Skip to main content

Bra Att Veta

Info

Bokning, biljett och betalning
Du bokar din resa via kontoret i Röke eller på vår hemsida. Efter bokning skickas färdhandlingar med inbetalningskort ut till er via mail eller post. Bokar du din resa på vår hemsida kan du betala med kort, swish eller faktura. För Shoppingresorna till Burg och Ullared gäller direktbetalning vid bokningstillfället. Kontrollera noga att allt på resebeviset stämmer med den bokning du gjort. Anmälningsavgiften är 500-1000 kronor per person förutom vid teater/konsertarrangemang samt vid flygresor då den är minst 1200 kronor per person. Anmälningsavgiften betalas senast tio dagar efter faktureringsdatum. Detta är en förskottsbetalning som räknas av från resans pris. Slutlikviden ska vara oss tillhanda senast 30 dagar före avresan, såvida annan tidpunkt ej angivits på fakturan. Genomför gärna er betalning via vår hemsida och ”mina bokningar”, logga in med er mailadress samt lösenord som ni hittar på ert resebevis. Via ”mina bokningar” kan ni smidigt betala via kort, swish eller via delbetalning. Vid betalning på annat sätt var noga med att ange OCR-nummer. När betalning är oss tillhanda är ditt resebevis giltigt som biljett. Vi skickar ingen ytterligare bekräftelse utan kontaktar istället dem som är försenade med betalning. Vid anmodan skall resebeviset/ bokningsbekräftelse kunna visas upp för reseledare eller chaufför. Minst 20 resenärer krävs för att genomföra en resa.  

Avbokningar och avbeställningsskydd
För att gardera sig mot dyra avbokningskostnader vid sjukdom kan man teckna avbeställningsskydd. Avbeställningsskyddet kostar 100: - per person för 2-3 dagarsresor och 200: - per person för resor på 4 dagar eller längre. Kostnaden för avbeställningsskyddet återbetalas ej vid avbeställning av resa. Om du behöver avbeställa din resa skall detta ske så snart anledning uppkommit och innan resan påbörjats. Avbokningar tas emot på kontoret i Röke eller på jourtelefonen 0733-47 77 00, då kontoret har stängt.

Avbokning av flerdagsresor:
Vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresan ska resenären betala anmälningsavgiften som avbokningskostnad.
Vid avbeställning därefter, men tidigare än 14 dagar före avresan, ska resenären erlägga 25 % av resans pris, dock lägst anmälningsavgiften.
Sker avbeställning därefter, men tidigare än 8 dagar före avresan, ska resenären erlägga 50 % av resans pris, dock lägst anmälningsavgiften.
Sker avbeställningen inom 8 dagar före avresan, ska resenären betala hela resans pris.
Om resenären träffat avtal om avbeställningsskydd, kan resan avbokas enligt särskilda villkor enligt allmänna resevillkor. Vid avbokning tas en expeditionsavgift på 400: - per person ut oavsett anledning. (se punkt 3.2-3.6 i Allmänna resevillkor ).
Vid avbokningar måste akut sjukdom styrkas genom ett skriftligt läkarintyg. Läs mer om dessa särskilda villkor under allmänna resevillkor för paketresor. Avbokning av endagsresor t.ex. Burg shopping och Ullared, måste ske senast 2 arbetsdagar innan avresa. Bokas resan av mindre än 2 arbetsdagar innan debiteras en kostnad på hela resans pris.

Pass och försäkringar
På resor inom Norden gäller passfrihet för nordiska medborgare. Vid resor inom övriga Europa skall ett giltigt pass medtagas. På resor till länder utanför Europeiska unionen måste passet vara giltigt minst sex månader efter utresa. Här är passkontroller obligatoriska och det är även viktigt att passet är helt.
Vi säljer inga extra reseförsäkringar. En vanlig hemförsäkring ger ett bra grundskydd. Om ni vill teckna en tilläggsförsäkring för en resa rekommenderar vi att ni kontaktar ert försäkringsbolag. Sjukvårdsbesök utomlands underlättas mycket av medtagande av EU-kort, som kan beställas från Försäkringskassan

Önskemål
Ibland finns det särskilda önskemål inför en resa. Det kan exempelvis gälla bussplats intill bekanta, allergier eller handikapp. Medtag internationell sjukdoms-/allergibeskrivning, då vissa av våra svenska allergier och sjukdomar är okända i utlandet. Även eventuellt handikapp skall meddelas, så att vi kan hjälpa till vid val av resa, avråda från olämpliga resmål etc. Meddela alltid medtagande av eventuella hjälpmedel såsom rullator, rullstol, barnvagn eller liknande. På bekräftelsen framförda önskemål kan i vissa fall ej garanteras. Vi kan inte garantera att alla önskemål tillgodoses, eftersom hotellen även har andra gäster att ta hänsyn till, men vi kommer att göra vad vi kan för att de ska uppfyllas. Vi rekommenderar glutenintoleranta att för säkerhets skull ta med eget bröd.

