Skip to main content
Lofoten

Inför resan

Här finner du viktig information som är bra att ha innan du ger dig iväg på en bussresa med oss.

Fritextsökning

Öppettider

Öppetider kontor:
Helgfri måndag – torsdag kl. 09.00 – 17.00
Fredag kl. 09.00-15.00
Dag före helgdag: 09.00-15.00
Lunch stängt: 13.00-13.30

STÄNGT 23-24 mars

Information Gällande Coronaviruset

Convid

Res tryggt med oss!
Vi har över 90 års erfarenhet av resor och för oss är det viktigt att du känner dig trygg och väl omhändertagen när du reser med oss. Vi har kunnig personal på vårt kontor som hjälper dig med alla frågor du har i samband med din resa. Under resans gång har vi en erfaren guide, som tar hand om dig och övriga resenärer. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, UD:s rekommendationer och ev rekommendationer på resmålet. Vi arrangerar inga resor till länder som UD avråder att resa till. Vi vill att du ska känna att du är i trygga händer när du reser med oss!

Gröna beviset - Covidbevis,  ditt vaccinationsbevis
Ett vaccinationsbevis mot covid-19 underlättar resande inom EU. Med Gröna beviset kan du enkelt visa att du är vaccinerad mot covid-19.
Beställ ditt vaccinationsintyg via www.covidbevis.se.
För att följa med oss på våra utrikesresa krävs detta covidbesvis.

Europeiska rådet har sammanställt information om rådande restriktioner EU med tanke på coronaviruset. Läs mer här: reopen.europa.eu/sv 

Fyra steg för att få ditt digitala bevis

Här är de olika stegen innan du kan ha ditt digitala bevis i din mobil, dator eller surfplatta.

  1. Vaccinera dig. Inom sju dagar rapporteras vaccinationen in till Nationella vaccinationsregistret.
  2. Logga in med e-legitimation på www.covidbevis.se 
  3. Hämta, skriv ut eller spara ditt vaccinationsbevis. Beviset skickas även automatiskt till din digitala brevlåda, om du har en.
  4. Redo att användas. Kom ihåg att undersöka vilka regler som gäller för ditt resmål.

Det tar ett antal dagar (högst sju dagar) efter vaccinering innan du kan hämta ut ditt vaccinationsbevis. Det beror på att den som utfört vaccineringen ska hinna lägga in uppgifterna i Nationella vaccinationsregistret.

– Om du inte kan använda din e-legitimation kan du skriva ut en blankett på www.ehalsomyndigheten.se och beställa ditt covidbevis per post.

Resenären ansvara själv för att ta med sig korrekt intyg.
Det är resenärens eget ansvara att ta med giltigt intyg. Skulle intyget inte godkännas vid kontroll får ni lämna bussen och ordna återresan själv. Tänk på att det ska gått minst 14 dagar efter andra dosen innan avresa.

Resegarantilagen
Röke Buss har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet. Det innebär att du som resenär har ett ekonomiskt skydd om din resa blir inställd eller avbruten på grund av att din researrangör blivit insolvent. På Kammarkollegiets hemsida visas de företag som ställt resegaranti. 

Avbeställningsskydd
Vi rekommenderar alla resenärer att ha ett avbeställningsskydd, som ger ersättning om du eller ditt resesällskap blir sjuk före avresa och måste avboka resan. I vissa hemförsäkringar och kortförsäkringar ingår avbeställningsskydd. Hör med ditt försäkringsbolag eller kortföretag vad som gäller. Ta reda på att ditt skydd även gäller Covid-19. Det finns möjlighet att köpa avbeställningsskydd via oss i samband med din bokning (som gäller vid sjukdom i Covid-19), läs mer här!  

Reseförsäkring
Kom ihåg att kontrollera att du har en fullgod försäkring som täcker sjukvård, hemtransport mm om du skulle bli sjuk eller råka ut för en olycka under resan. Se över ditt försäkringsskydd så att det inte finns några undantag för pandemier och covid-19. De flesta hemförsäkringar har ett visst skydd upp till 45 dagar.

Nya riktlinjer
* Placeringslistor görs inför varje resa för att undvika trängsel. 
* Handsprit finns tillgängligt i alla bussar.  
* Det är obligatoriskt att bära munskydd i många länder. - Tänk på att ta med eget.
* På våra utrikesresor krävs att resenärerna är fullvaccinerade samt medtager covidbevis.
Det är resenärens eget ansvara att ta med giltigt intyg. Skulle intyget inte godkännas vid kontroll får ni lämna bussen och ordna återresan själv. Tänk på att det ska gått minst 14 dagar efter andra dosen innan avresa.

