Skip to main content

Schweiz med Bernina Expressen, 9 dagar

Schweiz

Alper, vattenfall, kossor, ost, små pittoreska städer, vackra sjöar. Schweiz har sannerligen mycket av det bästa att bjuda på. Resans höjdpunkt, en tågresa genom den schweiziska alpvärlden med fantastiska vyer som ni sent kommer att glömma! Vi gör även en tur till den vackra blomsterön Mainau där vi njuter av dess prunkande trädgårdar. Många godbitar paketerade i en storslagen resa.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten–Kassel

  Under morgonen stiger vi ombord på bussen och beger oss till Danmark och vidare ner till Tyskland. Under resans gång stannar vi för lunch, bensträckare och fika. Framåt kvällen når vi tyska Kassel och Wyndham Garden Kassel. Vi avslutar kvällen med att äta en gemensam middag.

 • Dag 2.: Kassel – Feldkirch

  Efter frukost går färden vidare mot Österrike och orten Feldkirch. Vi kör genom Tyskland och får stundvis uppleva många vackra vyer genom rutan. Vi checkar in på Central Löwen Hotell och äter en god middag.

 • Dag 3.: Feldkirch – Mainau – Feldkirch

  Efter frukost ska vi idag ge oss ut på en av resans höjdpunkter. På programmet står en dröm för många, blomsterparadiset Mainau! Vi åker in i Schweiz och följer Bodensjöns södra strand till Konstanz och till blomsterön Mainau. Greve Lennart Bernadotte drev tillsammans med sin hustru Sonja den fantastiska parken på Mainau, som varje år har cirka 2 miljoner besökare. I parken finns citruslundar, dahlior, rosor, ett palmhus med underbara orkidéer och mycket annat i blomsterväg. Här frodas inte mindre än 1 200 olika arter och 20 000 blomsterplantor. Mainau är inte bara blommor och träd, utan de olika byggnaderna är också sevärdheter i sig. Efter det trevliga vänder vi tillbaka till Feldkirch och har lite egen tid att upptäcka staden eller njuta av hotellets faciliteter. Under kvällen blir det en gemensam middag på hotellet.

  Schweiz
 • Dag 4.: Feldkirch – Laax-Murschetg

  Vi har en fantastisk dag framför oss. Vi äter en tidig frukost innan avresan mot Chur i Schweiz. I Chur går vi ombord på Bernina Expressen. Ombord finns försäljning av kaffe, vin/öl och snacks. Nu väntar en fyra timmars spektakulär tågresa i panoramavagnar som tar oss över viadukter, genom hisnande bergspass, förbi glaciärer, snötäckta toppar och grönskande dalar. Vi åker genom 55 tunnlar och över 196 broar. Som högst är vi på 2 253 meters höjd. Slutstationen är belägen i Tirano, Italien. Här kan vi njuta av shopping och en god lunch på en mysig trattoria (ingår ej). Här hämtar bussen upp oss och tar oss tillbaka till Schweiz och Laax-Murschetg. Där vi checkar in på Hotel Laaxerhof och avnjuter en middag innan läggdags.

  Schweiz
 • Dag 5.: Laax-Murschetg – Brig

  Vi börjar dagen med frukost innan det bär av mot Flüelen. Härifrån gör vi en båttur på den vackra sjön Vierwaldstättersee upp till Luzern. Vi passerar Rütli, platsen där Schweiz bildades och Tells-platte där legenden om Wilhelm Tell kom till. Efter ett par timmars trevlig båtfärd ankommer vi till Luzern. Här kan vi på egen hand vandra i de vindlande gränderna och givetvis gå över den berömda kapellbron. Efter lite egen tid i denna vackra stad kör vi vidare mot Brig. Under eftermiddagen når vi den schweiziska staden Brig där vi tar vi in på Hotel Central och äter en gemensam middag.

 • Dag 6.: Brig

  Dagen börjar med frukost innan vi ger oss ut för dagens eskapader på Zermatt. Eftersom Zermatt är fritt från biltrafik åker vi tåg från Täsch till Zermatt som ligger vid foten av Matterhorn. Matterhorn är med sina 4 478 meter är ett av Schweiz högsta berg och kännetecknas av sin pyramidformade topp. Här tillbringar vi några timmar och njuter av de hänförande alpvyerna. Kanske lockar en tur med bergbanan till någon av toppstationerna Gornergrat eller Klein Matterhorn. Vi får tid till att äta lunch på egen hand innan vi återvänder med tåget till Täsch. Kvällen avslutas med middag.

  Schweiz
 • Dag 7.: Brig – Stuttgart

  Efter frukost lämnar vi Brig och styr norrut genom det schweiziska landskapet. På vår väg mot Tyskland passerar vi bland annat Schaffhausen som är Europas största och mest kraftfulla vattenfall, där vattnet faller ner 21 meter, över en bredd på 150 meter (Ingår ej i resans pris). Vi tar in på Achat Hotell Stuttgart Zuffenhausen i Stuttgart för middag och sköna sängar.

 • Dag 8.: Stuttgart – Hannover

  När vi ätit frukost är det åter dags att stiga på bussen. Under dagen gör vi stopp för fika, bensträckare samt lunch. Under kvällen checkar vi in på vårt hotell i Hannover för middag och sömn.

 • Dag 9.: Hannover – Hemorten

  Efter frukost tar vi oss den sista biten upp genom Tyskland till färjan. Om tid ges stannar vi till för lite shopping innan vi kör ombord. På snabba vägar tar vi oss igenom Danmark innan vi når våra hemorter under kvällen, här säger vi hejdå till varandra med många fina minnen i bagaget.

Karta

Hotell

Achat Comfort Hotel Stuttgart
Achat Hotel Stuttgart Zuffenhausen, Stuttgart
Detta hotell erbjuder moderna rum intill Porsche-fabriken/museet i Stuttgart. Alla rum på ACHAT Comfort Stuttgart har satellit-TV och ett eget badrum. Gratis WiFi finns på hela hotellet...
Central Lowen Hotel feldkirch
Central Löwen Hotel, Feldkirch
Detta 4-stjärniga hotell ligger i hjärtat av Feldkirchs historiska gamla stadskärna, strax nedanför slottet Schattenburg. Hotellet har en restaurang och en bar. De rymliga, moderna rummen på Central H...
Hotel Central brig
Hotel Central, Brig
Det familjeägda Hotel Steakhouse Central ligger 300 meter från Brigs gamla stadsdel. Hotellet har en restaurang och erbjuder rum med kabel-TV. Skidorten Rosswald ligger 10 minuters bilresa bort och in...
Hotel Laaxerhof
Hotel Laaxerhof, Laax
Hotel Laaxerhof ligger i det pittoreska, bergiga området Laax-Murschetg och erbjuder inomhuspool, bastu och bubbelpool. Alla de rymliga rummen har en sittgrupp och en balkong. WiFi är gratis i alla ut...
Median Hotel Lehrte, Hannover
4-stjärnigt hotell utanför Hannover.
Wyndham Garden Kassel
Wyndham Garden, Kassel
Detta 4-stjärniga hotell ligger 4 km öster om Kassels centrum. Hotellet erbjuder ett spa med inomhuspool samt moderna rum med gratis WiFi. Alla rum på Wyndham Garden Kassel har en tv med kabelkanaler,...