Skip to main content

Jul i Glasriket med hyttsill och underhållning, 2 dagar

Följ med oss på en härlig julresa till de småländska skogarna! En oförglömlig kväll med underhållning till hyttsillen! Vi lovar också en trevlig julupplevelse i vinterskrud, svängig underhållning, god mat och trevlig shopping!

Oktober-december kommer en utställning med fantastiska Bertil Valliens konst till Art Gallery. Vallien 60-års jubilerar som glaskonstnär i år.

Jubileumsutställning "Bertil Vallien 60 år med KostaBoda"
"-Bertil Vallien firar 60 år som konstnär och formgivare. Bertil är en av Sveriges mest folkkära och internationellt berömda konstnärer och glasformgivare. Nu ser han tillbaka på sin enastående sextioåriga karriär med en utställning i KostaBoda Art Gallery 20/10 2023 - 15/3 2024"

Artister:
25 november: Chris Kläfford ersätts av Anna Bergendahl

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1.: Hemorten – Kosta

    Efter upphämtningsorterna beger vi oss uppåt i de småländska skogarna till Kosta Bodas outlet och deras julupplevelse i vinterskrud. Vi äter en god lunch och tillsammans. Efter de har vi tid att på egenhand upptäcka julmarknaden. En välarrangerad julupplevelse med marknadsknallar, mängder av delikatesser och roliga aktiviteter för de minsta. Gå igenom den snötäckta skogen för att lämna din önskelista och träffa tomten, handla dina julklappar på Kosta Outlet eller testa att blåsa glas! Vi checkar sedan in på trevliga Kosta Lodge beläget mitt i det småländska glasriket, i närheten av Sveriges äldsta glasbruk. Här bor vi bekvämt i fräscha men enkla dubbelrum med eget badrum och dusch.

    På kvällen samlas vi i glasbruket för att tillsammans avnjuta och uppleva luffartraditionen Hyttsill. Till efterrätt serveras det såklart en äkta småländsk ostkaka med grädde och sylt. Under kvällen bjuds det på underhållning!

  • Dag 2.: Kosta – Hemorten

    Utvilade och efter en god frukost, checkar vi ut. så har vi några timmar på oss att besöka den 20 000 kvm stora outletshoppingen eller ta en runda till och njut av Kostas vackra julupplevelse innan vi vänder hemåt till Skåne igen. Nöjda med en härlig resa är vi åter hemma igen under sen eftermiddag.

Karta

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2024-11-23BussJul i Glasriket med hyttesill med underhållning 2 dagarMer än 82 695:-Boka

Hotell

Kosta Lodge
Kosta Lodge
Mitt i det småländska glasriket, i närhet till ett av Sveriges äldsta glasbruk ligger Kosta Lodge Kosta Lodge erbjuder rymliga och ljusa 2-bädds semesterhus på 35 kvm, perfekt för er som uppskattar ut...