Skip to main content

Husum med Sylt och Römö. 4 dagar

Följ med oss på en resa till norra Tyskland, där vi besöker den lilla tyska staden Husum vid Nordsjön. Vi åker även till den danska ön Römö samt den tyska ön Sylt. Römö är belägen utanför Jyllands västkust och Sylt är en idyll på den tyska sidan av gränsen. En mycket trevlig resa till några av Nordtysklands pärlor.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Kropp

  Under morgon stiger vi på bussen och tar oss snabbt ner över Öresundsbron vidare ner till Danmark och färjan till Tyskland. Vi stannar för lite shopping innan vi når den gemytliga orten Kropp. Vi bor tre nätter på Hotel Wikingerhof. Kvällen avslutas med en gemensam middag.

 • Dag 2.: Husum

  Efter frukost kör vi den lilla biten till Husum och möter vår lokalguide för en stadsrundtur. Husum blev hamnstad över en natt 1362 då stora delar av kusten hamnade under vatten. Vi möter en trevlig stad med maritim atmosfär och imponerande gavelhus. Efter lunch på egen hand har vi sedan eftermiddagen till eget förfogande. Det finns gott om små butiker och lockande kaféer. Nöjda med dagen åker vi tillbaka till hotellet och äter en god middag.

 • Dag 3: Römö och Sylt

  Dagen börjar med frukost sedan beger vi oss ut på dagens utflykt. Vi åker över
  fördämningen till Römö. Ön är en riktig pärla mellan Västerhavet och Vadehavet. Naturen är mycket speciell och det finns ett imponerande fågel- och djurliv. Römö är mest känd för sin långa och breda sandstrand, som är hela 15 km lång. Här styr ebb och flod det dagliga livet. Från Havneby tar vi färjan över till den tyska grannön Sylt, den största och nordligaste
  av de Nordfrisiska öarna. Detta är en populär semesterö med ändlösa stränder. Vi gör en rundtur med vår buss och får också tid för egna strövtåg i orten Westerland. Senare tar vi oss från Sylt med biltåget över vägbanken Hindenburgdamm till fastlandet. Kvällen avslutas med middag.

 • Dag 4: Kropp – Hemorten

  Efter frukost checkar vi ut ifrån hotellet och kliver ombord på vår buss för hemresa. Vi reser norrut via Bältbroarna och passerar Odense på ön Fyn och beräknas åter i hemorterna under eftermiddagen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2024-09-12BussHusum med Sylt och Römö, 4 dagar65 495:-Boka

Hotell

Hotel Wikingerhof, Kropp
Hotel Wikingerhof ligger i Kropp och har en restaurang, bar, trädgård och gratis WiFi i alla utrymmen. Som gäst kan du koppla av på terrassen. Hotellet erbjuder gratis gästparkering och flygplatstrans...