Skip to main content

Dalarna med Dalhalla, 4 dagar

En oförglömlig resa till ett av Sveriges vackraste och mest välbesökta landskap – Dalarna! Porlande bäckar, glittrande sjöar, mäktiga skogar och bördiga nejder. Vi bor tre nätter i Mora och härifrån gör vi utflykter och besöker några av smultronställena runt Siljan. Höjdpunkten blir kvällskonserten på Dalarnas numera främsta turistmål – Dalhalla!

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1.: Hemorten – Mora

    Under morgonen lämnar vi våra hemorter och reser norrut. Vi gör uppehåll för kaffe och lunch längs vägen (ingår ej) för att sedan anlända till Mora under eftermiddagen. Här skall vi bo tre nätter på The Bishop Arms - Elite Hotel. Kvällen avslutas med en gemensam middag.

  • Dag 2-3.: Dalarna

    Under våra dagar gör vi intressanta utflykter runt Siljan. Vi besöker Nils Olssons Hemslöjd i Nusnäs där vi får se hur den äkta dalahästen blir till. Vi gör också en längre tur till Carl Larssons Hemgård i Sundborn. Här inspireras besökare från hela världen av konstnärsparet Carl och Karins stilsäkra och tidlösa inredning. I Mora finns Zorngården som vi besöker en utav dagarna. I de originellt utformade rummen levde konstnären Anders Zorn tillsammans med sin fru Emma. Efter hennes död 1942 donerades gården till staten och vi kan idag beskåda en mängd konstverk av alla de slag. Vi besöker självklart även det intilliggande Zornmuseet där en stor samling av Anders Zorns egna verk finns. Resans höjdpunkt blir en kvällsutflykt med musikal/konsert (avresa 1/7 Jesus Christ Superstar, avresa 29/7 Rhapsody In Rock) till Dalhalla, en av världens vackraste naturscener. Festspelsarenan Dalhalla har byggts i Draggängarnas nedlagda kalkbrott utanför Rättvik. Brytningen i kalkbrottet har gjorts så att en naturlig, 60 meter djup, amfiteater med fantastisk akustisk har bildats. Berg, skog, himmel och vatten sammanvävs till en oemotståndlig och mäktig musik och naturupplevelse som inte går att uppleva någon annanstans!

  • Dag 4.: Mora – Hemorten

    Det är dags att ta farväl av Mora för den här gången. Vi åker söderut och med uppehåll för kaffe och lunch är vi efter en innehållsrik resa åter i våra hemorter på kvällen igen.

Karta

Hotell

The Bishop Arms - Elite Hotels, Mora
Välkommen till Hotel Bishops Arms Mora! Hotellet ligger mitt i Vasaloppsmetropolen Mora nära stadens butiker, naturupplevelser och sevärdheter. Bo i ett av våra 41 ombonade hotellrum av god standard...