Skip to main content

Bohuslän med Koster, 4 dagar

Bohuslän har besjungits av storheter som Evert Taube och Lasse Dahlquist. Skärgården är unik i sin skönhet med blankspolade klippor, prunkande grönska, genuina fiskelägen med färska räkor, blåmusslor och svällande segel. Vi bor tre nätter på mysiga Bohusgården Hotell. Härifrån gör vi våra intressanta och saltstänkta utflykter.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Uddevalla

  Vår resa mot Bohuslän börjar under morgonen och går längs vackra vägar norrut. Framåt lunch kommer vi fram till en av huvudorterna i Bohuslän, Uddevalla, vi gör ett besök på det mycket intressanta och omtalade Bohusläns Museum. Här har vi möjlighet att bekanta oss lite närmare med Bohuslän och dess historia. Nöjda med museet beger vi oss till vårt hotell i Uddevalla och installerar oss på våra rum. Vi avnjuter kvällens middag i Hotellets matsal och njuter av den betagande utsikten över Byfjorden. Med fördel avslutas kvällen med en skön promenad.

 • Dag 2.: Uddevalla – Orust - Uddevalla

  Efter frukost är det dags för dagens äventyr. Vi kör över Tjörnbron och ut på Tjörn. Färden fortsätter söderut, via idylliska fiskelägen och kala klippor. Vi stannar till för ett besök på Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn, en unik mötesplats och ett centrum för konst baserad på vatten, pigment och ljus. Här kan du möta den internationella konstens intressanta företrädare eller klassisk akvarell. Resan fortsätter till en av de större öarna, Orust. Nu är vi verkligen inne i något som vi skulle kunna kalla för ”i Evert Taubes fotspår”. Vi tar färjan över till Malö strömmar och kommer till Faltön, där vi minsann fortfarande finner handelsman Flink. Handelsman Flink hette egentligen Gustaf Johansson och att Taube gav honom namnet ”Flink” berodde faktiskt på att han var så långsam! Efter en fantastisk dag, säkert med Taube-allsång i bussen, återvänder vi till hotellet och en trevlig gemensam middag.

  Uddevalla – Orust - Uddevalla
 • Dag 3.: Uddevalla – Koster - Uddevalla

  Ännu en spännande dag väntar oss och vi startar naturligtvis med frukost. I hamnen i Strömstad väntar vår båt och smugglarkungen Bremer. Under resan till Koster får vi höra historien om hans äventyr i Bohusläns skärgård. Hur han gäckade tullarna och lurade upp dem på grund i de farliga farvattnen. Spriten flödade mellan fartygen och en och annan sup slank säkert ner i smugglarnas strupar. På anrika Grand Hotell, bara ett stenkast från tullarnas kontor, gjordes affärerna upp. Under dagens utflykt får vi en guidad tur med el-buss längs syd-Kosters idylliska vägar. Vi stannar för en trevlig lunch på Kosters Rökeri samt ett besök på Naturum. Senare under eftermiddagen tar vi båten tillbaka till Strömstad och vi återvänder till hotellet där en god middag väntar.

 • Dag 4.: Uddevalla - Hemorten

  Som vanligt inleder vi vår dag med frukost. Både minnena av smugglarkungen och Taube-känslan lever sig kvar i bussen medan vi färdas mot vår hemort.

Karta

Hotell

Bohusgården Hotell & Konferens, Uddevalla
Hotell Bohusgården ligger vid Byfjorden i Uddevalla och har ett spa- och hälsocenter. WiFi och parkering erbjuds utan extra kostnad. Alla rum har en TV. Rummen på Bohusgården Hotell har eget badrum oc...