Skip to main content

Tyska vinvägar, 6 dagar

Rothenburg

”Ein Prosit der gemütlichkeit”! Vi möts av ett naturskönt landskap med vackra vyer över floden Rhen, kantad av vinfält, där det milda klimatet ger goda förutsättningar för utmärkta viner. Följ med oss längs tyska vinvägar, stiftar bekantskap med stolta vinproducenter och låt oss njuta av deras utsökta viner!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Göttingen

  Under morgonen startar resan från respektive hemort och vi kör söderut genom Danmark mot Rödby. Väl i Tyskland passerar vi hansestäderna Lübeck och Hamburg för att under kvällen nå Göttingen där vi checkar in på BW Park Hotel Ropeter. Vi äter en gemensam middag innan vi somnar gott i sköna sängar.

 • Dag 2.: Göttingen – Marktheidenfel

  Efter frukost intar vi åter våra platser i bussen och fortsätter vår färd söderut. Under eftermiddagen anländer vi till Erlenbach, här besöker vi vinproducenten Johannes Deppisch. Vi insuper atmosfären och vandrar genom vinfälten och får dessutom provsmaka druvornas ädla droppar! På kvällen checkar vi in på Zur Schönen Aussicht i Marktheidenfel och avslutar kvällen med en god middag.

 • Dag 3.: Marktheidenfel - Rothenburg ob der Tauber – Neustadt an der Weinstrasse

  Laddade efter en god frukost väntar oss en ny dag med nya äventyr. Ett av dagens mål är den medeltida staden Rothenburg ob der Tauber längs den Romantiska vägen”. Vi upptäcker den vackra staden med svenskminnen från 30 åriga kriget tillsammans med en vår guide. Därefter väntar vinprovning på Glocke Weingut innan resan fortsätter genom ett naturskönt område och vi når vindistriktet Pfalz. Huvudorten Neustadt an der Weinstrasse är en höjdpunkterna längs den ”Tyska vinvägen”. Neustadt och dess nio vinbyar utgör tillsammans ett av de största vinproducerande samhällena i Tyskland. Stadskärnan är en riktig arkitekturhistorisk juvel. Vakande över staden ligger Slottet Hambach, den sällsynta stenbyggnaden från 1300-talet, anses vara den ”tyska demokratins vagga”. Vi bor centralt på ACHAT Premium Neustadt och äter en gemensam middag på hotellet.

  Rothenburg
 • Dag 4.: Neustadt an der Weinstrasse

  Idag ska vi följa den Tyska Vinvägen längst frodiga vingårdar, ett bedårande landskap kantat av många vackra slott, resterna från romerska bosättningar, ofta över 1000 år gamla städer och pittoreska byar bjuder på livsglädje, gemyt och spännande mat- och vinupplevelser. Här upplever vi verkligen traktens charm och utbringar ”Ein Prosit der gemütlichkeit” eller två! Vi besöker Deidesheim och provar fina viner hos en trevlig vinproducent. Efter vi har ätit en god lunch beger vi oss tillbaka till Neustadt för lite egen tid att utforska den mysiga staden vi bor i. Framåt kvällen tar vi återigen plats i bussen och följer den tyska vinvägen till Bad Dürkheim – här hittar vi det berömda Dürkheimer vinfatet, världens största vinfat. Det är så stort att en hel restaurang ryms i det! Här avnjuter vi kvällens 3-rätters middag. Efter en trevlig kväll i glada vänners lag återvänder vi till hotellet i Neustadt.

  Bad Drucken
 • Dag 5.: Neustadt - Kassel

  Efter frukost är det nu dags att ta farväl, för att på snabba vägar bege oss norrut igen. Under eftermiddagen når vi Kassel och vårt Inter City Hotell Kassel. Vi äter gemensam middag innan det är dags att säga god natt.

 • Dag 6.: Kassel - Hemorten

  Rustade med en bra frukost beger vi oss hemåt. Vi susar förbi Hansans drottning Lübeck för att i Puttgarden ta färjan över till Rödby där vi kör den sista biten hem till Sverige. Under kvällen når vi hemorterna med massa nya upplevelser, fina minnen, goda smaker och kanske en och annan vinflaska i bagaget.

Karta

Hotell

Achat Premium Neustadt
ACHAT Premium Neustadt, Neustadt
Detta 4-stjärniga hotell ligger längs Tysklands vackra vinväg i staden Neustadt. Hotellet har rymliga rum med bekväma sängar och badrum i anslutning till rummet. Slappna av i hotellets relaxavdelning...
BW Parkhotel Ropert Gottingen
BW Parkhotel Ropeter, Göttingen
Detta 4-stjärniga hotell ligger i Göttingen, närmare bestämt i stadsdelen Grone. Här finns en traditionell restaurang och rymliga, renoverade rum med gratis WiFi. Motorväg A7 ligger inom nära räckhåll...
Hotel Zur Schonen Aussicht
Hotel Zur Schönen Aussicht, Marktheidenfeld
Detta hotell ligger i den romantiska staden Marktheidenfeld, mitt bland de natursköna vingårdarna och skogarna i regionen Main-Spessart. Här erbjuds prisbelönt mat. Hotel Zur Schönen Aussicht erbjuder...
Intercity Hotel Kassel
InterCity Hotel, Kassel
Detta hotell i Kassel erbjuder modernt boende, WiFi och gratis kollektivtrafik. Hotellet ligger bredvid tågstationen Kassel-Wilhelmshöhe och 15 minuters promenad från spaet Kurhessen-Therme. Rummen oc...