Skip to main content

Hildesheim med sparrislunch, 4 dagar

Sparris

Följ med till Hildesheim och njut av Tysklands vita guld. Vi bor på förnämliga Van der Valk Hotel, precis vid stadens vackra torg. Här njuter vi av hotellets läge, mat och faciliteter. På programmet står ett besök på en sparrisgård där vi skapar närmare bekantskap med denna kulinariska läckerhet samt avnjuter en god lunch.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten–Hildesheim

  Efter uppsamling på respektive ort så börjar vår gemensamma färd. Via Öresundsbron och färjan Rödby-Puttgarden når vi Tyskland. Vi passerar Lübeck, Hamburg och Hannover. Senare under eftermiddagen når vi Hildesheim, där vi checkar in på Van der Valk Hotel, direkt vid Hildesheims vackra torg. Under kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2.: Hildesheim

  Efter frukost inleder vi dagen med en stadspromenad där vi bekantar oss med Hildesheims centrum, Michaeliskirche och Domen med den tusenåriga klätterrosen. I stadens genuina och mysiga centrum finns massor att uppleva. Under eftermiddagen åker vi till Klosterbrennerei Wöltingerode för ett besök med en intressant smakprovning. Under kvällen samlas vi åter på hotellet för en gemensam middag.

 • Dag 3.: Hildesheim

  Efter frukost inleder vi en spännande dag i sparrisens tecken. Vi börjar med att besöka en sparrisodlare som visar hur ”primörernas primör” odlas. Under vår sparrislunch får vi tillfälle att njuta av denna läckerhet som även kallas Tysklands vita guld. Under eftermiddagen är vi tillbaka på vårt hotell för en stunds avkoppling innan middag.

 • Dag 4.: Hildesheim–Hemorten

  Efter frukost börjar vår hemfärd. Vi stannar till för lunch och om tid ges självklart för shopping vid en tysk gränsbutik. Via Puttgarden–Rödby når vi Danmark. Framåt kvällningen tornar åter den mäktiga Öresundsbron upp sig och snart är vi åter i Malmö för vidare färd till respektive hemorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2021-05-27BussHildesheim med sparrislunch, 4 dagarMer än 84 695:-Boka

Hotell

Van der Valk Hildesheim
Van der Valk Hotel, Hildesheim
Detta 4-stjärniga hotell ligger på Hildesheims gamla salutorg, bara 5 minuters promenad från kyrkan Michaeliskirche. Hotellet erbjuder gratis WiFi och en hälsoavdelning med pool. Rummen på Van der Val...