Uppdateringar:
2022-06-01

Från och med den 1 juni krävs inget covidbevis för att resa in i Tyskland. Kravet på munskydd har också tagits bort nästan överallt.

2022-04-14
Följande bestämmelser gäller för att betraktas som fullständigt vaccinerad eller tillfrisknad:
För fullständig vaccinering krävs i nuläget två vaccindoser. Den andra dosen får inte ligga längre än 270 dagar tillbaka i tiden. Vaccinerade personer skall kunna uppvisa vaccinationsintyg eller annat bevis på genomförd vaccinering. Intyget kan vara skriftligt eller i digital form på tyska, engelska, franska,  italienska eller spanska. Bestämmelsen gäller enbart för vaccin som är godkända inom EU. (Från den 1 oktober 2022 kommer tre doser att krävas för att betraktas som fullständigt vaccinerad.)

2022-02-23
Sverige, Danmark och Norge har plockat bort sina covidrestriktioner redan och Tyskland trappar ner sina. Fler länder i Europa trappar ner sina restriktioner och öppnar upp samhället igen. Vi informerar bokningsansvarig inför varje resa vad som gäller för de destinationer ni ska besöka.

2022-02-08
Resor går som planerat både inom sverige och ut i Europa. Vi informerar bokade resenärer om eventuella restriktioner och riktlinjer inför varje resa.

2021-08-11
Vi kommer att fortsätta köra med reducerat antal passagerare i bussarna till och med den 30/9. På våra utrikesresor krävs att resenärerna är fullvaccinerade och medtager covidbevis.

2021-06-16
Från och med den 1/7 ska de EU-godkända vaccinationsintygen (Covidbevis) finnas att ladda ner för er som vaccinerats. Detta vaccinationsintyg kommer krävas för utrikesresor.

Fyra steg för att få ditt digitala bevis från den 1 juli
Här är de olika stegen innan du kan ha ditt digitala bevis i din mobil, dator eller surfplatta.

  1. Vaccinera dig. Inom sju dagar rapporteras vaccinationen in till Nationella vaccinationsregistret.
  2. Logga in med e-legitimation på www.covidbevis.se (öppnar 1 juli).
  3. Hämta, skriv ut eller spara ditt vaccinationsbevis. Beviset skickas även automatiskt till din digitala brevlåda, om du har en.
  4. Redo att användas. Kom ihåg att undersöka vilka regler som gäller för ditt resmål.

Det tar ett antal dagar (högst sju dagar) efter vaccinering innan du kan hämta ut ditt vaccinationsbevis. Det beror på att den som utfört vaccineringen ska hinna lägga in uppgifterna i Nationella vaccinationsregistret.

Resenären ansvara själv för att ta med sig korrekt intyg. Det är resenärens eget ansvara att ta med giltigt intyg. Skulle intyget inte godkännas vid kontroll får ni lämna bussen och ordna återresan själv. 

2021-05-17
Dessvärre är våra ordinarie Burg shopping inställda till och med den 27/5 eftersom det krävs ett negativt Covid-test för att få lov att åka genom Danmark. Vi har satt in specialresor med krav på covid-test. Läs mer om dessa resor. 

2021-05-10
Dessvärre är samtliga utrikesresor inställda till och med 23 maj, då det fortsatt är krav på negativt covid-test för transit resa igenom Danmark. Vi hoppas på att återuppta resorna i slutet på maj

2021-05-03
Dessvärre är samtliga utrikesresor inställda till och med 16 maj, då det fortsatt är krav på negativt covid-test för transit resa igenom Danmark. Vi hoppas på att återuppta resorna i slutet på maj

2021-04-21
Dessvärre är samtliga utrikesresor inställda till och med 9 maj, då det fortsatt är krav på negativt covid-test för transit resa igenom Danmark. Vi hoppas på att återuppta resorna i mitten av maj.

2021-04-06
Dessvärre är samtliga utrikesresor inställda till och med 25 april, då det fortsatt är krav på negativt covid-test för transit resa igenom Danmark. Vi hoppas på att återuppta resorna i slutet på april.

2021-03-24
Dessvärre är samtliga utrikesresor inställda mars ut, då det fortsatt är krav på negativt covid-test för transit resa igenom Danmark. Vi hoppas på att återuppta resorna i slutet på april.

2021-03-11
Dessvärre är samtliga utrikesresor inställda mars ut, då det fortsatt är krav på negativt covid-test för transit resa igenom Danmark. Vi hoppas på att återuppta resorna i slutet på mars.