Tider på resan
Alla tider i katalogen är lokala. Många av tiderna är cirkatider och påverkas av en rad faktorer. Ankomsttider till exempelvis städer eller hotell är ungefärliga och påverkas givetvis av trafik- och väderleksförhållanden. Det kan även förekomma ändringar för tider gällande färjor, utflykter och middagar. Observera även att öppettider för exempelvis butiker, restauranger och museer kan påverkas av länders nationella helgdagar.

Måltider på resan
På de flesta av våra resor bokas hotellen med halvpension. Övernattningen köps som ett paket och menyers sammansättning bestäms av hotellen. Många hotell serverar internationell mat för att den ska passa så många som möjligt av hotellets gäster. Vi rekommenderar dem, som vill pröva lokala maträtter, att göra detta under luncherna. Eftersom hotellen komponerar sina menyer oberoende av varandra kan tillfälligheter göra att liknande maträtt serveras vid fler än ett tillfälle under en och samma resa, men vi försöker i möjligaste mån att undvika detta.

Bagage
Maxvikt för bagage är 50 kilo per person om inget annat är specificerat. Detta inkluderar även allt som inhandlas under resan. Ni ansvarar själva för lämplig märkning av väskor och inköpta varor. Vi rekommenderar att det står namn och adress på väskor etc om detta skulle komma på villovägar. Var god meddela kontoret om ni planerar att ta med exempelvis rullator, reserullstol eller barnvagn.
Om något bagage glöms kvar i bussen kontakta vårt kontor, tel. 0451- 40224. Upphittat gods kvarligger på kontoret i Röke i 30 dagar och hämtas endast på plats på kontoret, inget skickas med post.
Ägodelar som glömts på hotell kan efterlysas genom att kontakta kontoret. Kvarglömt bagage hämtas på kontoret i Röke. I resväskorna får det inte finnas något som av försäkringsbolagen klassas som stöldbegärlig egendom, såsom smycken, kameror mm. Om en väska innehållande stöldbegärlig egendom skulle försvinna ersätts detta inte av försäkringsbolagen. Packa därför sådana saker i handbagaget och ha detta under uppsikt. Är ni osäkra på vad ert försäkringsbolag klassar som stöldbegärlig egendom råder vi er att ringa dem och höra efter. Röke Buss ersätter inte sådana saker vid eventuellt försvinnande. Som resenär ansvarar du själv för transporten av ditt bagage till och från bussen och hotellrummet. Dessutom ansvarar du själv för att ditt bagage verkligen lastas in och ur bussen vid avfärd respektive hemkomst.

Barn
Barn under 15 år får 40 % rabatt om barnet sover i extrasäng i samma rum som två fullt betalande vuxna. Om endast en vuxen åker med blir rabatten 15 % för första barnet och 40 % för det andra. Rabatterna gäller för våra flerdagarsresor. På vissa resor kan speciella barnpriser och andra rabatter förekomma. Kontakta kontoret för mer info angående barnpriser.

Platserna i bussarna
På de flesta av våra flerdagarsresor gör vi en platsindelning, där ni får ert platsnummer vid påstigningen. Har ni särskilda önskemål på grund av till exempel åksjuka eller reser i sällskap försöker vi i största möjliga mån tillgodose det. Meddela oss vid bokningen och kontrollera att eventuella önskemål finns med på din bokningsbekräftelse.

Hotell
Våra hotell håller oftast god mellanklass eller bättre. Vid boende på övernattningshotell är det vanligt att hotellen ligger utanför eller i utkanten av övernattningsstaden. På så sätt kan vi hitta prisvärda övernattningar på hotell av affärshotellskaraktär. På julmarknadsresor ligger oftast våra hotell centralt med gångavstånd till julmarknaderna.

