Skip to main content

Celle med Lünebuger Heide, 4 dagar

Följ med på en resa som tar dig till ett av Tysklands absolut vackraste och romantiska naturområden, Lüneburger Heide. Här hittar vi milsvida hedmarker och vilda hästar! Under vår vistelse bor i den vackra korsvirkesstaden Celle.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Celle

  Under morgonen lämnar vi Sverige för att via Danmark ta oss vidare till Tyskland. Dagens mål är mysiga Celle. Vi checkar in på fina IntercityHotel centralt beläget i den vackra staden. Korsvirkesstaden Celle, som inte heller blev utsatt för bombningar under andra världskriget och tack vare detta kan vi idag besöka en i princip intakt stad med sina historiska byggnader. Vi avslutar kvällen med en gemensam middag.

 • Dag 2.: Lüneburg och heden

  Vi börjar dagen med frukost och vi beger oss sedan till den gamle Hansestaden, med över 1000 år på nacken. Lüneburg anses av många vara den vackraste staden i hela Nordtyskland, då staden överlevde det andra världskriget. Allt är original, vilket är ovanligt i Tyskland. Vi får lite egen tid att äta lunch. Efter lunch åker vi ut på Lüneburger heden. Vi börjar dock med ett besök på Heide upplevelsecenter för information om heden. Vi fortsätter sedan ut på heden med häst och vagn för en underbar naturupplevelse. Har vi riktigt tur så får vi se några av vildhästarna som lever i området. Vi avslutar en härlig dag med gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3.: Celle

  Efter frukost beger vi oss ut i staden och börjar med en fin båttur. I sakta mak skådar vi de vackra korsvirkeshusen och stadens vackra arkitektur. Efter båtresan har vi tid för lunch innan vi möter upp vår guide för en stadsvandring. Dagen avrundas med en middag på hotellet.

 • Dag 4.: Celle – Hemorten

  Efter en härlig hotellfrukost är det dags för resans sista dag. Vår buss styr norrut mot Puttgarden och Danmark. Innan vi rullar ombord på färjan passar vi på att shoppa lite till bra priser. Under kvällen återvänder vi till våra hemorter med nya fina minnen i bagaget.

Karta

Hotell

InterCity Hotel Celle
InterCity Hotel, Celle
Detta 3-stjärniga hotell erbjuder moderna rum och har en bistro-restaurang med utsikt över hustaken i Celle. Hotellet är centralt beläget nära den gamla stadskärnan och gågatan. Alla rum på Intercityh...