Skip to main content

Kroatien - Rabac, 10 dagar

Den kroatiska orten Rabac på halvön Istrien är den idealiska semesterorten för såväl lata som äventyrsfyllda dagar. Kroatien är verkligen ett resmål som man lätt förälskar sig i. Landet har det mesta man kan önska sig för en innehållsrik och samtidigt avkopplande semester. Det är ett soligt och behagligt klimat under september med medeltemperatur runt 20 grader. Här finns kristallklart vatten, intressanta sevärdheter, god mat och gästvänlig befolkning. Traktens dramatiska natur är fantastiskt vacker med hisnande höga berg, turkosblått vatten, gröna pinjeskogar och en skärgård med över tusen öar. För att vi ska kunna njuta fullt ut av vår semester stannar vi för övernattningar på resan till och från Kroatien.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten–Bayreuth

  Äntligen är vi på väg! Dagen tillbringar vi till stor del i bussen för att så fort som möjligt komma ner till soliga Kroatien. Via färjeöverfart mellan Danmark-Tyskland och flera stopp på vägen kommer vi så småningom fram till vårt övernattningshotell i Bayreuth. Här stannar vi för natten och ser till att få oss en välsmakande middag och en god natts sömn.

 • Dag 2.: Bayreuth–Rabac

  Efter frukost fortsätter vi ner mot den Kroatiska gränsen och under kvällen når vi underbart sköna Rabac. När vi checkat in på något av NN Hotel fina hotell, är det bara att koppla av och njuta. På hotellet spenderar vi bekväma dagar i det sköna poolområdet som innefattar två inomhus pooler, fyra utomhuspooler, solstolar, parasoll och en snack-/poolbar. Ett stenkast nedanför poolområdet väntar klapperstenstranden och det härliga Adriatiska havet.

 • Dag 3 - Dag 8.: Rabac

  Samtliga dagar börjar med frukost. Nu har vi sex ljuvliga dagar att utforska och njuta av den charmiga orten Rabac. Rabac är en fiskeby som sakta har utvecklats till en liten badort vid Kvarnerbukten i Adriatiska havet. Den sju kilometer långa strandpromenaden kantas av restauranger, caféer, italienska glassbarer och små butiker. Den leder även till de små badvikarna med det kristallklara vattnet. Byn brukar kallas Kvarnerbuktens pärla och från hamnen går båtar som gör dagsutflykter till ön Cres där man ibland kan se delfiner. Kanske man blir nyfiken på att se Sentonina vattenfall som finns nära Rabac. Den lummiga promenadvägen går genom skogen via trappor, längs med bäckar och förbi dammar med turkost vatten. På kvällarna tar nattlivet över. Barer, restauranger, nattklubbar och livemusik – här finns nöjen för alla smaker. Under kvällarna äter vi middag på hotellet.

  Vi kommer under vår vistelse om intresset finns erbjuda flera trevliga utflykter.

  Krydda din resa med något av följande arrangemang:
  Utflykterna bokas och betalas på plats.


  Heldagsutflykt, Båttur till Venedig:
  Följ med till Italien och vackra Venedig. Vi gör en dagstur med båten från Porec som tar oss till den spännande staden Venedig. Vi har ett par timmar på oss att på egen hand att bekanta oss med denna annorlunda stad.

  Heldagsutflykt, Opatija:
  Idag ska vi upptäcka Opatija och dess vackra omnejd. Opatija ligger vid foten av de mäktiga Uckabergen, som ger skydd mot kalla vindar. Det behagliga klimatet var välkänt redan under den andra hälften av 1800-talet, och sedan det första kurhotellet byggdes 1884 har en ström av
  exklusiva gäster, konstnärer och kungligheter valt att resa till Opatija. Inte bara på grund av den rena friska luften utan också för den sofistikerade stämningen och den majestätiska arkitekturen. Idag är Opatija en av Kroatiens mest populära badorter med en fin hamn och välskötta stränder. Vi kommer under vår vistelse om intresset finns erbjuda flera trevliga utflykter,

 • Dag 9.: Rabac–Bayreuth

  Efter en skön vecka i medelhavsklimat packar vi våra väskor för att resa hemåt. Vi kör norrut och stannar på lämpliga ställen för bensträckare, fika och lunch innan det är tid att stanna för en god middag och sköna sängar. I Bayreuth stannar vi för kvällen och avslutar med middag.

 • Dag 10.: Bayreuth–Hemorten

  Väl utvilade stiger vi ombord på bussen och kör snabbt den sista sträckan genom Tyskland. Om tid ges stannar vi för lite shopping innan vi rullar ombord på färjan som tar oss till Danmark. Framåt kvällen når vi svensk mark. En härlig resa är nu till ända.

Karta

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2024-09-10BussKroatien, Rabac, 10 dagarMer än 811 895:-Boka
2024-09-26BussKroatien, Rabac, 10 dagarMer än 811 294:-Boka

Hotell

Arvena Kongress Hotel, Bayreuth
Detta 4-stjärniga hotell erbjuder elegant boende och ligger i Bayreuth, mellan höglandet i Fränkische Alb och bergskedjan Fichtelgebirge. Här finns bastu, ångbad och en relaxavdelning. Arvena Kongress...
NN 4* hotel, Rabac
Boende på något av NNs fina hotell, Narcis, Hedera ellerMimosa-Lido Palace. 2 indoor pools, 4 outdoor pools