Skip to main content

Wismar Julmarknad, 3 dagar

Julmarknad Wismar

Upplev den tyska julstämningen i mysiga Wismar. Staden bjuder på en gemytlig och festlig stämning runt den lilla julmarknaden på Markplatz som är omgärdad av vackra historiska byggnader. Wismar har varit under svenskt herradömme, vilket fortfarande präglar staden – så här kan man t.ex. dricka en kopp varm Glühwein i "Der Alte Schwede", stadens äldsta byggnad. Följ med och njut av julstämningen i den gamla svenskstaden!

Läs mer om Wismars julmarknad

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1.: Hemorten – Wismar

    Vi åker genom södra Sverige och Danmark och tar färjan över till Tyskland. Väl i Tyskland fortsätter vi till Wismar där vi inkvarterar oss på Vienna House Townhouse stadt Hamburg i Wismar. På kvällen äter vi en gemensam middag.

  • Dag 2.: Wismar

    Efter en stabil hotellfrukost har vi resten av dagen till att på egen hand utforska Wismar. Den gamla hansestaden Wismar vid Östersjön var svensk från 1648 till 1803. Staden firar årligen det svenska intåget med festivalen Schwedenfest. Wismars julmarknad är precis som staden relativt liten och anordnas runt Marktplatz.

  • Dag 3.: Wismar – Hemorten

    Frukost och därefter avresa mot färjeläget. Om tid ges stannar vi för lite shopping innan vi rullar på båten till Danmark. På kvällen är vi tillbaka i Sverige igen efter en härlig julmarknadsresa!

Karta

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2024-12-02BussWismar julmarknad, 3 dagarMer än 84 395:-Boka

Hotell

Vienna House Stadt Hamburg
Vienna House stadt Hamburg, Wismar
Detta 4-stjärniga hotell har ett centralt läge i staden Wismar som finns med på Unesco:s världsarvslista. Här finns en rymlig spaavdelning och ett terrasskafé på den historiska marknadsplatsen. WiFi ä...