Skip to main content

Dresden och Elbedalgången, 5 dagar

Den vackra barockstaden Dresden kallas ofta ”Florens vid Elbe” och är en av Europas främsta kulturskatter. Endast ett par mil härifrån, i sydöstra Sachsen, ligger spektakulära Sachsiska Schweiz som är känt för sina dramatiska sandstenstoppar. Under vår resa besöker vi bland annat, porslinstaden Meissen, de fantastiska Basteiklipporna, fästningen Königstein och njuter av gott vin vid Schloss Wackerbarth!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Dresden

  På morgonen lämnar vi våra hemorter och beger oss söderut! På snabba vägar tar vi oss igenom Danmark och tar färjan över till Tyskland. På eftermiddagen når vi Kurfurstarnas Dresden, även kallat ”Florensvid Elbe”. Vi checkar in på trevliga Pullman Dresden Newa, här ska vi bo i fyra nätter.På kvällen äter vi en gemensam middag.

 • Dag 2.: Dresden

  Efter frukost gör vi en stadsrundtur tillsammans med vår guide. Vi ser bland annat Zwingerpalatset, Semperoperan, Frauenkirche samt den fantastiska 102 meter långa frisen Furstetåget. Det är ingen tillfällighet att Dresden en gång i tiden kallades ”Florens vid Elbe”. På eftermiddagen åker vi på en härlig båttur längs floden Elbe. Under färdens gång får vi upptäcka Dresdens historiska gamla stadsdel samt vackra landskap längs dalgång. Vi färdas uppströms och passerar fyra av Elbes berömda broar. Efter ca två timmars färd når vi Pillnitz där bussen möter upp oss och tar oss tillbaka till hotellet. På kvällen äter vi en gemensam middag.

 • Dag 3.: Dresden – Meissen - Dresden

  Pigga och glada sätter vi oss efter frukost i bussen. Vi följer Elbe till pittoreska Meissen beläget nordväst om Dresden. Här finns det praktfulla slottet Albrechstburg som en gång i tiden startade Europas första porslinstillverkning. Vår guide tar oss med på en stadsrundtur och berättar mer om stadens historia. Vi gör även ett intressant besök på en porslinsfabrik, där vi får veta mer om porslinet som satt Meissen på världskarta. Under eftermiddagen stannar vi vid Schloss Wackerbarth. Här visas vi runt på ägorna och provar det vin som odlats på de grönskande terrasserna som omger slottet. Nöjda återvänder vi till hotellet och avslutar med en trevlig middag.

 • Dag 4.: Dresden

  Denna dag följer vi Elbe i sydöstlig riktning och reser till den mäktiga fästningen Königstein vars grunder byggdes redan på 1200-talet. Fästningen kan liknas vid en mindre by och ligger på den höga Kungsklippan. Ett sightseeingtåg tar oss upp till fästningen och vi får en guidad rundtur i fästningen med audioguider. Nöjda med vårt besök på fästningen fortsätter vi sedan till Sachsiska Schweiz, det natursköna området som är känt för sina raukliknande sandstensklippor. Vid Bastei har flera av dem förbundits med stenbroar som gör det möjligt att beskåda den gudomliga utsikten över Elbedalgången från flera utsiktsplatser. Kvällen avslutas med middag på hotellet.

 • Dag 5.: Dresden – Hemorten

  Vi intar en god hotellfrukost och lämnar sedan Dresden efter några härliga dagar. Om tid ges stannar vi för gränshandel innan vi rullar ombord på färjan som tar oss tillbaka till Danmark. På kvällen får vi
  åter våra hemorter efter en trevlig resa!

Karta

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2024-07-21BussDresden och Elbedalgången, 5 dagarMer än 87 795:-Boka

Hotell

Pullman Dresden Newa, Dresden
Detta förstklassiga designhotell är beläget på shoppinggatan Prager Strasse, 3 minuters promenad från Dresdens centralstation. Hotellet erbjuder eleganta rum, ett modernt spa och panoramautsikt över s...