2021-02-08
Dessvärre är samtliga utrikesresor inställda februari ut, på grund av ändrade regler i Danmark. Vi hoppas på att kunna återuppta resorna igen under mars månad.

2021-01-27
Snart kör vi igång våra shoppingresor till Burg. Nielsens Discount och Bordershop är öppna. Pass och munskydd är obligatoriskt på resan. Vid sjukdom ber vi er att stanna hemma.

2020-12-15
Vi kör fortfarande våra shoppingresor till Burg. Nielsens Discount och Bordershop håller öppet så vi kör som planerat de sista turerna (16/12 och 19/12) för året. Pass och munskydd är obligatoriskt på resan. Hemortsbevis behövs inte.

2020-11-03
Alla flerdags utrikesresor i november är inställda på grund av nya restriktioner i Tyskland.

Alla våra julmarknadsresor är inställda i år.

Vi tar alltid våra resenärers säkerhet på största allvar och håller oss ständigt uppdaterade med vad som gäller med restriktioner och rekommendationer ifrån myndigheter.

Vi följer Folkhälsomyndighetens aktuella restriktioner vid genomförande av resa och ber alla med minsta symptom att stanna hemma. Vi begränsar antalet passagerare för att säkerställa ett säkert resande (antalet styrs av busstorlek men ligger på ca max 35 personer). Som ensamresenär får du ett eget sätespar. Vi ser till alla våra resenärers bästa!

2020-10-09
Från och 10 oktober är det ändrade inreseregler till Danmark. 

Danska polisen kräver nu att alla resenärer som ska åka genom Danmark till Tyskland ska ha med ett personbevis från svenska Skatteverket.
För att få personbevis loggar ni in på Skatteverkets hemsida med bank-id, det finns flera personbevis att välja på, ni ska skriva ut det som heter ”Hemortsbevis”. Eller välja att få personbeviset hemskickat alternativt besöka något av Skatteverkets kontor personligen.Hemortbevises skall tas med på resan.

Personbevis, munskydd och pass gäller nu för samtliga resenärer! 

2020-08-21
På den danska sidan har man från den 22 augusti 2020 tillfälligt infört krav om att bära mun- och nässkydd i kollektivtrafiken. Detta gäller även på Scandlines' färjor som seglar på rutterna Rödby-Puttgarden och Gedser-Rostock. Kom därför ihåg att ta med ett munskydd om du ska ut och åka. Du måste bära munskyddet under hela överfarten, dock inte när du äter och dricker. Scandlines besättning i passagerarområden kommer också att bära munskydd/visir. Medarbetare som inte är i direkt kontakt med passagerarna eller uppehåller sig bakom plexiglasskärmar är inte omfattade av detta krav.

Alla svenska län får nu åka igenom Danmark och hemortsbevis behövs inte längre.

2020-07-27
Danska polisen kräver nu att alla resenärer som ska åka genom Danmark till Tyskland ska ha med ett personbevis från svenska Skatteverket.
För att få personbevis loggar ni in på Skatteverkets hemsida med bank-id, det finns flera personbevis att välja på, ni ska skriva ut det som heter ”Hemortsbevis”.
Eller välja att få personbeviset hemskickat alternativt besöka något av Skatteverkets kontor personligen.

Dessvärre är det enbart boende i vissa Svenska län får lov att åka med på resor med transit genom Danmark för gränshandel. 

Då reglerna ändras vecka för vecka ber vi er att regelbundet titta på vår hemsida för eventuella ändringar. Det är varje resenärs ansvar att kontrollera aktuella bestämmelser och skaffa nödvändiga papper för sin resa.

2020-06-16
Vi har infört nya riktlinjer på grund avcoronasituationen vi befinner oss i:
* Max antal platser i bussen är nu 35 personer.
* Placeringslistor görs inför varje resa för att undvika trängsel. 
* Handsprit finns tillgängligt i alla bussar.  
* Det är obligatoriskt att bära munskydd i Tysklands alla butiker - Ta med eget eller köp av oss på bussen. (OBS! Begränsat antal!)

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och ber er stanna hemma om ni tillhör en riskgrupp eller uppvisar minsta möjliga sjukdomssymtom!

2020-04-03
Idag 3/4 gick ut med besked att de förlänger sin avrådan från alla icke nödvändiga utrikesresor tills 15/6. Vi följer UDs rekommendationer, därför kommer vi att ställa in alla utrikesresor till och med den 15/6. Vi kommer att kontakta de resenärer som har bokade resor under denna period. Har ni en resa bokad hos oss under denna period kommer vi att kontakta er. Ni behöver inte kontakta oss utan vi kommer att höra av oss.

