Skip to main content

Härliga Rügen, 3 dagar

Prora

Följ med oss till underbara Rügen, Tysklands största ö. Här bor vi bekvämt och bra på IFA Rügen Hotel & Ferienpark i staden Binz. På Rügen kan du uppleva skön och orörd natur, medelhavsliknande strandpromenader, mäktiga vita kritklippor, små mysiga byar och många andra sevärda platser. Häng med och njut av Östersjöns paradis!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Binz

  Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan över till Tyskland. Vi fortsätter sedan till kurorten Binz, där vi kommer bo bekvämt på IFA Rügen Hotel & Ferienpark. Hotellet ligger endast 2 minuters promenad ifrån stranden. Hotellet har en trevlig inomhuspool, bastu och solarium. Det erbjuds även massagebehandlingar mot tillägg. Under kvällen äter vi en god gemensam middag. Därefter lockar kanske en drink i någon utav hotellets tre barer.

 • Dag 2.: Binz

  Efter en god frukost är det dags att uppleva den vackra ön Rügen med vår guide. Vi åker från Binz till den vita staden Putbus med ångtåget ”Rasande Roland” som daterar från 1895. I Putbus hämtar vår buss upp oss och vi åker vidare till jordgubbslandet, Karl’s Erlebnins i Zirkow. Vi fortsätter sedan mot den gamla semesteranläggningen Prora, som var tänkt att bli ett riktigt skrytbygge under Hitlertiden. Det är inte vackert men intressant eftersom det berättar om en viktig sida av nazismens ideologi. Prora började byggas år 1936 utav nazisterna och skulle bli 4 500 meter långt och rymma 10 000 rum. Åren 1942–1943 fick det nästan färdiga bygget avbrytas på grund av krigsläget. Under sen eftermiddagen är vi åter i Binz och kan njuta av livet vid havet eller koppla av på hotellets wellnessavdelning. Vi avrundar kvällen med en avslutningsmiddag på vårt hotell.

  Rasande roland
 • Dag 3.: Binz - Hemorten

  Vi börjar dagen med frukost på hotellet innan vi vinkar hejdå och påbörjar hemresan. Om tid ges passar vi på att gränshandla innan båten tar oss över till Danmark. På snabba vägar
  rullar vi sedan till Sverige och säger hejdå i respektive hemorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2024-10-27BussHärliga Rügen, 3 dagarMer än 83 995:-Boka

Hotell

IFA Rugen Hotel
IFA Rügen Hotel & Ferienpark
Detta hotell ligger i kustorten Ostseebad Binz på ön Rügen i Östersjön, en kort promenad från stranden. Hotellet har en trevlig inomhuspool med rutschkana. Det 3-stjärniga IFA Rügen Hotel & Ferienpark...