Skip to main content

Stade, 4 dagar

Stade

Stade är en fantastiskt vacker liten stad fylld med svenska minnen, korsvirkeshus, mysiga gator, gränder, caféer och  butiker. Vi ser äpple- och fruktodlingarna, besöker en odlare, provar ädla droppar på ett bryggeri och får uppleva Stade ur ett annorlunda perspektiv från kanalen. Följ med oss när äpplena lyser röda på träden!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Stade

  Under morgonen åker vi från våra respektive hemorter söderut. Vi kör över Öresundsbron till vårt grannland Danmark och vidare färd till färjan över till Tyskland. På fina vägar kör vi genom det nordtyska landskapet för att framåt eftermiddagen nå vårt resmål, svenskstaden Stade. Vi gör en stadsrundtur till fots i den gamla hansestaden. Eftersom staden helt skonades från bombningar under andra världskriget finns det en mycket välbevarad stadskärna med flera byggnader från svensktiden. Här checkar vi in på H+Stade Widukind Hotel i Stade och avslutar kvällen med en trevlig middag.

 • Dag 2.: Stade

  I dag är det dags att utforska Altes Land med allt vad det har att erbjuda! Visste du att det finns runt 10 miljoner fruktträd i Altes Land? Fruktodling är en 700 år gammal tradition. Efter frukost åker vi ut i den gamla svenskbygden genom Nordeuropas största sammanhängande fruktområde. En härlig tur ut i en gigantisk fruktträdgård fylld av äpplen. I denna skira färgprakt ligger robusta korsvirkeshus i rött tegel och vita paneler.

  Under dagen besöker vi självklart en trevlig fruktodlare och hans gård, en s.k. Obsthof (fruktodling och musteri). Här bjuds vi på kaffe och bulle från trakten. Följ med och låt dig väl smaka! Vi hinner också med en tur med kanalbåten (Fleetkahn) i vallgraven som omringar Stades innerstad. En mycket speciell båttur, där vi får uppleva Stade ur ett annorlunda perspektiv samtidigt som vi njuter av det idylliska naturlandskapet runt omkring. Kvällen avslutas med en gemensam middag.

 • Dag 3.: Stade

  Efter frukost fortsätter vår resa till Brauhaus Alt Neuhaus i Neuhaus. Det var Olaf Schilting som den åttonde generationen av ”ULEX Schnäpse” öppnade Café Alt Neuhaus på 80-talet. Idag är cafét kompletterat med ett eget bryggeri och blivit Brauhaus Alt Neuhaus. Här får vi en guidad rundvisning samt provsmakning. Kvällen avslutas med en gemensam middag.

  Stade
 • Dag 4.: Stade – Hemorten

  När vi under morgonen avnjutit frukosten i lugn och ro, packar vi ihop vårt bagage och påbörjar vår färd norrut. Om tid ges, passar vi på att handla med oss lite godsaker innan vi stiger ombord på färjan. Under kvällen anländer vi åter till Sverige. Nöjda med ett par vackra dagar i Stade skiljs vi åt för denna gång.

Karta

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2024-08-18BussStade, 4 dagarMer än 86 695:-Boka

Hotell

H Hotel Stade
H+Stade Widukind Hotel, Stade
Ett mycket bra hotell med idealiskt läge mitt i Stade. Hotellet renoverades 2015 och erbjuder 52 bekväma rum med alla faciliteter man behöver. Frukosten är riklig och god med såväl kalla som varma rät...