Skip to main content

Holland, 5 dagar

Holland

Holland visar sig från sin bästa sida med färgstarka blommor, vackra väderkvarnar, oändligt många cyklar, god öl, smakrik ost och ett av Europas trevligaste folk! Har man en gång besökt Holland längtar man alltid tillbaka till blomsterparadiset! Medan den som ännu inte varit här drömmer om att vandra runt bland miljoner tulpaner och hyacinter. Under våra utflykter besöker vi både fantastiska blomsterparadiset Keukenhof och oemotståndligt charmiga Amsterdam. Underbara Holland väntar på oss för att få visa upp all sin blomsterprakt.

Ordningen för dagsprogrammen dag 3-4 kan komma att ändras 

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten–Bremen

  Under resans första dag skyndar vi långsamt söderut mot Bremen. När vi under eftermiddagen når Bremen checkar vi in på trivsamma InterCityHotel. Kvällen avslutas med en gemensam middag.

 • Dag 2.: Bremen–Leidschendam

  Efter frukost lämnar vi Bremen. På vår väg söderut stannar vi även till i den pittoreska byn Volendam. Här görs två av Hollands klassiker, ost och träskor. Under eftermiddagen når vi vårt Hotel Fletcher Hotel Restaurant Den Haag Leidchendam utanför Amsterdam. Under kvällen väntar middagen som en god avslutning på en underbar dag.

 • Dag 3.: Leidschendam –Lisse– Lieischendam

  Dagen till ära stiger vi upp tidigt för att få uppleva blomsterkommersen med egna ögon. Vi gör ett besök på Aalsmeer blomstermarknad. Detta går inte att beskriva utan måste upplevas! Efter marknaden åker vi vidare för att uppleva mer blomster, en av resans stora höjdpunkter, Keukenhof utanför Lisse. Den legendariska blomsterparken planterar årligen 7 miljoner (!) blomsterlökar, som under våren slår ut och bjuder på en obeskrivligt vacker föreställning i både färg och form. Under eftermiddagen lämnar vi Lisse med mängder av inspiration och spirande vårkänslor. Vi avslutar kvällen med en gemensam middag.

 • Dag 4.: Leidschendam –Haag - Amsterdam– Groningen

  Dagen ägnar vi åt bland annat Haag. Vi besöker den speciella målningen Panorama Mesdag i form av ett cyklorama. Målningen har en yta på omkring 1 680 kvadratmeter. Den är drygt 14 meter hög och har en längd av 120 meter och är upphängd med en diameter på omkring 36 meter. Åskådarna ser målningen från en plattform i mitten av rummet. Dess motiv är från området vid byn Scheveningen i slutet av 1800-talet från ett perspektiv från Seinpost-sanddynen, som grävdes bort 1881. Vi får sen lite gen tid att besöka Haag och äta en lunch.

  Under eftermiddagen tar vi en trevlig kanaltur på floden Amstel och upptäcker Amsterdam från vattnet. Staden, som började som en liten fiskeby, är idag en av världens mest liberala och trendiga städer. Med en oförglömlig dag bakom oss reser vi vidare till Groningen för övernattning. Hotell Mercure Martiniplaza tar med öppen famn emot oss och kvällen avslutas med en god middag..

  Holland
 • Dag 5.: Groningen–Hemorten

  Efter en god frukost stiger vi på bussen och på snabba vägar tar vi upp till Puttgarden. Om tid ges stannar vi för lite förmånlig shopping innan vi rullar ombord på färjan. Under kvällen når vi hemorterna och en skön start på våren är säkrad och vi hoppas att vi alla ses snart igen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2024-04-14BussHolland, 5 dagarMer än 87 795:-Boka
2024-04-22BussHolland, 5 dagarMer än 87 795:-Boka

Hotell

Fletcher Hotel Den Haag
Fletcher Hotel Restaurant Den Haag Leidschendam
Fletcher Hotel-Restaurant Leidschendam är ett imponerande 4-stjärnigt hotell i Leidschendam. Hotellet ligger i en vacker park intill en charmig damm, och erbjuder förstklassiga rum och kostnadsfri par...
InterCityHotel, Bremen
Detta hotell ligger bredvid Bremens centralstation, och erbjuder utmärkta förbindelser till Bremens centrum. Gratis WiFi finns tillgängligt på boendet.De ljudisolerade rummen på InterCityHotel Bremen...
Mercure Martiniplaza
Mercure Martiniplaza, Groningen
Mercure Hotel Groningen ligger intill evenemangscentret Martiniplaza, precis vid motorväg A7. På hotellet finns det en restaurang och privat parkering. De ljust inredda rummen har en platt-TV med sate...