Skip to main content

Vallarnas Friluftsteater, Alla tiders Åsa-Nisse!

Vallarna

Vallarna, Alla tiders Åsa-Nisse, är framskjutna till 2022

Vallarnas Friluftsteater presenterar stolt: Alla tiders Åsa-Nisse! Föreställningen 2022 tar revansch då 2021 blev inställt. Åsa-Nisse återuppstår i nyskriven skrattfest på Vallarna som bjuder på en härlig krock mellan dåtid och nutid tillsammans med en ensemble full av publikfavoriter på Sveriges vackraste utomhusscen.

När den finurlige och uppfinningsrike Åsa-Nisse (Mikael Riesebeck) och hans vän Klabbarparn (Kent Vickell) får sina gevär konfiskerade av landsfiskalen efter en tjuvjakt, bestämmer sig Åsa-Nisse för att uppfinna en tidsmaskin och ta sig 70 dagar fram i tiden och hämta deras vapnen. Men när han och hans fru Eulalia (Annika Andersson) ska prova maskinen tar de hjälp av den godhjärtade men klantige brevbäraren Dag-Otto (Jojje Jönsson) som naturligtvis ställer till det. Istället för 70 dagar, hamnar dom 70 år framåt i tiden. I Knohult 2020 är inget sig likt. Den rike affärsmannen Sjökvist (Stefan Gerhardsson) verkar ha köpt upp hela bygden och hotar dessutom att vräka Klabbarparns barnbarn Tobias från sin gård. Åsa-Nisse och Eulalia dras in i en galen härva av mutor, missförstånd och skumma affärer. Det blir inte lättare när man adderar den älskvärda men hunsade äldre damen Sonja (Siw Carlsson), en bakverksälskande polis, en stelbent kommunrepresentant och nymodigheter som mobiltelefoner till kaoset. Hur ska de rädda gården och bevara bygden? Och framförallt, kommer de hitta ett sätt att ta sig tillbaka till 1950? Föreställningen börjar kl 15.00.

I rollerna: Jojje Jönsson, Annika Andersson, Siw Carlsson, Stefan Gerhardsson, Mikael Riesebeck, Kent Vickell, Jessica Heribertsson och Klas Wiljergård.

Regi: Pär Nymark
Manus: Annika Andersson & Pär Nymark

Fritextsökning

Tidtabell

Röke, Röke Buss kl. 
Vittsjö, Bäckabro Sjöstugans parkering kl. 10,30
Bjärnum, jvg station kl.10,45
Hässleholm, Österås parkering kl. 11,05
Tyringe, Hemköp kl. 11,25
Perstorp, Busstationen kl. 11,40
Örkelljunga, Röke Buss, Norra svängen 2 kl. 12,10
Östra Ljungby, Samåkningen kl. 12,25
Munka Ljungby, Ingo kl. 12,35
Ängelholm, Gobiten vid Mc Donalds kl. 12,45
Östra Karup, Samåkningsparkeringen E:6 kl. 13,00
Mellbystrand, Mc Donalds kl. 13,15
Halmstad, Arenan, kl. 13,35