Skip to main content

Rostock Oktoberfest, 3 dagar

Under tre dagar åker vi till Rostock för att njuta utav en härlig weekend med Rostocker Oktoberfest. Shoppa i butikerna, beundra arkitekturen och skåla i öl på Rostocker Oktoberfest. Festen äger rum i Rostocks stadshamn, tältet rymmer plats för hela 2.500 personer. Det är en traditionell Oktoberfest som firas, med bayerska specialiteter, livemusik och DJ! Detta är en helg man länge kommer att minnas!

Läs mer om oktoberfesten 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Rostock

  Under morgonen stiger vi på bussen och åker ner till Danmark och färjan över till Tyskland. Vi rullar över på tysk mark och styr bussen mot ett närliggande shoppingställe, där vi stannar till och handlar. När vi under eftermiddagen tagit in på vårt fina Pentahotel, är dagen fortfarande ung och vi har god tid på oss att utforska den gamla medeltidsstaden. Rostock har många vackra gavelhus att beundra. Stanna till på Universitätsplatz och dröm er bort bland de gotiska husen som ramar in marknadsplatsen. Vi äter under kvällen en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2.: Rostock

  Dagen börjar med frukost och därefter har vi hela dagen till fritt förfogande att besöka sevärdheter, affärer och Rostocker Oktoberfest nere i hamnen. Under kvällen är det dags för resans höjdpunkt, oktoberfest! Vi har bokat sittplatsbiljetter i det stora tältet och det är här det händer! Här bjuder bandet upp till polka, allsång och partykrachermusik (alla stora hits och gamla godingar) och oktoberfest- klassiker som Fleischpflanzerl och Nackenschnitzel serveras till borden. Ölen dricks självklart i enliter-sejdlar med en Jägermeister eller Obstler vid sidan. Sång, dans och musik – stämningen är på topp en kväll som denna!

  Rostock
 • Dag 3.: Rostock – Hemorten

  När vi packat vårt bagage och tagit farväl av hotellet ger vi oss av ner mot hamnen för några sista inköp. Efter ett par trevliga timmar till sjöss kör vi den sista biten mot våra svenska hemorter och ser fram emot nästa säsongs resa till Rostock.

Karta

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2024-10-04BussRostock oktoberfest, 3 dagarMer än 84 995:-Boka
2024-10-11BussRostock oktoberfest, 3 dagarMer än 84 995:-Boka

Hotell

Penta Hotel, Rostock
Hotell Penta ligger i Rostocks historiska stadskärna, 5 minuters promenad från torget Neuer Markt och kyrkan Marienkirche. Här erbjuds välinredda rum med en 32-tums platt-TV. De rymliga rummen på Pent...