Skip to main content

Normandie, 7 dagar

Hela kusten är som ett stort minnesmärke och museum med historiskt intressanta platser, monument och krigskyrkogårdar. Pegasus Bridge, Arromanches och Point du Hoc är bara några. Till detta kommer den magnifika klosterborgen Monte Saint Michel med det spännande tidvattnet och underbara utsikten. Vi smakar naturligtvis också regionens ädla droppar, Calvados. Välkommen till Normandie!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Hamm

  Via Öresundsförbindelsen och de danska öarna åker vi mot Rödby där vi tar färjan över till Puttgarden. Efter den korta överfarten fortsätter vi över ön Fehmarn, förbi Hamburg och vidare åt sydväst till Hamm där middag och övernattning väntar på Mercure Hotel Hamm.

 • Dag 2.: Hamm - Caen

  I dag har vi en lång men intressant dagsetapp framför oss. Vi börjar med att ta oss förbi det myllrande Ruhrområdet med alla sina städer innan vi åker över gränsen in i Belgien. Framåt eftermiddagen kör vi parallellt med den engelska kanalen på snabba motorvägar söderut in i Normandie. På vägen till Caen passar vi på att göra ett stopp vid Pegasus bron. Vi ser den gamla bron som fylld med kulhål och märken från striderna blivit ett utställnings monument i den intilliggande parken och ersatts av en ny bro sedan flera år tillbaka. Vi når Wilhelm Erövrarens stad, här bor vi fyra nätter på Brit Hotel Caen Nord Memorial. Med sitt läge mitt i Normandie är det en perfekt utgångspunkt för utflykter i området. Vi avslutar dagarna med gemensam middag.

 • Dag 3-5.: Normandie

  Vi har nu tre innehållsrika dagar i det historiskt mycket intressanta Normandie. Vi börjar dagarna med frukost och beger oss sedan ut på trevliga utfärder. Kvällarna avslutas med gemensam middagar.

  En dag ägnar vi helt åt landstigningen den 6 juni 1944. Vi börjar med ett besök i Sainte-Mere-Eglise där de amerikanska fallskärmstrupperna landade. Mest känd blev John Steele eftersom han fastnade i kyrktornet och bara fick titta på när de stred under honom.
  Färden går sedan via den av tyskarna hårt befästa klippan Point du Hoc till Colleville-Sur-Mer. Där det upprättats en kyrkogård till minne av de amerikanska soldater som dog i Europa under andra världskriget. Med en fantastisk utsikt över kusten, står det uppradat över 9 000 vita kors för stupade amerikaner. Vi tar oss härefter ner till stranden och den charmiga staden Arromanches. Här tillbringar vi resten av dagen och gör bland annat ett besök på D.DAY museet för att få reda på mer om vad som hände vid landstigningen just denna dag.

  Vi befinner oss i den del av Normandie som heter Calvados och givetvis måste man prova drycken området är mest känt för, en destillerad äppelcider. Vi gör ett besök på Distillerie Busnel, för att få reda på mer om denna goda dryck. Vidare går färden till Honfleur för att skåda den magnifika Pont de Normandie, bron som i en hög båge sträcker sig över floden Seine.
  Sedan reser vi mot sydväst till kusten med Europas största tidvattenskillnad. Vi gör ett besök på den majestätiska klosterborgen Le Mont Saint Michel, en av Frankrikes mest besökta sevärdhet. Här är man helt beroende av lågvattnet för att kunna ta sig ut till klipp ön. Orkar man vandra ändra upp till toppen utlovas en magnifik utsikt men det gäller att vara tillbaka vid bussen igen innan högvattnet kommer annars är man fast ute på ön.

  Normandie
 • Dag 6.: Cean - Bochum

  Efter några härliga, gripande och oförglömliga dagar i Normandie är det dags att ta farväl och åter bege sig norrut. Vi reser genom det område som handelsmännen brukade bedriva sin handel i och som ofta plundrades av vikingarna på 800-talet. Det var när man bestämde sig för att byta sida och i stället ta över och skydda området som det fick sitt namn Normandie. Vi fortsätter genom Belgien till Tyskland och staden Bochum där middag och övernattning väntar på ACHAT
  Hotel Bochum.

 • Dag 7.: Bochum - Hemorten

  När vi avnjutit frukosten fortsätter vi vår färd genom Tyskland upp till Puttgarden där vi tar färjan till Rödby. Nu återstår det bara att ta sig över bron till våra orter i Skåne och att säga på återseende – au revoir!

Karta

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2024-09-10BussNormandie, 7 dagarMer än 89 995:-Boka

Hotell

Hotel Campanile Caen-Center Gare, Caen
Campanile Caen Centre Gare ligger nära Caen tågstation och stadens historiska centrum, bredvid Orne-kajen och hamnen. Campanile Caen Centre Gare har totalrenoverats och är helt luftkonditionerat. Hote...
Mercure Hotel Düsseldorf Süd, Düsseldorf
Detta förstklassiga affärs- och konferenshotell ligger nära utfarten Düsseldorf-Eller på motorväg A46, bara 10 minuters bilresa från stadens centrum och 20 minuters bilresa från mässområdet. Mercure H...
Mercure Hotell Hamm
Mercure Hotel Hamm
Mercure Hamm ligger vid gågatan, bara 300 meter från järnvägsstationen i Hamm. Här erbjuds luftkonditionerade rum, gratis Wi-Fi och en internationell restaurang. Alla rum på det 4-stjärniga Mercure Ha...