Skip to main content

Rostock Oktoberfest, 3 dagar

Under tre dagar åker vi till Rostock för att njuta utav en härlig weekend med Rostocker Oktoberfest. Shoppa i butikerna, beundra arkitekturen och skåla i öl på Rostocker Oktoberfest. Festen äger rum i Rostocks stadshamn, tältet rymmer plats för hela 2.500 personer. Det är en traditionell Oktoberfest som firas, med bayerska specialiteter, livemusik och DJ! Detta är en helg en man lär minnas länge!

2021 anordnas det två oktoberfester för att kompensera för att arrangemanget uteblev 2020. Följ med i april till ett vår vackert Rostock eller i oktober för en genuin höstkänsla.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten–Rostock

  Under morgonen stiger vi på bussen och åker ner till Danmark och färjan från Gedser över till Rostock. Vi rullar över på tysk mark och styr bussen mot ett närliggande shoppingställe, där vi stannar till och handlar. När vi under eftermiddagen tagit in på vårt fina hotell Vienna House Sonne (fd Steigenberger Sonne) är dagen fortfarande ung och vi har god tid på oss att utforska den gamla medeltidsstaden. Rostock har många vackra gavelhus att beundra. Stanna till på Universitätsplatz och dröm er bort bland de gotiska husen som ramar in marknadsplatsen.

 • Dag 2.: Rostock

  Dagen börjar med frukost och därefter har vi hela dagen till fritt förfogande att besöka sevärdheter, affärer och Rostocker Oktoberfest nere i hamnen. För de som vill erbjuder vi en shoppingtur till Kaufland direkt efter frukost.
  Under kvällen är det dags för resans höjdpunkt, oktoberfest! Vi har bokat sittplatsbiljetter i det stora fest tältet och det är här det händer! Här bjuder bandet upp till polka, allsång och partykrachermusik (alla stora hits och gamla godingar) och Oktoberfest-klassiker som Fleischpflanzerl och Nackenschnitzel serveras till borden. Ölen dricks självklart i enliterssejdlar med en Jägermeister eller Obstler vid sidan. Sång, dans och musik - stämningen är på topp en kväll som denna!

  Rostock
 • Dag 3.: Rostock–Hemorten

  När vi packat vårt bagage och tagit farväl av hotellet ger vi oss av ner mot hamnen för några sista inköp. Efter ett par trevliga timmar till sjöss kör vi den sista biten mot våra svenska hemorter och ser fram.

Karta

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2021-04-23BussRostock oktoberfest, 3 dagarMer än 82 795:-Boka
2021-10-15BussRostock oktoberfest, 3 dagarMer än 82 795:-Boka

Hotell

Vienna House Sonne
Vienna House Sonne ( fd. Steigenberger Sonne), Rostock
Detta 4-stjärniga hotell har en 200 år gammal tradition och ligger centralt vid Rostocks gamla marknadsplats. De moderna rummen och de rymliga sviterna har fantastisk utsikt över Rostocks historiska s...