Skip to main content

Hildesheim Vinfestival, 4 dagar

I samband med Kristihimmelfärdshelgen anordnas det en härlig vinfest, här möts vinhandlare från hela Tyskland och Europa. På torget ställs det fram långbord där man kan sitta och äta och dricka och det finns många trevliga försäljningsbodar med goda viner och välsmakande mat. Levande musik och underhållning förvandlar Hildesheims stadskärna till en underbar vinfest! Dessutom toppar vi resan med ett besök på en sparrisgård och en lunch på det goda primörerna.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Hildesheim

  Under morgonen startar vi från våra hemorter för färd över Öresundsbron. Vi kör sedan söderut genom Danmark och tar färjan över till Tyskland. Väl på tysk mark tar vi pauser för både lunch och kaffe innan vi under eftermiddagen kommer till gemytliga Hildesheim, den lilla medeltida pärlan med alla sina vackra korsvirkeshus. Vi checkar in på centralt belägna Novotel Hildesheim. På kvällen äter vi en gemensam middag.

 • Dag 2-3.: Hildesheim

  Dagarna börjar med en härlig frukost innan vi ger oss ut för att lära känna Hildesheim och njuta utav vinfestivalen på
  egen hand. Staden är en riktig pärla med sitt vackra torg och världsarvslistade byggnader. På torget framför en historisk
  bakgrund inbjuder vinodlare, vinhandlare och restaurangägarna dig till den traditionella Hildesheims vinfest. Denna fest
  har blivit en populär mötesplats inte bara för vinälskare utan även de som vill uppleva en glad och härlig atmosfär. En
  utav dagarna besöker vi en sparrisgård där vi får lära oss mer om hur sparris odlas, skördas och tas hand om. Vi åker
  traktorsläp och besöker fälten tillsammans med en guide. Vi njuter självklart också av en sparrislunch med alla goda
  tillbehör.

  Hildesheim
 • Dag 4.: Hildesheim - Hemorten

  Efter frukost tar vi farväl av Hildesheim och vinfesten för i år. Vi hoppas ni fått fina minnen med er från denna fest. Om tid ges stannar vi till för lite förmånlig shopping innan vi tar färjan tillbaka till Danmark. Under kvällen når vi åter hemorterna nöjda efter en trevlig resa.

Karta