Skip to main content

Gardasjön med Verona och Venedig, 8 dagar

Följ med oss på en resa till norra Italien. Här hittar vi den populära och vackra Gardasjön, ett perfekt resmål för att uppleva natur, kultur och goda viner. Italiens största sjö ligger vackert inbäddad bland bergen och fullkomligt gnistrar av azurblått vatten. Under resans gång åker vi bland annat en båttur på Gardasjön och besöker vackra Verona och fängslande Venedig. Följ med och upplev!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Hof

  På morgonen stiger vi på bussen och via Öresundsbron tar vi oss vidare till Danmark. Vi fortsätter genom öriket och når färjeläget, varifrån vi tar båten över till Tyskland. Under kvällningen anländer vi till Hof och vårt bekväma övernattningshotell Soibelmanns Hotel som tar emot med god middag och sköna sängar.

 • Dag 2.: Hof - Riva del Garda

  Efter frukosten fortsätter resan genom Tyskland. Under eftermiddagen kör vi över gränsen till Österrike och passerar Innsbruck. Efter det högt belägna Brennerpasset kommer vi till Italien. Under kvällen når vi Riva del Garda och Hotel Oasi, kvällen avslutas med en god middag. Nu väntar oss härliga dagar vid Lago di Garda!

 • Dag 3-6.: Gardasjön

  Vi startar dagarna med frukost innan vi ger oss ut på våra utfärder. En utav dagarna väntar en trevlig ca 2,5 timmar lång båtresa på hänförande Gardasjön, vackert insprängd mellan bergen. Vi njuter av den friska luften, och fascineras av hur bebyggelsen klättrar upp längs klippväggarna utmed det azurblå, kristallklara vattnet. På eftermiddagen lägger vi till vid Bardolino. Här får vi tid att på egen hand njuta av den charmiga staden.
  Ett måste när man är i Gardaområdet är ett besök i Verona. Vi tar en tur dit och tillsammans med vår guide får vi en spännande rundtur i Romeo och Julias stad. Genom de centrala delarna av staden slingrar sig floden Adige fram och över dess vatten slår Ponte Scaligero sina bastanta valv. Vid livliga Piazza Brà finner vi den romerska arenan, Veronas bäst bevarade antika byggnad. Nöjda med Verona beger vi oss till vingården San Mattiab för en rundtur som avslutas med en trevlig vinprovning.

  Givetvis förgyller vi resan med ett besök i Venedig. Vi besöker broarnas och kanalernas stad, en verkligt annorlunda stad. Nutidens puls förenas med en mer än tusenårig historia. Resan dit går med buss, men självfallet gör vi en båttur på en av kanalerna (via mindre båtar) från Tronchetto till markusplatsen. Vi tar en titt på Markusplatsen med alla sina duvor, kampanilen och det anrika Dogepalatset, innan vi tar båten tillbaka till Tronchetto.

  En utav dagarna njuter vi på egen hand utav den charmiga orten. Vi har nu tid att uppleva Rivas charmiga centrum med goda shoppingmöjligheter. I den medeltida fästningen La Rocca finns ett historiskt museum och en konstsamling. Slutsatsen är att det är just i Riva del Garda som man ska bo när man besöker Gardasjön. Atmosfären är livlig på stadens små gator och torg som kantas av butiker och restauranger. Sjön är alltid närvarande. Strandpromenaden och dess omgivningar med olivträd, cypresser och palmer är en italiensk dröm. På kvällarna är det sann livsglädje att sitta på någon av uteserveringarna och beskåda hur solen sakta försvinna ner under horisonten. Den spegelblanka sjön skänker en speciell stillhet och känsla. Kvällarna avslutar vi med gemensam middag.

  Gardasjön
 • Dag 7.: Riva del Garda – Bayreuth

  Efter frukost säger vi adjö till Italien för denna gång och beger oss norrut mot dagens mål Bayreuth i Tyskland. Här stannar vi till för natten och får en trevlig middag och en god natts sömn.

 • Dag 8.: Bayreuth – Hemorten

  Sista etappen på resan går via snabba vägar upp mot norra Tyskland och färjeläget. Om tid ges stannar vi för lite förmånlig shopping. Under kvällen når vi åter svensk mark och våra hemorter. Vi skiljs med nya fina minnen i bagaget!

Karta

Hotell

Arvena Kongress Hotel, Bayreuth
Detta 4-stjärniga hotell erbjuder elegant boende och ligger i Bayreuth, mellan höglandet i Fränkische Alb och bergskedjan Fichtelgebirge. Här finns bastu, ångbad och en relaxavdelning. Arvena Kongress...
Hotel Oasi, Riva del Garda
Hotel Oasi ligger vid sjön i Riva del Garda och erbjuder panoramautsikt, en stor trädgård med pool och solterrass samt ett hälsocenter med bubbelpool och bastu. Alla rum på Oasi Hotel har en egen balk...