Skip to main content

Dalarna med Dalhalla, 4 dagar

En oförglömlig resa till ett av Sveriges vackraste och mest välbesökta landskap – Dalarna! Porlande bäckar, glittrande sjöar, mäktiga skogar och bördiga nejder. Vi bor tre nätter i Mora och härifrån gör vi utflykter och besöker några av smultronställena runt Siljan. Höjdpunkten blir kvällskonserten på Dalarnas numera främsta turistmål – Dalhalla! Missa inte möjligheten att se konsertversionen av den största svenska musikalen genom tiderna i en unik och stämningsfull miljö!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Dalarna

  Under morgonen lämnar vi våra hemorter och reser norrut. Vi gör uppehåll för kaffe och lunch längs vägen (ingår ej) för att sedan anlända till Dalarna under eftermiddagen. Här skall vi bo tre nätter. Kvällen avslutas med en gemensam middag. På avresan 6/7 men peter Jöback bor vi på Scandic i Borlänge och på avresan 11/8 med Kristina från Duvemåla bor vi i Falun på Scandic Lugnet.

 • Dag 2-3.: Dalarna

  Under våra dagar gör vi intressanta utflykter runt Siljan. Vi besöker Nils Olssons Hemslöjd i Nusnäs där vi får se hur den äkta dalahästen blir till. I Mora finns Zorngården som vi besöker en utav dagarna. I de originellt utformade rummen levde konstnären Anders Zorn tillsammans med sin fru Emma. efter hennes död 1942 donerades gården till staten och vi kan idag beskåda en mängd konstverk av alla de slag. Vi besöker självklart även det intilliggande Zornmuseet där en stor samling av Anders Zorns egna verk finns.

  Vi gör ett intressant besök i Falu koppargruva, som en gång i tiden var Sveriges största koppargruva och
  numera finns med på Unescos världsarvslista. I gruvan är det fuktigt och smutsigt med ungefär fem grader varmt året om och oömma skor rekommenderas. Här gör man en promenad på cirka 700 meter, varav 150 meter är trappor.

  Resans höjdpunkt blir en kvällsutflykt till Dalhalla med Peter Jöback (avresan 6/7) eller Kristina från Duvemåla (avresa 11/8). Dalhalla är en av världens vackraste naturscener. Festspelsarenan Dalhalla har byggts i Draggängarnas nedlagda kalkbrott utanför Rättvik. Brytningen i kalkbrottet har gjorts så att en naturlig, 60 meter djup, amfiteater med fantastisk akustisk har bildats. Berg, skog, himmel och vatten sammanvävs till en oemotståndlig och mäktig musik och naturupplevelse som inte går att uppleva någon annanstans!

  Dalarna
 • Dag 4.: Dalarna – Hemorten

  Det är dags att ta farväl av Mora för den här gången. Vi åker söderut och med uppehåll för kaffe och lunch är vi efter en innehållsrik resa åter i våra hemorter på kvällen igen.

Karta

Hotell

Scandic Borlänge
Detta hotell ligger mindre än 10 minuters promenad från Borlänge station och Geologiska museet. Det erbjuder kostnadsfria gästcyklar, gratis Wi-Fi och fri tillgång till fritidsfaciliteterna. Scandic B...
Scandic Lugnet Falun, Falun
Detta lugnt belägna hotell ligger bara 10 minuters promenad från centrala Falun. Hotellet har en populär restaurang, en bowlinghall och relaxavdelning med bastu, pool och gym. De ljusa rummen på Hotel...