Skip to main content

Göta och Kinda kanal, 3 dagar

Följ med oss ut i den svenska sommaren på en resa fullspäckad av historia, natur och underbara båtfärder. På den här resan ska vi se och uppleva några av mellansveriges vackraste vattenidyller, varvat med klassisk historisk mark. Vi får njuta av en vacker båtfärd på Göta Kanal mellan Berg och Borensberg. Resan kombineras även med en tur längs Kinda Kanal, den gamla vattenvägen som stilla flyter från Linköping och vidare söderut genom den grönskande Östergyllen.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1.: Hemorten – Linköping

    Från våra hemorter färdas vi under morgonen mot Östergötland. Vid Vättern får vi stundtals magisk utsikt över sjön, då vi kör utmed dess östra kustsida. Runt lunch gör vi ett stopp i historiska Vadstena för en bit mat för den som önskar. Genom en rundtur i medeltidsstaden följer vi i Heliga Birgittas och Gustav Vasas fotspår. Här kan vi skåda både Vadstena kloster och inte minst den praktfulla klosterkyrkan från år 1430 och vi får även göra ett besök i det spännande Klostermuseet. Kyrkans tillhörande trädgård är noga och uppbyggd enligt helgonets önskemål och brukas så än idag. Efter detta ger vi oss av mot Linköping där vi tar in på vårt boende (avresa 11/7 Scandic Linköping City, avresa 26/7 Scandic Frimurarhotellet) och njuter av en god middag och den ljumma sommarkvällen.

  • Dag 2.: Linköping

    Efter frukost går vi ombord på kanalbåten och gör oss redo för en härlig båttur på Kinda Kanal. Turen startar i Linköping och tar oss genom grönskande natur och stillsamma sjöar hela vägen till slutstationen i Sturefors. Vi möter upp bussen som åter tar oss till Linköping. På eftermiddagen har vi egen tid att upptäcka Linköping. Besök den gamla stadsdelen och njut av en bit av Sveriges bästa sceneri. Hotellet bjuder oss under kvällen på en gemensam middag.

  • Dag 3.: Linköping – Hemorten

    Mätta och belåtna efter en god frukost är det dags att påbörja dagens äventyr. Startskottet går i Berg där vi går ombord på båten som ska ta oss längs Göta Kanal. Under resan passerar vi nio slussar och två akvedukter och hinner äta en god lunch som vi avnjuter i takt med det stillsamma tempot. Väl iland i Borensberg hoppar vi på bussen och hemfärden tar vid. På lämpliga ställen gör vi stopp för bensträckare och fika. Tre dagar fyllda med äventyr och avkoppling i ett sommarvackert Sverige börjar lida mot sitt slut och med goda minnen i bagaget rullar vi mot hemorterna.

Karta

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2024-07-11BussGöta och Kinda kanal, Scandic Linköping City, 3 dagarMer än 84 995:-Boka
2024-07-26BussGöta och Kinda kanal, Scandic Frimurarhotellet, 3 dagarMer än 84 995:-Boka

Hotell

Scandic Frimurarhotellet, Linköping
Detta hotell ligger knappt 5 minuters promenad från Linköpings centralstation och Stora torget. Här finns en restaurang och en butik samt gratis tillgång till Wi-Fi, gym och bastu. Alla rum på Scandic...
Scandic Linköping City, Linköping
Detta miljövänliga hotell ligger intill Stångån, 5 minuters promenad från Linköpings centralstation. Alla rum har fönster från golv till tak. Som gäst har du gratis tillgång till WiFi, gym och bastu...