Skip to main content

Skagerrak runt, 5 dagar

Skagerrak

Den lilla del av Atlanten som vi kallar Skagerrak tar sig smidigt in mellan de nordiska länderna och blir ett viktigt gränsland mellan Nordsjön och Jyllands norra landsdel, det norska Sörlandet och svenska Bohuslän. På vår rundresa, som delvis går med båt längs det otroligt vackra kustlandskapet, visar sig verkligen länderna från sina bästa sidor. Under fem dagar får vi stifta bekantskap med danska sandstränder, fantastiska norska fjordar och får en liten glimt av det karaktäristiska landskapet på den svenska västkusten.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Skagen – Hirtshals

  Under morgonen stiger vi på bussen och tar via Öresundsbron till Danmark för vidare färd upp till Skagen, Danmarks nordligaste udde. Här möts Skagerrak och Kattegatt i kraftiga vågkollisioner. Vidare går färden till Hirtshals där vi kör ombord på färjan som ska ta oss till Norge och Bergen. Under kvällen gör vi oss hemmastadda i våra hytter och äter en sen middag innan vi kan krypa till kojs för natten.

  Hemorten – Skagen – Hirtshals
 • Dag 2.: Bergen – Voss

  Fartyget ankommer till Stavanger tidigt på morgonen för ett kort stopp, men fortsätter sedan längs den norska västkusten likt en Hurtigruten i miniatyr och ankommer Bergen ca kl. 12.30. Vi kan i lugn och ro avnjuta en god frukost. Från relingen njuter vi av det unika och vackra landskapet som fartyget passerar under förmiddagen. Under eftermiddagen gör vi en guidad sightseeing i Bergen, innan vi åker den sista biten mot Voss. Här bor
  vi två nätter på Park Hotel Vossevangen som har ett fantastiskt läge precis vid kanten av Vangsvatnet. Kvällen avslutas med middag.

 • Dag 3.: Voss – Flåmsbanan – Aurlandsfjorden–Voss

  Efter en välsmakande frukost stiger vi på bussen för dagens utflykt. Dagen ska vi
  ägna åt de fantastiska omgivningarna i Sogn och Fjordane. Vi börjar i byn Flåm där vi går ombord på tåget som tar oss genom Flåmsdalen upp till Vatnahalsen. Resan tar cirka 45 minuter och den här tågsträckan benämns ofta som en av världens vackraste. Vi stiger av tåget och åker tillbaka med returtåget till Flåm. Vi äter lunch på egen hand innan det är dags att härifrån göra en båttur på den sagolikt vackra Aurlandsfjorden, en förgrening
  av världens längsta fjord Sognefjorden. I Gudvangen möter vår buss upp för att ta oss tillbaka till vårt hotell i Voss. Kvällen avslutas med middag.

 • Dag 4.: Voss – Hardangervidda – Drammen

  När vi ätit oss mätta på dagens frukost går resan över den mäktiga och nybyggda Hardangerbron och vidare längs Eidfjorden, en förgrening av Hardangerfjorden. Här börjar stigningen genom Måbödalen mot Hardangerviddas högfjällsplatå, även kallad ”Norges tak”. På vägen passerar vi Vöringsfossen, en av Norges mest imponerande forsar. Bussfärden går nu på en höjd av 1 250 m.ö.h. och vi har fina vyer över Hardangerjökeln och Hallingskarvet. Resan fortsätter i stilla takt längs vackra Hallingdalen via orter som Geilo, Gol och Nesbyen tills vi når Drammen där vi övernattar på Scandic Ambassadeur. Vi avslutar kvällen med en gemensam middag.

  Voss – Hardangervidda – Drammen
 • Dag 5.: Drammen - Hemorten

  Efter frukost är det dags att lämna Norge för denna gång. På lämpliga ställen gör vi stopp för bensträckare, lunch och fika. Nöjda efter en magnifik resa återvänder vi till hemorterna under kvällen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2024-08-19BussSkagerrak runt, 5 dagarFullbokad, väntelista8 995:-Boka på väntelista

Hotell

Park Hotel Vossevangen
Park Hotel Vossevangen, Voss
Park Hotel Vossevangen erbjuder boende i Vossevangen, mindre än 100 meter från Vangsvatnet. WiFi och gratis privat parkering finns på plats. Rummen har TV. Vissa rum har en sitthörna där du kan koppla...
Scandic Ambassadeur, Drammen
Detta strandnära hotell ligger 2 minuters promenad från Drammens tågstation och 30 minuters bilresa från Oslo. Här erbjuds rum med gratis WiFi samt en stor och modern bar. Rummen på Scandic Ambassadeu...