Skip to main content

Alsace, 7 dagar

Alsace
Alsace
Alsace
Alsace
Alsace

Med sin spännande historia, vackra natur och sina charmiga medeltida städer har Alsace mycket att erbjuda besökaren. Det är också en gastronomisk region med stort fokus på mat och vin. Alsace vinväg, ”La route des vins”, sträcker sig från Strasbourg i norr till Mulhouse i söder och slingrar sig fram längs Vogeserna. Vi reser utmed vinvägen, besöker flera vingårdar och utforskar fina byar och städer.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Kassel

  Under morgonen lämnar vi våra hemorter och rullar över Öresundsbron och vidare mot färjan i Rödby. Under kvällen når vi vårt övernattningshotell Wyndham Garden Kassel. Kvällen avslutar vi med en god middag på hotellet innan vi mätta och belåtna går och lägger oss.

 • Dag 2.: Kassel - Andlau

  Efter en stadig frukost kör vi vidare mot resans höjdpunkt, Alsace! Vi kommer till den lilla byn Andlau där vi checkar in på vårt hotell Kastelberg (hotellet saknar hiss). Orten ligger vid foten av Vogeserna, utmed ”La route des vins”. Omgivna av vinodlingar befinner vi oss i hjärtat av Alsace. Kvällen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3.: Alsace

  Alsace är främst känt för sina vita viner, men här produceras även röda viner på druvan Pinot Noir. Idag åker vi söderut längs en bit av den ca 170 km långa vinvägen som slingrar sig fram förbi vinodlingar och genom medeltida städer. Vi kör söderut till pittoreska Riquewihr, där vi besöker den välkända vinproducenten Dopff & Irion för en trevlig provsmakning. Därefter fortsätter vår resa till Ruhlmann vingård där vi stiger på ett litet tåg som ska ta oss runt gården och byn i behaglig takt. Under färden får vi också avnjuta tre av gårdens viner. Kvällen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 4.: Alsace

  Även denna dag ska vi ta oss söderut till Colmar, som sägs vara en av de mest typiska städerna för Alsace. Staden har mer än 1 000 års historia och är intressant både ur ett historiskt och ett arkitektoniskt perspektiv. Vi tar en båttur på kanalen och kan beundra alla vackra korsvirkeshus. Därefter har vi fri tid för lunch. Vidare går färden till vingården Domaine Zinck Paul för ett besök samt vinprovning. Efter en välsmakande upplevelse vänder tillbaka till vårt hotell och gör oss redo för en trevlig middag tillsammans på hotellet.

  Alsace
 • Dag 5.: Alsace

  Strax utanför Strasbourg ligger Musée du Chocolat där vi får en inblick i chokladens ursprung och i produktionen från kakaoböna till färdig choklad. Fyllda av inspiration åker vi vidare till den lilla välbevarade staden Obernai. Det är en mysig och levande stad med butiker, restauranger och kaféer. Här får vi egen tid att äta lunch. På eftermiddagen åker vi tillbaka till hotellet och har möjlighet att njuta utav de vackra omgivningarna på egen hand. Kvällen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

  Alsace
 • Dag 6.: Andlau – Göttingen

  Efter några härliga dagar med god mat och dryck så lämnar vi Alsace för att börja rulla hemåt. Under kvällen når vi vårt hotell Best Western Parkhotel Ropeter i Göttingen där vi stannar för natten. Vi njuter utav middagen på hotellet i goda vänners lag.

 • Dag 7.: Göttingen – Hemorten

  Resans sista dag börjar med en god frukost innan vi stiger på bussen för sista biten hem. Under kvällen når vi åter hemorterna och skiljs åt med många fina minnen i bagaget.

Karta

Hotell

BW Parkhotel Ropert Gottingen
BW Parkhotel Ropeter, Göttingen
Detta 4-stjärniga hotell ligger i Göttingen, närmare bestämt i stadsdelen Grone. Här finns en traditionell restaurang och rymliga, renoverade rum med gratis WiFi. Motorväg A7 ligger inom nära räckhåll...
Hotel Kastelberg
Hotel Kastelberg, Andlau
Hôtel Restaurant Kastelberg ligger på den berömda vingården Kasterlberg Grand Cru i utkanten av en skog. Wi-Fi är gratis i restaurangen samt i hela hotellet. Rummen på Hotel Kastelberg har balko...
Wyndham Garden Kassel
Wyndham Garden, Kassel
Detta 4-stjärniga hotell ligger 4 km öster om Kassels centrum. Hotellet erbjuder ett spa med inomhuspool samt moderna rum med gratis WiFi. Alla rum på Wyndham Garden Kassel har en tv med kabelkanaler,...