Skip to main content

Tre vinländer, 7 dagar

Bo bra i Bratislava och utforska vinbyar och vingårdar i tre olika vindistrikt i lika många länder. Slovakiens huvudstad ligger vackert vid Donau och har en fin äldre stadskärna. Låt Bratislava förföra dig med sin skönhet och charm och skapa oförglömliga minnen i en av Europas mest spännande huvudstäder. Med centralt belägna Clarion Congress Hotel Bratislava som bas, gör vi varierade vinprovningar och utflykter bland vinfälten i både Slovakien, Österrike och Ungern.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Usti nad Laben

  Under morgonen stiger vi på bussen, äntligen är vi på väg! På vägen ner genom Danmark och Tyskland stannar vi på lämpliga ställen för bensträckare, fika och lunch. Under kvällen når vi Tjeckien och Usti nad Labem där vi tar in på Clarion Congress Hotel Usti nad Laben för middag och en skön natts sömn.

 • Dag 2.: Usti nad Laben - Bratislava

  Efter frukost lämnar vi Tjeckien och fortsätter mot Slovakien. Vi ankommer till Bratislava under eftermiddagen. Vi börjar med en guidad stadsrundtur i den intressanta huvudstaden. Vi utforskar de charmiga kullerstensgatorna och låter oss hänföras av imponerande statyer och historiska byggnadsverk. Under kvällen tar vi in på Clarion Congress Hotel och avslutar med middag.

 • Dag 3.: Bratislava – Pezinok - Bratislava

  Efter frukost gör vi en halvdagsutflykt till vindistriktet Malokarpatská, beläget strax norr om Bratislava och med de karpatiska bergen som kuliss. Här provar vi vin på Simak Zamok i vinstaden Pezinok, följt av en lunchpaus i vinbyn Sväty Jür som har gott om vinstugor och restauranger. Vi åker sedan tillbaka till Bratislava för en fri eftermiddag. Promenera genom Gamla stan, se rådhuset, stadens smalaste hus och vackra kyrkor samt St Mikaels torn från storhetstiden på 1300-talet och som ligger vid shoppinggatan Michalská. På kvällen samlas vi igen för gemensam middag på bryggeriet Mestinasky Pivovar.

  Bratislava – Pezinok - Bratislava
 • Dag 4.: Bratislava – Weinviertel - Bratislava

  Efter frukost passerar vi gränsen till Österrike för en heldagsutflykt i Weinviertel. Vi börjar med vinprovning på Weingut Dürnberg i Falkenstein bei Poysdorf, följt av lunch på egen hand och tid att strosa på ortens historiska vinkällargata Kellergasse. På eftermiddagen gör vi ett besök på Himmelkeller i Kronberg, konstnärens Hermann Bauchs skapelse. En speciell plats med samlingar av konst och bruksföremål, men också ett flertal vinkällare. Här njuter vi av dagens andra vinprovning innan vi vänder tillbaka till Bratislava och äter middag på hotellet.

 • Dag 5.: Bratislava - Pannonhalma – Bratislava

  Resans sista vinutflykt går till Pannonhalma, ett av de minsta av Ungerns 22 vindistrikt. Vi besöker först det mer än 1 000 år gamla klostret som är upptaget på Unescos världsarvslista och avslutar visningen med en trevlig provning av klostrets egenodlade viner. Därefter äter vi en smaklig lunch på en restaurang nedanför klosterberget. Tillbaka till vårt hotell i Bratislava för en sista övernattning och middag.

  Bratislava - Pannonhalma – Bratislava
 • Dag 6.: Bratislava - Dessau

  Med många fina minnen i bagaget påbörjar vi vår hemresa. Efter frukost stiger vi på bussen och kör norrut mot Tyskland och Dessau. Under kvällen tar vi in på Radisson Blu Fürsten Leopold och avslutar med middag.

 • Dag 7.: Dessau - Hemorten

  Vi äter en frukost och checkar ut från hotellet. På vägen stannar vi på lämpliga ställen för bensträckare, fika och lunch. Under kvällen når vi hemorterna och skiljs åt för denna gång.

Karta

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2024-09-23BussTre vinländer, 7 dagarMer än 810 995:-Boka

Hotell

Clarion Congress Hotel, Bratislava
Clarion Congress Hotel Bratislava är ett lyxigt designhotell beläget i hjärtat av Bratislava, några minuters promenad från tågstationen och 7 km från Bratislavas internationella flygplats. Här finns e...
Clarion Congress Hotel, Usti nad Laben
Clarion Congress Hotel ligger i Ústí nad Labems centrum och erbjuder luftkonditionerade rum med gratis internet. Hotellet öppnade 2011 och inkluderar en restaurang och en lobbybar. De rymliga rummen p...
Radisson Blu Furst Leopold Hotel, Dessau
Beläget i Dessaus centrum nära centralstationen, är detta 4-stjärniga hotells moderna och rymliga rum en idealisk bas för resor till trädgårdsriket Dessau-Wörlitz. Alla Radisson Blu Fürst Leopold Hote...