Skip to main content

Spreewald, 4 dagar

Spreewald

Spreewald måste upplevas! Glid fram i ett obeskrivbart lugn och njut av sagolik natur och pittoresk bebyggelse. Det UNESCO-skyddade området, döpt efter den 40 mil långa floden Spree och består av omkring 200 vattendrag och kanaler. Det naturliga transportsättet är med båt, via de många kanalerna som slingrar sig fram mil efter mil - en fascinerande naturupplevelse. Vi upplever även den återuppbyggda staden Dresden med sina barockbyggnader. Välkommen till en romantisk resa in i de natursköna idyllerna kring Spreewald – Brandenburgs Venedig.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorterna - Cottbus

  Vi lämnar Sverige under morgonen och tar vägen via Öresundsbron och färjan över till Tyskland. Vi fortsätter sedan på snabba motorvägar förbi Berlin och under kvällen når vi den lilla orten Cottbus i hjärtat av Spreewald där vi checkar in på trevliga Sorat Hotell. Efter incheckning väntar en god gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2: Dresden

  Efter en välsmakande frukost går dagens utfärd till Dresden, nära den tjeckiska gränsen. Staden är känd för den praktfulla barockarkitekturen som präglar stadens fasader, bland annat den vackra Frauenkirche. År 1945 bombades staden mycket svårt och har återuppbyggts under olika perioder. Arbetet att återuppbygga staden pågår fortfarande och så sent som 2005 återinvigdes Frauenkirche efter elva års rekonstruktion. Tillsammans med vår guide ska vi få upptäcka vad denna vackra stad har att erbjuda. Vi promenerar runt i staden och ser Zwingern, Semperoperan, Furstetåget på kakelplattor och Brühlterrassen med sin fina utsikt över floden Elbe. Under eftermiddagen återvänder vi till Cottbus för middag.

  Dresden
 • Dag 3: Spreewald

  Efter frukost åker vi till Spreewald och Sorbernas ort Lübbenau. I detta UNESCOskyddade område slingrar sig 150 mil vattenväg. Vi tar plats på en av områdets 300 små pråmar och ger oss ut på en fyra timmars lång tur. Sorberna är en västslavisk folkstam som trots utrotningsförsök inte bara lyckats överleva utan även bevara en del av sin särart som den traditionella klädsel, språket och traditioner. Vår kapten stakar oss fram på den flatbottnade pråmen längs slingrande kanaler och berättar för oss om de fascinerade omgivningarna. Vi bjuds också på lunch. Sorberna är kända för sina speciella gurkinläggningar, så en burk eller två bör följa med hem. Under eftermiddagen återvänder vi till Cottbus för egna strövtåg och en gemensam middag.

  Spreewald
 • Dag 4.: Cottbus - Hemorten

  När vi avnjutit en god frukost, packar vi ihop vårt bagage och påbörjar vår färd norrut. Innan vi kör på färjan passar vi på att handla med oss lite godsaker om tid ges. Väl i Danmark rullar vi på snabbavägar hemåt igen. På kvällen säger vi hejdå på respektive hemort.

Karta

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2024-08-22BussSpreewald, 4 dagarMer än 85 795:-Boka

Hotell

Sorat Hotell, Cottbus
Detta vackra 4-stjärniga hotell ligger i hjärtat av Cottbus, trädgårds- och universitetsstaden. SORAT Hotel Cottbus ligger direkt i den historiska gamla stadsdelen med dess statsteater, Altmarkt-markn...