Skip to main content

Alsace, mat och vin, 7 dagar

Alsace

Med sin spännande historia, vackra natur och sina charmiga medeltida städer har Alsace mycket att erbjuda
besökaren. Det är också en gastronomisk region med stort fokus på mat och vin. Alsace vinväg, ”La route des
vins”, sträcker sig från Strasbourg i norr till Mulhouse i söder och slingrar sig fram längs Vogeserna. Vi reser
utmed vinvägen, besöker flera vingårdar och utforskar fina byar och städer.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Baunatal

  Under morgonen lämnar vi våra hemorter och rullar över Öresundsbron och vidare mot färjan i Rödby. Under kvällen når vi vårt övernattningshotell BW Ambassador Hotell i Baunatal. Kvällen avslutar vi med en god middag på hotellet innan vi mätta och belåtna går och lägger oss.

 • Dag 2.: Baunatal - Eguisheim

  Efter en stadig frukost kör vi vidare mot resans höjdpunkt, Alsace! Vi kommer till den sagolika byn Eguisheim och checkar in på The Originals Boutique Hotel La Ferme du Pape, ett härligt hotell omgivet av vingårdar. Eguisheim är en av de vackraste byarna i Alsace. Kvällen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3.: Alsace

  Idag åker vi till Colmar, som sägs vara en av de mest typiska städerna för Alsace. Staden har mer än 1 000 års historia och är intressant både ur ett historiskt och ett arkitektoniskt perspektiv. Vi tar en båttur på kanalen och kan beundra alla vackra korsvirkeshus. Därefter har vi fri tid för lunch. Vidare går färden till vingården Domaine Antonie Stoffel (ersätter besöket på Domaine Zinck Paul) för ett besök samt vinprovning. Efter en välsmakande upplevelse tar vi en trevlig promenad igenom Eguisheim tillbaka till vårt hotell och gör oss redo för en gemensam middag.

  Alsace
 • Dag 4.: Alsace

  Alsace är främst känt för sina vita viner, men här produceras även röda viner på druvan Pinot Noir. Idag åker vi norrut till pittoreska Riquewihr, där vi besöker den välkända vinproducenten Dopff & Irion för en trevlig provsmakning. Därefter fortsätter vår resa till Ruhlmann vingård där vi stiger på ett litet tåg som ska ta oss runt gården och byn i behaglig takt. Under besöket får vi också avnjuta tre av gårdens viner. Kvällen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 5.: Alsace

  Dagen startar med frukost, vi har sen fri tid att njuta utav de vackra omgivningarna på egen hand innan vi samlas igen under eftermiddagen. Norr om Colmar ligger Chocolaterie du Vignoble Daniel Stoffel i Ribeauville. Här får vi en inblick i chokladens ursprung och i produktionen från kakaoböna till färdig choklad. Kvällen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

  Alsace
 • Dag 6.: Eguisheim – Baunatal

  Efter några härliga dagar med god mat och dryck så lämnar vi Alsaceregionen för att börja rulla hemåt. Under kvällen når vi vårt hotell BW Ambassador Hotel i Baunatal där vi stannar för natten. Vi njuter utav middagen på hotellet i goda vänners lag.

 • Dag 7.: Baunatal – Hemorten

  Resans sista dag börjar med en god frukost innan vi stiger på bussen för sista biten hem. Under kvällen når vi åter hemorterna och skiljs åt med många fina minnen i bagaget.

Karta

Hotell

BW Ambassador Hotel, Baunatal
Best Western Ambassador har ett lugnt läge i hjärtat av Baunatal, bara 5 minuter från Volkswagenfabriken och 10 minuters bilresa från centrala Kassel. Hotellet har en bastu och gratis WiFi. Best Weste...
The Originals Boutique Hotel La Ferme du Pape, Eguisheim
The Originals Boutique Hotel La Ferme du Pape, Eguisheim ligger vid infarten till en charmig by i hjärtat av en av Frankrikes gastronomiska regioner. Hotellet omges av vingårdar. Här bor du 8 km från...