Skip to main content
Lofoten

Inför resan

Här finner du viktig information som är bra att ha innan du ger dig iväg på en bussresa med oss.

Fritextsökning

Öppettider

Öppetider kontor:
Helgfri måndag – torsdag kl. 09.00 – 17.00
Fredag kl. 09.00-15.00
Dag före helgdag: 09.00-15.00
Lunch stängt: 13.00-13.30

Information Gällande Coronaviruset

Convid

2021-04-06
Dessvärre är samtliga utrikesresor inställda till och med 25 april, då det fortsatt är krav på negativt covid-test för transit resa igenom Danmark. Vi hoppas på att återuppta resorna i slutet på april.

2021-03-24
Dessvärre är samtliga utrikesresor inställda mars ut, då det fortsatt är krav på negativt covid-test för transit resa igenom Danmark. Vi hoppas på att återuppta resorna i slutet på april.

2021-03-11
Dessvärre är samtliga utrikesresor inställda mars ut, då det fortsatt är krav på negativt covid-test för transit resa igenom Danmark. Vi hoppas på att återuppta resorna i slutet på mars.

2021-02-08
Dessvärre är samtliga utrikesresor inställda februari ut, på grund av ändrade regler i Danmark. Vi hoppas på att kunna återuppta resorna igen under mars månad.

2021-01-27
Snart kör vi igång våra shoppingresor till Burg. Nielsens Discount och Bordershop är öppna. Pass och munskydd är obligatoriskt på resan. Vid sjukdom ber vi er att stanna hemma.

2020-12-15
Vi kör fortfarande våra shoppingresor till Burg. Nielsens Discount och Bordershop håller öppet så vi kör som planerat de sista turerna (16/12 och 19/12) för året. Pass och munskydd är obligatoriskt på resan.

2020-11-03
Alla flerdags utrikesresor i november är inställda på grund av nya restriktioner i Tyskland.

Alla våra julmarknadsresor är inställda i år.

Vi tar alltid våra resenärers säkerhet på största allvar och håller oss ständigt uppdaterade med vad som gäller med restriktioner och rekommendationer ifrån myndigheter.

Vi följer Folkhälsomyndighetens aktuella restriktioner vid genomförande av resa och ber alla med minsta symptom att stanna hemma. Vi begränsar antalet passagerare för att säkerställa ett säkert resande (antalet styrs av busstorlek men ligger på ca max 35 personer). Som ensamresenär får du ett eget sätespar. Vi ser till alla våra resenärers bästa!

2020-10-09
Från och 10 oktober är det ändrade inreseregler till Danmark. 

Danska polisen kräver nu att alla resenärer som ska åka genom Danmark till Tyskland ska ha med ett personbevis från svenska Skatteverket.
För att få personbevis loggar ni in på Skatteverkets hemsida med bank-id, det finns flera personbevis att välja på, ni ska skriva ut det som heter ”Hemortsbevis”. Eller välja att få personbeviset hemskickat alternativt besöka något av Skatteverkets kontor personligen.Hemortbevises skall tas med på resan.

Personbevis, munskydd och pass gäller nu för samtliga resenärer! 


2020-08-21
På den danska sidan har man från den 22 augusti 2020 tillfälligt infört krav om att bära mun- och nässkydd i kollektivtrafiken. Detta gäller även på Scandlines' färjor som seglar på rutterna Rödby-Puttgarden och Gedser-Rostock. Kom därför ihåg att ta med ett munskydd om du ska ut och åka. Du måste bära munskyddet under hela överfarten, dock inte när du äter och dricker. Scandlines besättning i passagerarområden kommer också att bära munskydd/visir. Medarbetare som inte är i direkt kontakt med passagerarna eller uppehåller sig bakom plexiglasskärmar är inte omfattade av detta krav.

2020-04-03
Idag 3/4 gick ut med besked att de förlänger sin avrådan från alla icke nödvändiga utrikesresor tills 15/6. Vi följer UDs rekommendationer, därför kommer vi att ställa in alla utrikesresor till och med den 15/6. Vi kommer att kontakta de resenärer som har bokade resor under denna period. Har ni en resa bokad hos oss under denna period kommer vi att kontakta er. Ni behöver inte kontakta oss utan vi kommer att höra av oss.

Vi hoppas ni har förståelse för den extraordinära situationen vi befinner oss i.
Vi återkommer med mer information.

