Skip to main content

Stade, 4 dagar

Stade

Visste du att det finns runt 10 miljoner fruktträd i Altes Land? Fruktodling är en 700 år gammal tradition. Välj att följa med oss på våren, när fruktodlingarna står i full blom eller på hösten, när äpplena lyser röda på träden. Vi bor i svenskstaden Stade med sin medeltida charm med sina gamla korsvirkeshus. Vi gör även en båttur på kanalerna, då vi får uppleva Stade ur ett annorlunda perspektiv.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Stade

  Tidig morgon åker vi från våra respektive hemorter söderut. Vi kör över Öresundsbron till vårt grannland Danmark. Färden går vidare till Rödby, där färjan väntar för att ta oss till Puttgarden i Tyskland. På fina vägar kör vi genom det nordtyska landskapet för att framåt eftermiddagen nå vårt resmål, svenskstaden Stade. Vi gör en stadsrundtur i den gamla hansestaden, som en gång var svensk. Eftersom staden helt skonades från bombningar under andra världskriget finns det en mycket välbevarad stadskärna med flera byggnader från svensktiden. Vårt boende för resan är H+ Hotell Stade Herzog Widukind. Vi avslutar kvällen med att gå till en närliggande restaurang för att äta en gemensam middag.

 • Dag 2.: Stade

  I dag är det dags att utforska Altes Land med allt vad det har att erbjuda! Efter frukost åker vi ut i den gamla svenskbygden genom Nordeuropas största sammanhängande fruktområde. En härlig tur ut i en gigantisk fruktträdgård som står i full blom eller är fylld av äpplen beroende på vilken avgång man väljer. I denna skira färgprakt ligger robusta korsvirkeshus i rött tegel och vita paneler. Under dagen besöker vi självklart en trevlig fruktodlare och hans gård, en s.k. Obsthof (fruktodling och musteri). Här bjuds vi på kaffe och bulle från trakten. Följ med och låt dig väl smaka!

  Vi hinner också med en tur med kanalbåten (Fleetkahn) i vallgraven som omringar Stades innerstad. En mycket speciell båttur, där vi får uppleva Stade ur ett annorlunda perspektiv samtidigt som vi njuter av det idylliska naturlandskapet runt omkring. Kvällen avslutas med middag på en trevlig närliggande restaurang på gångavstånd till hotellet.

 • Dag 3.: Stade

  Efter frukost fortsätter vår resa till Brauhaus Alt Neuhaus i Neuhaus. Det var Olaf Schilting som den åttonde generationen av ”ULEX Schnäpse” öppnade Café Alt Neuhaus på 80-talet. Idag är cafét kompletterat med ett eget bryggeri och blivit Brauhaus Alt Neuhaus istället. Här får vi en guidad rundvisning och provsmakning utav öl, likörer och snapsar. På kvällen serveras en välsmakande middag på en restaurang som ligger på gångavstånd ifrån hotellet.

 • Dag 4.: Stade – Hemorten

  När vi under morgonen avnjutit frukosten i lugn och ro, packar vi ihop vårt bagage och påbörjar vår färd norrut. Om tid ges, passar vi på att handla med oss lite godsaker innan vi stiger ombord på färjan. Under kvällen anländer vi åter till Sverige. Nöjda med ett par vackra dagar i Stade skiljs vi åt för denna gång.

Karta

Hotell

H Hotel Stade
H+ Hotel Stade Herzog Widukind, Stade
Detta 4-stjärniga hotell ligger bara 500 meter från Stades järnvägsstation och erbjuder privat parkering, terminaler med kostnadsfritt internet samt gratis WiFi i allmänna utrymmen. Alla rum på H+ Hot...