Skip to main content

Klaipeda kryssning, 3 dagar

Klaipeda
Klaipeda
Klaipeda

Följ med oss och njut utav en avkopplande minikryssning till Litauen, vårt oupptäckta grannland i öster som är helt olikt från de övriga Baltiska länderna! Vi bor två nätter ombord och får en heldag i land med lokalguide som ger oss ett smakprov på detta intressanta land. Här finns Europas högsta sanddyner, närproducerad mat och öl samt plånboksvänlig shopping. Hamnstaden Klaipeda och kurorten Palanga har mycket att erbjuda oss!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Klaipeda

  Via våra påstigningsorter kör vi mot Karlshamn där DFDS färja väntar på oss. Färjan avgår klockan 19 och under kvällen avnjuter vi en 2-rättersmiddag. Efter middagen finns det tid till att avnjuta en drink tillsammans och bara umgås innan vi kryper till kojs i våra hytter.

 • Dag 2.: Klaipeda

  Utvilade och redo att utforska vackra Litauen börjar vi dagen med en välsmakande sjöfrukost innan vi klockan nio anlägger i hamn. Dagens första stopp blir sommarparadiset Palanga som ligger några mil norr om Klaipeda. Här promenerar vi i den vackra botaniska trädgården och får möjlighet att besöka Bärnstensmuseet (entré ingår ej) samt tar en promenad ner till havet och den vita stranden. Efter en härlig förmiddag i Palanga tar bussen oss tillbaka till hamnstaden Klaipeda. På vackra kullerstensgator, kantade av pittoreska korsvirkeshus går vi tillsammans på en stadsrundtur i gamla delen utav Klaipeda. Staden är idag återuppbyggd med vackra parker med mycket konst och statyer, efter Andra Världskriget lämnat staden i spillror. Nöjda med dagen rullar vi tillbaka till färjan för att äta en god gemensam middag innan vi går till sängs.

  Klaipeda
 • Dag 3.: Klaipeda – Hemorten

  Efter en stärkande frukost ankommer färjan till Karlshamn och bussen tar oss åter till hemorterna. Tidig eftermiddag är vi åter hemma igen efter en härlig resa.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2020-09-22BussKlaipeda kryssning, 3 dagarMer än 82 195:-Boka
2020-09-30BussKlaipeda kryssning, 3 dagarMer än 81 995:-Boka