Skip to main content

Rostock Julmarknad, 3 dagar

Rostock julmarknad

En gång om året är det Weihnachtsmarkt i Rostock. Med mer än 200 hantverkare från Tyskland och dess grannländer är denna anrika julmarknad en av landets största. Atmosfären i den gamla Hansastaden får besökaren att återvända hit om och om igen. Marktplatz och Kröpeliner Strasse är insvepta i dofter av Glühwein, stekta äpplen, brända mandlar och kanelstjärnor. Specialiteter som rökt korv från Rostock, rökt fisk från Warnemünde eller gott nygräddat tyskt bröd är bara något av allt det som salustånden frestar med.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1.: Hemorten - Rostock

    Under morgonen stiger vi på bussen och åker ner till Danmark och tar oss över till Tyskland och Rostock. Väl iland åker vi och shoppar innan vi far mot vårt hotell. Efter incheckning har vi egen tid att upptäcka staden, besöka julmarknaden eller bara ta en fika på något av de charmiga caféerna. Vi avslutar kvällen med gemensam middag på hotellet.

  • Dag 2.: Rostock

    Efter en stadig hotellfrukost har vi resten utav dagen att på egen hand besöka julmarknaden och insupa den härliga julstämningen.

  • Dag 3.: Rostock - Hemorten

    Dagen börjar med frukost på hotellet innan vi packar in oss i bussen. Innan vi rullar ombord på färjan passar vi på att stanna till för lite shopping. Under kvällen är vi åter i hemorterna efter en mysig vistelse i Rostock.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2020-11-27BussRostock julmarknad; Radisson BLUMer än 82 895:-Boka
2020-12-04BussRostock julmarknad; Radisson BLUMer än 82 895:-Boka
2020-12-11BussRostock julmarknad; Vienna House Sonne (fd. Steigenberger sonne)Mer än 82 895:-Boka

Hotell

Radisson BLU
Radisson BLU, Rostock
Detta fyrstjärniga hotell ligger mellan gågatan och Rostocks hamn och erbjuder rymliga rum med gratis WiFi. Här finns även ett stort spa samt en restaurang som serverar utsökta rätter. Det 400 m² stor...
Vienna House Sonne
Vienna House Sonne ( fd. Steigenberger Sonne), Rostock
Detta 4-stjärniga hotell har en 200 år gammal tradition och ligger centralt vid Rostocks gamla marknadsplats. De moderna rummen och de rymliga sviterna har fantastisk utsikt över Rostocks historiska s...