Skip to main content

Klaipeda kryssning, 3 dagar

Följ med oss på en avkopplande minikryssning och upplev något annorlunda! Vi bor två nätter ombord på DFDS fina färja, samt en heldag i land i charmiga Litauen. Vår guide visar oss hamnstaden Klaipeda och kurorten Palanga. Litauen är en av Europas bäst bevarade hemligheter, landet erbjuder närproducerad mat och skummande öl, vacker natur samt plånboksvänlig shopping. Det lilla landet i öster har mycket att erbjuda!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Klaipeda

  Via våra påstigningsorter kör vi mot Karlshamn där DFDS färja väntar på oss. Färjan avgår klockan 19 och under kvällen avnjuter vi en 2-rättersmiddag. Efter middagen finns det tid till att avnjuta en drink tillsammans och bara umgås innan vi kryper till kojs i våra hytter.

 • Dag 2.: Klaipeda

  Utvilade och redo att utforska vackra Litauen börjar vi dagen med en välsmakande sjöfrukost. Vi seglar in i sundet mellan den ryska enklaven Kaliningrad och det litauiska fastlandet. Fartyget lägger till klockan nio lokal tid och vi samlas i bussen för en rundtur med vår guide. Dagens första stopp blir sommarparadiset Palanga beläget några mil norr om Klaipeda. Här promenerar vi i den vackra botaniska trädgården och får möjlighet att besöka Bärnstensmuseet (entré ingår ej) samt tar en promenad ner till havet och den vita stranden. Efter en härlig förmiddag i Palanga tar bussen oss tillbaka till hamnstaden Klaipeda. På vackra kullerstensgator, kantade av pittoreska korsvirkeshus går vi tillsammans på en stadsrundtur i gamla delen utav Klaipeda. Staden är idag återuppbyggd med vackra parker med mycket konst och statyer, efter att andra världskriget lämnat staden i spillror. Vi avslutar vårt besök i Litauen med att besöka landets fjärde största shoppingcenter, Akropolis. Här blandas klädesbutiker och livsmedelsbutiker med bowling, isrink, restauranger och caféer. Nöjda med dagen rullar vi tillbaka till färjan för att äta en god gemensam middag innan vi går till sängs.

  Klaipeda
 • Dag 3.: Klaipeda – Hemorten

  Efter en stärkande frukost ankommer färjan till Karlshamn och bussen tar oss åter till hemorterna. Tidig eftermiddag är vi åter hemma igen efter en härlig kryssning!

Karta

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2024-05-03Klaipeda kryssning, 3 dagarMer än 83 195:-Boka
2024-09-20Klaipeda kryssning, 3 dagarMer än 83 195:-Boka