Vi hoppas ni har förståelse för den extraordinära situationen vi befinner oss i.
Vi återkommer med mer information.

2020-03-15
Eftersom UD 14/3 gick ut med besked att de avråder från alla icke nödvändiga resor tills 14/4. Vi följer UDs rekommendationer, därför kommer vi att ställa in alla utrikesresor till och med den 14/4. Vi kommer att kontakta de resenärer som har bokade resor under denna period. Har ni en resa bokad hos oss under denna period kommer vi att kontakta er. Ni behöver inte kontakta oss utan vi kommer att höra av oss.

Vi hoppas ni har förståelse för den extraordinära situationen vi befinner oss i.
Vi återkommer med mer information.

Uppdaterat 2020-03-11
Information om nya coronaviruset
Här kan du läsa mer om Röke Buss information om nya coronaviruset.
Just nu är det mycket information i media om coronaviruset (covid-19) och många har självklart en del frågor inför sina resor.
På Röke Buss tar vi alltid resenärernas säkerhet på största allvar och följer alltid myndigheternas rekommendationer, både hemma och i de länder vi reser till. För att se vilka länder UD avråder ifrån läs mer här https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/ud-avrader/

Kommer min resa att bli av?
Utrikesdepartementet har som ansvar att bestämma var det är säkert att resa. Om UD avråder från en särskild region dit vi har resor kommer vi att ställa in den planerade resan och kontakta bokade resenärer med mer information.

Vad kan jag göra om jag ska ut och resa?
Vi rekommenderar alltid att du som resenär inför en resa ser över din hemförsäkring, eventuell reseförsäkring och dess villkor som gäller om en olycka eller sjukdom skulle uppstå.

Myndigheterna rekommenderar att man har fokus på handhygien oavsett vart man reser eftersom det är det mest effektiva sättet att begränsa risken för smitta och spridning. Därför är det en god idé att ta med en par flaskor handsprit på resan och använda dem lite oftare än du kanske annars hade gjort. Nys och hosta i armvecket.

Du kan hålla dig uppdaterad på t.ex.
https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/februari/information-till-resenarer-om-det-nya-coronaviruset/
eller på WHO:s hemsida (https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019)
Utrikesdepartementet rekommenderar att du laddar ner deras app, Resklar, och skriver upp dig på Svensklistan: https://www.swedenabroad.se/en/svensklistan/

Några enkla åtgärder som kan minska spridningen av coronaviruset (covid-19)
• Var mycket noggrann med handhygienen, tvätta händerna ofta med tvål och vatten och använd handsprit.
• Undvik att röra ögon, näsa och mun.
• Hosta och nys i armvecket och var observant på eventuell feberkänning och andningsbesvär.
• Tänk på att rengöra din telefon och annat som du använder ofta.
• När hemresan genomförs och du är utanför bussen, tänk på vilka ytor du berör. Undvik ledstänger och dörrhandtag o.s.v., framförallt på färjor, vägkrogar och rastplatser. När du kommer tillbaka till bussen, använd handsprit.
• Vid stopp vid vägkrogar, hör med bussföraren eller reseledaren om ni fått några restriktioner kring att använda deras lokaler och toaletter. Detta av respekt för övriga besökare och vägkrogens verksamhet.
• Vid hemkomst, planera din hemresa från avstigningsplatsen i förväg.
• Om ni känner symtom, stanna hemma och kontakta 1177 för vidare information och vägledning. 
• För allmänna frågor om Coronaviruset, kontakta 113 13.

Bra att veta

Info

Bokning, biljett och betalning Ni är välkomna att boka er resa via kontoret i Röke på 0451-40224 eller via vår hemsida. Efter bokning skick­as färdhandlingar med betalningsinformation ut till er via mail eller post. Du kan välja att betala med kort, swish, fak­tura eller delbetalning via Dibs/Nets...

Resevillkor

villkor

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR Dessa allmänna resevillkor samt arrangörens särskilda resevillkor är del av avtalet. De allmänna resevillkoren är överenskomna mellan Researrangörsföreningen i Sverige och Konsumentverket den 1 september 2014. Särskilda resevillkor anges med kursiv text. Om resevi...

Våra anslutningsorter

Anslutningsorter

Viktigt! Tid meddelas vid bokning. Avresetiderna som står i avresetabellerna och som skickas ut på resebevisen är preliminära och kan komma att ändras beroende på uppsamlingsväg. Om bussen inte kommit 15 min efter avgångstid, ring vårt journummer: 0733-47 77 00...