Skip to main content
Norge

Norges Fjäll & Fjordar, 5 dagar

Norge

Den norska fjällvärlden har mycket att erbjuda, från levande kulturlandskap med gröna ängar och betande kor, dramatiska fjäll och fjordar, till vilda älvar och trolska skogar. Kort sagt en resa med naturupplevelser man aldrig glömmer. Vad sägs om Raumabanan som är en av Norges vackraste järnvägssträckor och ett tekniskt underverk, en färjetur Ålesund- Geiranger – även kallad ”Verdens vakreste sjøreise” och mycket mer. Norge visar upp sin bästa sida när vi reser genom trolska landskap.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten–Öyer

  Från våra anslutningsorter tar vi sats och siktar högt upp mot Norge, dess fantastiska fjordar och staden Öyer vid Hafjell. Här tar vi in på fina och bekväma Scandic. På kvällen väntar sedan en middag.

 • Dag 2.: Öyer–Ålesund

  Efter frukosten går vår resa vidare mot Dombås. Efter lunch kliver vi på tåget för att åka en av Norges vackraste tågresor, Raumabanan till Åndalsnes. Sträckan är cirka 11 mil lång, enspårig och inte elektrifierad. Romsdalen är en fantastiskt vacker dalgång, trång med branta fjällväggar och strax innan Åndalsnes ser man det 1 700 meter höga fjällmassivet Trolltindane med Trollväggen. Trollväggen – en fjällvägg som stupar 1 000 meter lodrätt ner mot dalen. Vi kliver åter på bussen och kör sedan de sista mycket vackra milen utmed Romsdalsfjorden ut i havsbandet och till Jugendstaden Ålesund. Staden ligger på öar längst ute vid havet. Den stoltserar med sin vackra arkitektur som är vida känd, dess torn, spiror och snickarglädje som präglar staden. Vi stannar i två nätter på centralt belägna Scandic Parken. Kvällen avslutas med middag.

 • Dag 3.: Ålesund

  När vi ätit frukost vänder vi sedan näsan mot Vestnes och tar färjan över Moldefjorden till Molde, även kallad Rosornas stad. Vi åker ut på den vackra Atlanterhavsvägen, en mycket vacker vägsträcka helt ute vid havet uppbyggd på ett flertal öar! Där kör vi upp till den otroligt vackra utsiktspunkten Varden. Där kan man i klart väder se det så kallade ”Moldepanoramat” – 222 fjälltoppar i riktning söder! Här är en fotopaus ett måste! Vi återvänder sedan till färjan och åker tillbaka till Vestnes. Under kvällen avnjuter vi en middag på hotellet.

  Norge
 • Dag 4.: Ålesund–Geiranger–Fagernes

  Dagen börjar med frukost innan avfärd mot kajen i Hellesylt för att stiga ombord på färjan till Geiranger. Detta har kallats för världens vackraste sjöresa och lockar turister från när och fjärran. Idag är det stora moderna båtar som trafikerar kusten. Vi åker en bit längs den vackra fjorden och passerar bl.a. de sevärda vattenfallen ”de 7 systrarna”, ”Friaren” och ”Brudslöjan” innan vi ankomst till Geiranger. Här möter bussen upp och tar oss till Lom, berömd för sin fantastiska stavkyrka. Vi gör ett kort besök i kyrkan (entré ingår ej) innan vi far vidare på den berömda väg 51 över Valdresflya. Vi åker på platån i utkanten av Jotunheimens nationalpark och bjuds på en fantastisk utsikt över fjällens och sjöarnas rike. Vägen verkar nästan sväva över bergsplatån med en högsta punkt på 1 389 meter över havet. Under kvällen kommer vi fram till Fagernes och vårt hotell Scandic Valdres, för middag och övernattning.

  Norge
 • Dag 5.: Fagernes - Hemorten

  Efter frukost börjar vi vår resa hem och fram mot kvällen anländer vi till respektive hemort. Efter att vi tillbringat några förtrollande dagar i ett magiskt landskap återvänder vi nöjda hem med våra upplevelser av den sagolika naturen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2024-08-03BussNorges fjäll & fjordar, 5 dagarMer än 88 695:-Boka

Hotell

Scandic Hafjell
Scandic Hafjell, Öyer
Detta hotell i Hafjell erbjuder gratis bastu och en pool samt rum med gratis WiFi och en garderob. Hafjell Alpine Centre ligger 1 km bort och erbjuder enkel tillgång till skidåkning. Alla rum på Scand...
Scandic parken Alesund
Scandic Parken, Ålesund
Scandic Parken ligger i centrala Ålesund, och erbjuder gratis WiFi, en populär frukostbuffé samt rum med kabel-TV och minibar. Byparken ligger 50 meter bort. De flesta rummen på Scandic Parken har uts...
Scandic Valdres
Scandic Valdres, Fagernes
Scandic Valdres ligger i Fagernes centrum och har gratis WiFi och ljust inredda rum med en platt-TV med satellitkanaler. Fagernes strand ligger bara 50 meter från hotellet. Gäster på Scandic Valdres k...