Skip to main content

Rostock Julmarknad, 3 dagar

Rostock julmarknad

En av Nordtysklands största och mest uppskattade julmarknader välkomnar oss med äkta julstämning. I jultid är Rostock en stämningsfull upplevelse utöver det vanliga. Gamla stans medeltida promenadstråk Kröpeliner Strasse strålar av juldekorationer och adventsstjärnor. Marknadsbodarna är vackert pyntade och lockar med smycken, traditionellt träsnideri, leksaker, konsthantverk och mycket annat. Den kylslagna vinterkvällen är fylld av julens alla dofter. Passa på att avnjuta rubinrött glühwein, kanderade äpplen, brända mandlar eller någon annan läckerhet!

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1.: Hemorten - Rostock

    Under morgonen stiger vi på bussen och åker ner till Danmark och tar oss över till Tyskland och Rostock. Väl iland åker vi och shoppar innan vi far mot vårt hotell. Efter incheckning har vi egen tid att upptäcka staden, besöka julmarknaden eller bara ta en fika på något av de charmiga caféerna. Vi avslutar kvällen med gemensam middag på hotellet.

  • Dag 2.: Rostock

    Efter en stadig hotellfrukost har vi resten utav dagen att på egen hand besöka julmarknaden och insupa den härliga julstämningen. Här återfinner vi norra Tysklands största julmarknad med runt 300 utställare på torget. Vid Maria kyrkan har man dessutom en mindre medeltida marknad och inte att förglömma ett besök i sagoskogen. På helgerna spelar man dessutom lite teater på sagoscenen. Då det inte ingår några middagar på resan är det bara att botanisera bland alla godsaker som rökt fisk, rökt korv, härliga bakverk och värmande glögg.

  • Dag 3.: Rostock - Hemorten

    Dagen börjar med frukost på hotellet innan vi packar in oss i bussen. Innan vi rullar ombord på färjan passar vi på att stanna till för lite shopping. Under kvällen är vi åter i hemorterna efter en mysig vistelse i Rostock.

Karta

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2020-12-04BussRostock julmarknad; Radisson BLUMer än 82 895:-Boka
2020-12-11BussRostock julmarknad; Vienna House Sonne (fd. Steigenberger sonne)Mer än 82 895:-Boka

Hotell

Radisson BLU
Radisson BLU, Rostock
Detta fyrstjärniga hotell ligger mellan gågatan och Rostocks hamn och erbjuder rymliga rum med gratis WiFi. Här finns även ett stort spa samt en restaurang som serverar utsökta rätter. Det 400 m² stor...
Vienna House Sonne
Vienna House Sonne ( fd. Steigenberger Sonne), Rostock
Detta 4-stjärniga hotell har en 200 år gammal tradition och ligger centralt vid Rostocks gamla marknadsplats. De moderna rummen och de rymliga sviterna har fantastisk utsikt över Rostocks historiska s...