Skip to main content

Göta och Kinda kanal, 3 dagar

Följ med oss ut i den svenska sommaren på en resa fullspäckad av historia, natur och underbara båtfärder. På den här resan ska vi se och uppleva några av mellansveriges vackraste vattenidyller, varvat med klassisk historisk mark. Vi får njuta av en vacker båtfärd på Göta Kanal mellan Berg och Borensberg. Resan kombineras även med en tur längs Kinda Kanal, den gamla vattenvägen som stilla flyter från Linköping och vidare söderut genom den grönskande Östergyllen.

Dagsprogammen kan komma att ändas mellan dagarna.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1.: Hemorten – Linköping

    Från våra hemorter färdas vi under morgonen mot Östergötland. Vid Vättern får vi stundtals magisk utsikt över sjön, då vi kör utmed dess östra kustsida. Runt lunch gör vi ett stopp i historiska Vadstena för en bit mat för den som önskar. Genom en stadsrundtur i medeltidsstaden följer vi i Heliga Birgittas och Gustav Vasas fotspår. Här kan vi skåda både Vadstena slott, kloster och inte minst den praktfulla klosterkyrkan från år 1430 och vi får även göra ett besök i det spännande Klostermuseet. Kyrkans tillhörande trädgård är noga och uppbyggd enligt helgonets önskemål och brukas så än idag. Efter detta ger vi oss av mot Linköping där vi tar in på vårt boende Quality Hotel Ekoxen och njuter av en god middag och den ljumma sommarkvällen.

  • Dag 2.: Linköping – Borensberg–Linköping

    Mätta och belåtna efter en god frukost är det dags att påbörja dagens äventyr. Startskottet går i Berg där vi går ombord på båten som ska ta oss längs Göta Kanal. Under resan passerar vi nio slussar och två akvedukter och hinner äta en god lunch som vi avnjuter i takt med det stillsamma tempot. Väl iland i Borensberg hoppar vi på bussen som åter tar oss till Linköping. På eftermiddagen har vi egen tid att upptäcka Linköping. Besök den gamla stadsdelen och njut av en bit av Sveriges bästa sceneri. Hotellet bjuder oss under kvällen på en gemensam middag.

  • Dag 3.: Linköping – Hemorten

    Efter frukost går vi ombord på kanalbåten och gör oss redo för en härlig båttur på Kinda Kanal. Turen startar i Linköping och tar oss genom grönskande natur och stillsamma sjöar hela vägen till slutstationen i Sturefors. Där tar sedan hemfärden vid. På lämpliga ställen gör vi stopp för bensträckare, lunch och fika. Tre dagar fyllda med äventyr och avkoppling i ett sommarvackert Sverige börjar lida mot sitt slut och med goda minnen i bagaget rullar vi mot hemorterna.

Karta

Hotell

Quality Hotel Ekoxen
Quality Hotel Ekoxen, Linköping
Detta hotell ligger intill Trädgårdsföreningens vackra park i centrala Linköping. Här erbjuds gratis WiFi. Linköpings slott ligger 5 minuters bilresa härifrån. Alla de moderna rummen på Quality Hotel...