Skip to main content
Lofoten

Inför resan

Här finner du viktig information som är bra att ha innan du ger dig iväg på en bussresa med oss.

Fritextsökning

Öppettider

Öppetider kontor:
Helgfri måndag – torsdag kl. 09.00 – 17.00
Fredag kl. 09.00-15.00
Dag före helgdag: 09.00-15.00
Lunch stängt: 13.00-13.30

Information Gällande Coronaviruset

Convid

2020-10-09
Från och 10 oktober är det ändrade inreseregler till Danmark. 

Danska polisen kräver nu att alla resenärer som ska åka genom Danmark till Tyskland ska ha med ett personbevis från svenska Skatteverket.
För att få personbevis loggar ni in på Skatteverkets hemsida med bank-id, det finns flera personbevis att välja på, ni ska skriva ut det som heter ”Hemortsbevis”. Eller välja att få personbeviset hemskickat alternativt besöka något av Skatteverkets kontor personligen.Hemortbevises skall tas med på resan.

Personbevis, munskydd och pass gäller nu för samtliga resenärer! 


2020-08-21
På den danska sidan har man från den 22 augusti 2020 tillfälligt infört krav om att bära mun- och nässkydd i kollektivtrafiken. Detta gäller även på Scandlines' färjor som seglar på rutterna Rödby-Puttgarden och Gedser-Rostock. Kom därför ihåg att ta med ett munskydd om du ska ut och åka. Du måste bära munskyddet under hela överfarten, dock inte när du äter och dricker. Scandlines besättning i passagerarområden kommer också att bära munskydd/visir. Medarbetare som inte är i direkt kontakt med passagerarna eller uppehåller sig bakom plexiglasskärmar är inte omfattade av detta krav.

2020-04-03
Idag 3/4 gick ut med besked att de förlänger sin avrådan från alla icke nödvändiga utrikesresor tills 15/6. Vi följer UDs rekommendationer, därför kommer vi att ställa in alla utrikesresor till och med den 15/6. Vi kommer att kontakta de resenärer som har bokade resor under denna period. Har ni en resa bokad hos oss under denna period kommer vi att kontakta er. Ni behöver inte kontakta oss utan vi kommer att höra av oss.

Vi hoppas ni har förståelse för den extraordinära situationen vi befinner oss i.
Vi återkommer med mer information.

2020-03-15
Eftersom UD 14/3 gick ut med besked att de avråder från alla icke nödvändiga resor tills 14/4. Vi följer UDs rekommendationer, därför kommer vi att ställa in alla utrikesresor till och med den 14/4. Vi kommer att kontakta de resenärer som har bokade resor under denna period. Har ni en resa bokad hos oss under denna period kommer vi att kontakta er. Ni behöver inte kontakta oss utan vi kommer att höra av oss.

Vi hoppas ni har förståelse för den extraordinära situationen vi befinner oss i.
Vi återkommer med mer information.

Uppdaterat 2020-03-11
Information om nya coronaviruset
Här kan du läsa mer om Röke Buss information om nya coronaviruset.
Just nu är det mycket information i media om coronaviruset (covid-19) och många har självklart en del frågor inför sina resor.
På Röke Buss tar vi alltid resenärernas säkerhet på största allvar och följer alltid myndigheternas rekommendationer, både hemma och i de länder vi reser till. För att se vilka länder UD avråder ifrån läs mer här https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/ud-avrader/

Kommer min resa att bli av?
Utrikesdepartementet har som ansvar att bestämma var det är säkert att resa. Om UD avråder från en särskild region dit vi har resor kommer vi att ställa in den planerade resan och kontakta bokade resenärer med mer information.

Vad kan jag göra om jag ska ut och resa?
Vi rekommenderar alltid att du som resenär inför en resa ser över din hemförsäkring, eventuell reseförsäkring och dess villkor som gäller om en olycka eller sjukdom skulle uppstå.

Myndigheterna rekommenderar att man har fokus på handhygien oavsett vart man reser eftersom det är det mest effektiva sättet att begränsa risken för smitta och spridning. Därför är det en god idé att ta med en par flaskor handsprit på resan och använda dem lite oftare än du kanske annars hade gjort. Nys och hosta i armvecket.

Du kan hålla dig uppdaterad på t.ex.
https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/februari/information-till-resenarer-om-det-nya-coronaviruset/
eller på WHO:s hemsida (https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019)
Utrikesdepartementet rekommenderar att du laddar ner deras app, Resklar, och skriver upp dig på Svensklistan: https://www.swedenabroad.se/en/svensklistan/

Några enkla åtgärder som kan minska spridningen av coronaviruset (covid-19)
• Var mycket noggrann med handhygienen, tvätta händerna ofta med tvål och vatten och använd handsprit.
• Undvik att röra ögon, näsa och mun.
• Hosta och nys i armvecket och var observant på eventuell feberkänning och andningsbesvär.
• Tänk på att rengöra din telefon och annat som du använder ofta.
• När hemresan genomförs och du är utanför bussen, tänk på vilka ytor du berör. Undvik ledstänger och dörrhandtag o.s.v., framförallt på färjor, vägkrogar och rastplatser. När du kommer tillbaka till bussen, använd handsprit.
• Vid stopp vid vägkrogar, hör med bussföraren eller reseledaren om ni fått några restriktioner kring att använda deras lokaler och toaletter. Detta av respekt för övriga besökare och vägkrogens verksamhet.
• Vid hemkomst, planera din hemresa från avstigningsplatsen i förväg.
• Ta gärna kontakt med din arbetsplats eller skola för att höra hur de vill att du/ni förhåller er. Detta varierar från mellan företag och skolor/kommuner.
• Om ni känner symtom, stanna hemma och kontakta 1177 för vidare information och vägledning. Åk inte till en vårdcentral eller mottagning utan följ 1177:s anvisningar.
• Skulle du bli sjuk, ta kontakt med researrangören så de vid behov kan bistå med kontaktvägar för smittspårning.
• För allmänna frågor om Coronaviruset, kontakta 113 13.

Bra att veta

Info

Röke Buss - Bra att veta inför er kommande resa.

Resevillkor

villkor

Välkommen till oss på Röke Buss här, här kan du läsa våra resevillkor. ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

Våra anslutningsorter

Anslutningsorter

Röke Buss erbjuder ett flertal anslutningsorter, och de flesta anslutningar är gratis!