2020-03-15
Eftersom UD 14/3 gick ut med besked att de avråder från alla icke nödvändiga resor tills 14/4. Vi följer UDs rekommendationer, därför kommer vi att ställa in alla utrikesresor till och med den 14/4. Vi kommer att kontakta de resenärer som har bokade resor under denna period. Har ni en resa bokad hos oss under denna period kommer vi att kontakta er. Ni behöver inte kontakta oss utan vi kommer att höra av oss.

Vi hoppas ni har förståelse för den extraordinära situationen vi befinner oss i.
Vi återkommer med mer information.

Uppdaterat 2020-03-11
Information om nya coronaviruset
Här kan du läsa mer om Röke Buss information om nya coronaviruset.
Just nu är det mycket information i media om coronaviruset (covid-19) och många har självklart en del frågor inför sina resor.
På Röke Buss tar vi alltid resenärernas säkerhet på största allvar och följer alltid myndigheternas rekommendationer, både hemma och i de länder vi reser till. För att se vilka länder UD avråder ifrån läs mer här https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/ud-avrader/

Kommer min resa att bli av?
Utrikesdepartementet har som ansvar att bestämma var det är säkert att resa. Om UD avråder från en särskild region dit vi har resor kommer vi att ställa in den planerade resan och kontakta bokade resenärer med mer information.

Vad kan jag göra om jag ska ut och resa?
Vi rekommenderar alltid att du som resenär inför en resa ser över din hemförsäkring, eventuell reseförsäkring och dess villkor som gäller om en olycka eller sjukdom skulle uppstå.

Myndigheterna rekommenderar att man har fokus på handhygien oavsett vart man reser eftersom det är det mest effektiva sättet att begränsa risken för smitta och spridning. Därför är det en god idé att ta med en par flaskor handsprit på resan och använda dem lite oftare än du kanske annars hade gjort. Nys och hosta i armvecket.

Du kan hålla dig uppdaterad på t.ex.
https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/februari/information-till-resenarer-om-det-nya-coronaviruset/
eller på WHO:s hemsida (https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019)
Utrikesdepartementet rekommenderar att du laddar ner deras app, Resklar, och skriver upp dig på Svensklistan: https://www.swedenabroad.se/en/svensklistan/

Några enkla åtgärder som kan minska spridningen av coronaviruset (covid-19)
• Var mycket noggrann med handhygienen, tvätta händerna ofta med tvål och vatten och använd handsprit.
• Undvik att röra ögon, näsa och mun.
• Hosta och nys i armvecket och var observant på eventuell feberkänning och andningsbesvär.
• Tänk på att rengöra din telefon och annat som du använder ofta.
• När hemresan genomförs och du är utanför bussen, tänk på vilka ytor du berör. Undvik ledstänger och dörrhandtag o.s.v., framförallt på färjor, vägkrogar och rastplatser. När du kommer tillbaka till bussen, använd handsprit.
• Vid stopp vid vägkrogar, hör med bussföraren eller reseledaren om ni fått några restriktioner kring att använda deras lokaler och toaletter. Detta av respekt för övriga besökare och vägkrogens verksamhet.
• Vid hemkomst, planera din hemresa från avstigningsplatsen i förväg.
• Ta gärna kontakt med din arbetsplats eller skola för att höra hur de vill att du/ni förhåller er. Detta varierar från mellan företag och skolor/kommuner.
• Om ni känner symtom, stanna hemma och kontakta 1177 för vidare information och vägledning. Åk inte till en vårdcentral eller mottagning utan följ 1177:s anvisningar.
• Skulle du bli sjuk, ta kontakt med researrangören så de vid behov kan bistå med kontaktvägar för smittspårning.
• För allmänna frågor om Coronaviruset, kontakta 113 13.

Bra att veta

Info

Bokning, biljett och betalning Ni är välkomna att boka er resa via kontoret i Röke på 0451-40224 eller via vår hemsida. Efter bokning skick­as färdhandlingar med betalningsinformation ut till er via mail eller post. Du kan välja att betala med kort, swish, fak­tura eller delbetalning via Dib...

Resevillkor

villkor

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR Dessa allmänna resevillkor samt arrangörens särskilda resevillkor är del av avtalet. De allmänna resevillkoren är överenskomna mellan Researrangörsföreningen i Sverige och Konsumentverket den 1 september 2014. Särskilda resevillkor anges med kursiv text. Om resevi...

Våra anslutningsorter

Anslutningsorter

Viktigt! Tid meddelas vid bokning. Avresetiderna som står i avresetabellerna och som skickas ut på resebevisen är preliminära och kan komma att ändras beroende på uppsamlingsväg. Om bussen inte kommit 15 min efter avgångstid, ring vårt journummer: 0733-47 77 00...