Skip to main content

Hildesheim sparrisresa, 4 dagar

Tyskland på våren är ett eldorado för sparrisälskarna. Få primörer är så efterlängtade som sparrisen! Den kallas inte för intet ”Tysklands vita guld”, en kulinarisk läckerhet som avnjuts runt om i hela landet. Vi åker till Hildesheim och njuter utav god mat, dryck och sparris – följ med!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten–Hildesheim

  Efter uppsamling på respektive ort så börjar vår gemensamma färd. Vi kör över den mäktiga Öresundsbron och ner till färjan som tar oss över till Tyskland. Vi passerar sedan Lübeck, Hamburg och Hannover. Senare under eftermiddagen når vi Hildesheim, där vi checkar in på InterCityHotel. Under kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2.: Hildesheim

  Efter frukost inleder vi dagen med en stadspromenad där vi bekantar oss med Hildesheims långa och brokiga historia. Vi upptäcker bland annat stadens centrum, Michaeliskirche och Domen med den tusenåriga klätterrosen. I stadens genuina och mysiga centrum finns massor att uppleva. Under eftermiddagen åker vi till Klosterbrennerei Wöltingerode för ett besök med en intressant smakprovning. Under kvällen samlas vi åter på hotellet för en gemensam middag.

 • Dag 3.: Hildesheim

  Stärkta av hotellets frukost tar vi plats i bussen för en av resans höjdpunkter. Vi åker till Spargelhof Heuer i Fuhrberg som ger oss en trevlig rundvisning bland sparrisen. Som kronan på verket avnjuter vi en 3-rätters sparrislunch med goda tillbehör. Innan vi vänder åter mot Hildesheim kanske det lockar att köpa lite ”vitt-guld” med sig hem. Eftermiddagen är sedan fri att spendera på egen hand. På kvällen väntar en läcker middag på hotellet.

  Hildesheim
 • Dag 4.: Hildesheim–Hemorten

  Efter frukost börjar vår hemfärd. Är det någon som köpt sparris med sig hem så är det ingen fara, linda bara in den i en fuktig handduk så håller de sig fina tills ni kommer hem. Innan vi tar färjan över till Danmark stannar vi för gränshandel om tid ges. Genom Danmark har vi ett par timmars resa innan vi når svensk mark efter trevliga dagar tillsammans.

Karta

Hotell

IntercityHotel, Hildesheim
IntercityHotel Hildesheim ligger i centrala Hildesheim, med endast 100 meter. från centralstaionen Här erbjuds en restaurang, allergivänliga rum, gratis WiFi i alla utrymmen och en bar...