Skip to main content

Stralsund & Rügen, 4 dagar

Rugen

Tillbringa några fina dagar med oss på den vackra tyska Östersjökust. Här finns vita stränder, fantastisk natur och storslagen historia. Vi bor i Stralsund, den gamla Hansastaden med välbevarad historia. Ett besök i Stralsund är en resa i tid och rum och som svensk känner man sig extra välkommen. Dessutom gör vi ett besök på den gröna oasen Rügen, där vi möts utav vita klippor och en sagolik natur.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Stralsund

  Under morgonen stiger vi på bussen och beger oss mot Tyskland. Via färjan från Danmark tar vi oss över till Tyskland och ombord finns möjlighet att äta, fika och shoppa. Under kvällen anländer vi till InterCity Hotel i Stralsund, här väntar middag och sköna sängar.

  Stralsund
 • Dag 2.: Stralsund - Rügen - Stralsund

  Efter frukost gör vi en heldagsutflykt på Rügen. Tysklands största ö bjuder på historiska sevärdheter och storslagna naturupplevelser. Dagens första stopp blir den vita staden Putbus med sitt fina slott och härliga slottspark.

  Vår resa fortsätter sedan till den vackra badorten Göhren där vi ser den fantastiska arkitekturen. Här går vi ombord på det smalspåriga tåget, Rasande Roland, som ska ta oss till Binz. Öns mest fashionabla badort, mest känd för sin 3 km långa sandstrand med en badkultur som går tillbaka till slutet av 1800-talet.

  Vi beger oss till Rügens norra delar där vi hittar Kap Arkona, Tysklands Nordkap, med sin cirka 180 år gamla fyr. För övrigt en av Östersjöns allra äldsta fyrar. Jasmundhalvön har vackra bestånd av både ek och bok, som sträcker sig ner mot de bländande vita kritklipporna och havet. Vid Rügens mest kända landmärke, Köningsstuhl, ser vi de vita kalkstensklipporna, stranden och den turkosfärgade Östersjön. Vi njuter av den hänförande utsikten, som fått sitt namn från den svenska kungen Karl XIII som sägs ha suttit här och beskådat sjöslaget mellan Sverige och Danmark år 1715.

  Vi avslutar dagens utflykt med ett besök i Prora, världens längsta byggnadskomplex som Hitler lät bygga. Denna tänkta semesteranläggning hann aldrig invigas utan lämnades halvklart och öde. Under de senaste åren har en del av bygget renoverats till ett femstjärnigt lyxresort med spa. Efter detta fascinerande besök åker vi via Bergen, som är Rügens huvudort, tillbaka till Stralsund. På kvällen äter vi en god gemensam middag.

 • Dag 3.: Stralsund

  Efter frukost lär vi känna staden genom en stadsrundtur till fots med vår guide. Denna del av Tyskland har mycket starka band till Sverige, en nästan 200-årig gemensam historia. Staden var i svensk ägo från 1648 till 1815. Vi får se flera av minnena från ”Svensktiden” bla Svenskhuset på Rådhusplatsen. Stralsund centrum finns med på UNESCOs världsarvlista och vi ser många vackra hus från 1500- och 1600-talet. Efter rundvandringen besöker vi Störtebeker Ölbryggeri för en guidad visning samt provning.

  Efter en dag fylld med upplevelser smakar det gott med middag på vårt hotell.

  Stralsund
 • Dag 4.: Stralsund – Rostock – Hemorten

  Vi äter frukost på hotellet innan vi tar plats i bussen. Under förmiddagen gör vi ett stopp i Rostock där vi upptäcker staden på egen hand. Om tid ges stannar vi och shoppar innan vi tar båten över till Danmark. Under kvällen anländer vi nöjda och belåtna åter till våra hemorter.

Karta

Hotell

Arcona Hotel Baltic Stralsund
Hotel Baltic Stralsund, Stralsund
Detta 4-stjärniga hotell ligger i Stralsund, bara 4 minuters promenad från den historiska stadsdelen. De ljusa och rymliga rummen på arcona Hotel Baltic har en platt-TV med satellitkanaler och ett ege...
InterCity Hotel Stralsund
InterCity Hotel, Stralsund
Detta 3-stjärniga hotell ligger i hjärtat av Stralsund. Här erbjuds bekväma rum och fantastisk utsikt över sjön Knieperteich. Från InterCityHotel är det 3 minuters promenad till Stralsunds tågstation,...