Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorterna - Cottbus

  Vi lämnar Sverige under morgonen och tar vägen via Öresundsbron och färjan över till Tyskland. Vi fortsätter sedan på snabba motorvägar förbi Berlin och under kvällen når vi den lilla orten Cottbus i hjärtat av Spreewald där vi checkar in på trevliga Lindner Congress Hotel. Efter incheckning väntar en god gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2: Dresden

  Efter en välsmakande frukost går dagens utfärd till Dresden, nära den tjeckiska gränsen. Staden är känd för den praktfulla barockarkitekturen som präglar stadens fasader, bland annat den vackra Frauenkirche. År 1945 bombades staden mycket svårt och har återuppbyggts under olika perioder. Arbetet att återuppbygga staden pågår fortfarande och så sent som 2005 återinvigdes Frauenkirche efter elva års rekonstruktion. Tillsammans med vår guide ska vi få upptäcka vad denna vackra stad har att erbjuda. Vi promenerar runt i staden och ser Zwingern, Semperoperan, Furstetåget på kakelplattor och Brühlterrassen med sin fina utsikt över floden Elbe.

  Under eftermiddagen återvänder vi till Cottbus för middag.

  Dresden
 • Dag 3: Spreewald

  Efter frukost åker vi till Spreewald och Sorbernas ort Lübbenau. I detta UNESCO-skyddade område slingrar sig 150 mil vattenväg med annorlunda natur och vi tar plats på en av områdets 300 små pråmar och ger oss ut på en fyra timmars lång tur. Sorberna är en västslavisk folkstam som trots utrotningsförsök inte bara lyckats överleva utan även bevara en del av sin särart som den traditionella klädsel, språket och en del traditioner. Vår kapten stakar oss fram på den flatbottnade pråmen längs slingrande kanaler och berättar för oss om de fascinerade omgivningarna. Vi bjuds också på lunch. Sorberna är kända för sina speciella gurkinläggningar, så en burk eller två bör följa med hem.

  Under eftermiddagen återvänder vi till Cottbus för egna strövtåg och en gemensam middag.

  Spreewald
 • Dag 4.: Cottbus - Hemorten

  När vi avnjutit en god frukost, packar vi ihop vårt bagage och påbörjar vår färd norrut. Innan vi kör på färjan passar vi på att handla med oss lite godsaker om tid ges. Väl i Danmark rullar vi på snabba vägar hemåt igen. På kvällen säger vi hejdå på respektive hemort.