Skip to main content

Österrike med vandring, 9 dagar

Åk med på en hänförande vandringsresa i de österrikiska bergen. Vi kombinerar enklare vandring med upplevelser för alla sinnen. Vår utgångspunkt för vistelsen är den mysiga staden Abtenau söder om Salzburg och det mysiga familjeägda Hotel Goldenerstern. På höga höjder strosar vi genom trolska skogar och förbi porlande vattenfall, under kvällarna kopplar vi av på hotellet och njut av god hemlagad mat. Följ med till gemytliga Österrike!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Halle

  Under morgonen lämnar vi våra hemorter för att ge oss ut på en härlig resa! Tidig kväll når vi vårt övernattningshotell H+ Hotel Leipzig-Halle. Här välkomnas vi med en god middag och sköna sängar.

 • Dag 2.: Halle – Abtenau

  Frukost och avresa söderut. Vi kör mot München och vidare in i Österrike där vi framåt kvällen når Abtenau som ligger några mil sydost om Salzburg. Här inkvarterar vi oss på Hotel Goldener Stern. Det gemytliga hotellet med anor från 1592, ligger mitt på gågatan i den lilla trevliga byn Abtenau. På kvällen äter vi en god gemensam middag.

 • Dag 3-7.: Abtenau med dagsutflykter

  Samtliga dagar börjar med en god frukost och avslutas med en trevlig middag. Vi har fem dagar att upptäcka Abtenau och de godbitar Salzkammergut område har att erbjuda. Vandringarna gör vi tillsammans med en guide. Dagsprogrammen kan komma att ändras på grund av väder.

  En dag gör vi en vandring i Postalm området. Postalm, en högplatå på 1300 m höjd, är det största alpina området i Österrike. En naturskön enklare vandring! Rutten tar oss över alpina ängar till Wiesler Huts, sedan till Wolfgangsee utsiktspunkt för paus. Vi stannar till vid Strobler Hut för en paus innan vi återvänder till mötesplatsen och går tillbaka.
  Ca 3 timmar, höjdskillnad ca 50 meter.

  Vi tar bussen längs den vackra panoramavägen 1600m över Trattberg till vandringsområdet Christlalm. Vi gör en enkelt till medelsvår vandring i det magiska området med fantastiska vyer. Vid värdshuset Christl-Alm kan den som önskar köpa sig en välsmakande lunch eller något gott att släcka törsten med. Ca 4 timmar, höjdskillnad ca 200 meter.

  Den enkla-medelsvåra gamla vandringsleden passerar genom Lammerklamm, där floden blir ett mäktigt brusande vattenskådespel. Vi gör en paus vid Landgasthof Lammeröfen. Leden fortsätt sen över den gamla kvarnstigen förbi Schwarzerbach och Winnerfall, över en gammal stig över Strubberg tillbaka till Abtenau. Ca 4 timmar, höjdskillnad ca 150 meter.

  Vi åker en romantisk häst och vagntur genom Abtenau, där vi även gör en lättare vandring till Abtenau
  Gebirgskneippanlage och Dachserfall.

  Vi gör också en utflykt till Salzburg, Mozarts födelsestad. Tillsammans gör vi under förmiddagen en guidad stadsrundtur i staden. Salzburg har en av de bäst bevarade stadskärnorna i Österrike. Vi besöker Gamla Stan som stoltserar med sevärdheter som Mozartplatz, barockkatedralen Salzburger Dom och gågatan Getreidegasse.

  En dag har vi egen tid för egna vandringar, vila upp oss eller bekanta oss mer med trevlig Abtenau.

 • Dag 8.: Abtenau – Göttingen

  Efter frukost är det dags att säga hejdå till Abtenau för denna gång. Vi påbörjar vår resa norrut och under kvällen når vi vårt Best Western hotel am Papenberg i Göttingen. Dagen avrundas med en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 9.: Göttingen – Hemorten

  När vi avnjutit vår goda hotellfrukost tar vi sista etappen genom Tyskland upp till färjeläget. Om tid ges stannar vi för lite shopping innan vi rullar på färjan som tar oss tillbaka till Danmark. Vi har sedan bara färden genom Danmark upp till Öresundsbron kvar. På kvällen är vi åter hemma i våra hemorter. Fyllda av frisk alpluft och med vackra bilder på näthinnan
  så tar vi farväl för denna gång.

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2024-10-12BussÖsterrike med vandring, 9 dagarMer än 811 995:-Boka