Skip to main content

Stockholm med Mälarkryss, 3 dagar

Följ med oss till vår vackra huvudstad! Under resans gång besöker vi bland annat Bergianska trädgården, Ulriksdals slott och tar även en skön Mälarkryss. Många godbitar packad in en fin liten resa.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Stockholm

  Under morgonen stiger vi ombord på bussen och kör norrut. På lämpliga ställen stannar vi för bensträckare, fika och
  lunch. Vi checkar in på Scandic Alvik och avslutar dagen med en gemensam middag.

 • Dag 2: Stockholm

  Dagen börjar med frukost innan vi ger oss ut på utfärd. Första stoppet blir på vackra Ulriksdals slott. Slottet är beläget i Kungliga nationalstadsparken och uppfördes på 1600-talet. Till höjdpunkterna hör rum inredda på 1800-talet för Karl XV och Stora vardagsrummet inrett 1923 åt Gustaf VI Adolf. Flera regenter har satt sin prägel på slottet – Fredrik I, Karl XIV Johan, Karl XV och Gustaf VI Adolf, som senast nyttjade slottet som kunglig bostad. Även drottning Kristina uppskattade slottet, så pass mycket att hon lät sin kröningsprocession utgå från Ulriksdals slott år 1650. Slottet är omgiven av en stor slottspark. I parken finns skulpturer av bland annat Per Lundgrens skulpturgrupp 'De nätdragande morianerna'. Skulpturerna finns att beskåda vid gångbron över Igelbäcken som rinner genom slottsparken.

  Vidare går färden till Bergianska trädgården – ett museum för levande växter. Bergianska trädgården är en botanisk trädgård med två innehållsrika växthus, Edvard Andersons växthus och Victoriahuset. Här finns växter från hela världen, som Medelhavsområdet och tropikerna. Trädgården är naturskönt belägen vid Brunnsvikens strand i norra Stockholm. Förutom hundratals träd- och buskarter, stora gräsytor med blommande örter finns växtsystematiska kvarter där man ser hur växter är släkt med varandra, växtgeografiska områden samt en frodig frukt- och bärträdgård. En plats för kunskapsinhämtning, inspiration och rekreation. Nöjda med dagen återvänder vi till vårt hotell för en trevlig middag.

  Stockholm
 • Dag 3.: Stockholm - Hemorten

  Efter en god frukost checkar vi ut och stiger på bussen. Men innan vi börjar hemresan ska vi ta en trevlig båttur. Kryssningen har en unik historia - det koleldade ångfartyget S/S Mariefred har nämligen trafikerat sträckan Stockholm- Mariefred varje år under samma namn och med samma ångmaskin sedan 1903. I skön takt njuter vi av omgivningen och en god lunch innan vi går i land i Mariefred och hemresan tar vid. Under kvällen när vi åter hemorterna efter en trevlig resa i vår vackra huvudstad.

Hotell

Scandic Alvik
Scandic Alvik i Bromma ligger bara 250 meter från tunnelbanestationen och spårvagnshållplatsen Alvik och erbjuder boende strax utanför Stockholm. Hotellet har rum med satellit-TV och gratis WiFi. Du k...