Skip to main content

Rhen och Mosel, 7 dagar

Rhendalen

Den här resan är för dig som älskar goda viner och de charmiga tyska korsvirkesbyarna. I ett lugnt och härligt tempo njuter vi av de fantastiska vinbergen vid floderna Rhen och Mosel.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Kassel

  På morgonen lämnar vi Sverige och ger oss av mot Tyskland och ett av världens största och mest populära vindistrikt. Via Danmark och färjan över till Tyskland, styr vi bussen ner mot Kassel och vårt boende för natten, Wyndham Garden Hotell. Efter vår gemensamma middag väntar en god natts sömn.

 • Dag 2.: Kassel – Rüdesheim

  Efter en stärkande frukost rullar vi vidare söderut. Snart är vi framme i den pittoreska vinorten Rüdesheim belägen vid Rhens strand. Vi njuter av stämningen på stadens berömda gata Drosselgasse, stämningen är hög och gatan kantas av ett stort antal vinbarer och affärer. Vi tar in på mysiga Central Hotel Ringhotel där middagen snart serveras. Nu väntar sköna sängar.

 • Dag 3-5.: Rüdesheim

  Rüdesheim är en trevlig vinby som bjuder på oförfalskad livsglädje i vinets tecken. Hit kommer besökare från hela världen för att roa sig på vinstugorna längs den klassiskanöjesgatan Drosselgasse. Inom bekvämt räckhåll har vi flera intressanta sevärdheter. Under våra utflykter stiftar vi givetvis bekantskap med de lokala vinerna. Kvällarna avslutar vi med gemensamma middagar.

  Vi börjar en av dagarna med att stiga ombord på en av de vita sightseeingbåtarna för att sakta glida fram på Rhen. Vi stiger ombord i Rüdesheim och ser landskapet passerar i revy medan vi njuter av något gott att dricka. I St Goarshausen stiger vi av och tar åter plats i vår bekväma buss. Vi fortsätter med bussen mot Koblenz, staden där floderna Rhen och Mosel möts vid Deutsche Eck. Under eftermiddagen gör vi även en välsmakande vinprovning hos Hähn.

  Vi tar bussen mot vackra Mosel och till den charmiga vinorten Wintrich. Här ska vi hälsa på hos Dirk Kessler Sektmanufaktur. Vi börjar med kallskuret och mineralvatten, därefter blir det visning hur man gör sekt på traditionellt sätt med provning av 4 välsmakande sorter. Efter visningen en vandring upp i vinbergen. Eftermiddagen spenderar vi i Bernkastel. Gamla stan i Bernkastel lockar med en mängd imponerande sevärdheter. Här kan du bland annat beundra borgruinen Landshut som tronar över staden, det kända spetsiga huset, Spitzhäuschen, och det historiska torget omgivet av kärleksfullt restaurerade butiker och affärer.

  En av dagarna gör vi en trevlig rundtur i Rüdesheim med vår reseledare. Vi får veta mer om denna mysiga pittoreska ort. Eftermiddag har vi fritt för egna strövtåg. Varför inre tar liften upp till Niederwaldmonumentet och njut av den fantastiska utsikten!

  Rüdesheim
 • Dag 6.: Rüdesheim – Peine

  I dag lämnar vi Rüdesheim för denna gång och tar sikte på Hildesheim och vårt övernattningshotell, Best Western Hotel Peine-Saltzgitter. Här bjuds vi på en god middag och sköna sängar

 • Dag 7.: Peine - Hemorten

  Efter frukost påbörjar vi vår hemfärd. I Puttgarden tar vi färjan över till Danmark. Nöjda och belåtna med en underbar resa i det tyska vinriket anländer vi under kvällen till våra hemorter.

Karta

Hotell

Central Hotel Ringhotel, Rüdesheim
Detta familjeägda 3-stjärniga hotell är omgivet av natursköna vingårdar i hjärtat av den vinodlande staden Rüdesheim, och erbjuder en pittoresk miljö längs floden Rhen. Ringhotel Central - Superior er...
Wyndham Garden Kassel
Wyndham Garden, Kassel
Detta 4-stjärniga hotell ligger 4 km öster om Kassels centrum. Hotellet erbjuder ett spa med inomhuspool samt moderna rum med gratis WiFi. Alla rum på Wyndham Garden Kassel har en tv med kabelkanaler,...