Hotellrum
Det förekommer skillnader mellan olika länders hotellstandard. Standarden i Östeuropa och Sydeuropa är ibland lägre jämfört med inom Norden. Naturligtvis är alla rum utrustade med WC och bad eller dusch. På vissa hotell kan det förekomma skillnader mellan rums storlek, utrustning och utsikt. Fördelningen av rummen görs ett par dagar i förväg av hotellen och hotellen ansvarar för rumsfördelning.

Enkelrumstillägg
Våra resepriser i katalogen avser pris per person i dubbelrum. Vid boende i enkelrum tillkommer enkelrumstillägg vilket ses som ett tillägg för att ensam få disponera ett rum, en kostnad som hotellen tar ut. Enkelrumstillägg tillkommer även när en tilltänkt rumskamrat avbokar kort tid före en avresa.

Våra garantier
Vi ställer även lagstadgad resegaranti till kammarkollegiet, tel.08-700 08 00 eller www.kammarkollegiet.se.

Synpunkter på resan
Många av våra resor besöker länder där kultur, levnadsvanor och matvanor skiljer sig från våra egna. Detta bör finnas i åtanke då ni väljer att semestra utanför Sveriges gränser. Anser ni att något är fel på resan måste detta framföras på plats till reseledningen. Det ger oss möjlighet att omedelbart åtgärda felet.

Utflykter
Observera att utflykterna ingår i de flesta av våra resor. Jämför gärna vad totalpriset blir hos andra arrangörer när man räknar in deras utflykter. I faktarutan anges de entréavgifter som ingår.

Anslutningsorter och påstigningsplatser
Påstigning på våra anslutningsorter är kostnadsfritt och ingår i resans pris. Våra anslutningsorter och påstigningsplatser kan ni läsa mer om på sidan 2 i katalogen. Tider för påstigning meddelas vid bokning och finns med på resebeviset, som skickas ut efter bokning. Avresetiderna som står i avresetabellerna och som skickas ut på resebevisen är preliminära och kan komma att ändras beroende på uppsamlingsväg. Kom alltid i god tid till bussen (minst 15 min. före avgång) Om bussen inte kommit 15 min efter avgångstid, ring vårt journummer: 0733-47 77 00. För att göra anslutningar så smidiga som möjligt kan det förekomma upphämtning med mindre bussar för att vid annan ort stiga på huvudbussen.

Våra bussar och bussplacering
De bekvämligheter som finns i våra långfärdsbussar gör resan behaglig på alla sätt. Alla långfärdsbussar är utrustade med bl.a. toalett, fällbara säten, säkerhetsbälte, läslampor och DVD. Kaffekokare finns givetvis ombord samt kylskåp med kalla drycker. Alla bussar är dessutom utrustade med luftkonditionering och inte minst – en trevlig och säker chaufför!
På de flesta av våra flerdagarsresor gör vi en platsindelning, där ni får ert platsnummer vid påstigningen. Platserna behålls sedan under hela resan. Har ni särskilda önskemål på grund av till exempel åksjuka eller reser i sällskap försöker vi i största möjliga mån tillgodose det. Meddela oss vid bokningen och kontrollera att eventuella önskemål finns med på din bokningsbekräftelse.

Våra reseledare
På en del av våra resor medföljer reseledare, som gör allt för att alla skall trivas. Förutom att de har goda kunskaper är de kända för sitt trevliga och hjälpsamma sätt.

Minimiantal
Vi reserverar oss för inställd resa vid färre än 20 bokade resenärer. Meddelande om resans inställelse lämnas senast 20 dagar före avresa. Ställer arrangören in resan återbetalas 100 procent av den summan resenären betalt.

GDPR
RÖKE BUSS utför all hantering av personuppgifter i enlighet med EUs integritetslagstiftning GDPR (General Data Protection Regulation) som börjar gälla den 25 maj 2018.
Personuppgifter är all slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person som är i livet, t.ex. namn, personnummer, bokningsnummer och IP-nummer, om de kan kopplas till fysiska personer. Vi kan även komma att behandla uppgifter som registreras i samband med beställning, såsom t.ex. resmål, önskemål om specialkost eller särskild information från dig om ditt hälsotillstånd inför resan eller i övrigt inom ramen för kundförhållandet.
Notera gärna att det är frivilligt att lämna dina personuppgifter, men i vissa fall kan vi inte tillhandahålla dig den tjänst och/eller produkt du beställt om du inte lämnar dina personuppgifter. I samband med bokning så godkänner du att RÖKE BUSS sparar dina personuppgifter i enlighet med EUs integritetslagstiftning GDPR.

Förbehåll göres för tryckfel och ev. ändringar efter publicering.

Fritextsökning