Skip to main content

Tyska vinvägar, 6 dagar

Rothenburg

”Ein Prosit der gemütlichkeit”! Vi möts av ett naturskönt landskap med vackra vyer över floden Rhen, kantad av vinfält, där det milda klimatet ger goda förutsättningar för utmärkta viner. Följ med oss längs tyska vinvägar, stiftar bekantskap med stolta vinproducenter och låt oss njuta av deras utsökta viner!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten –Hannover

  Under morgonen startar resan från respektive hemort och vi kör söderut genom Danmark mot Rödby. Väl i Tyskland passerar vi hansestäderna Lübeck och Hamburg för att under kvällen nå Hannover där vi checkar in på mercure Hotel Hannover. Vi äter en gemensam middag innan vi somnar gott i sköna sängar.

 • Dag 2.: Hannover – Schweinfurt

  Efter frukost intar vi åter våra platser i bussen och fortsätter vår färd söderut. Under eftermiddagen anländer vi till Erlenbach, här besöker vi vinproducenten Johannes Deppisch. Vi insuper atmosfären och vandrar genom vinfälten och får dessutom provsmaka druvornas ädla droppar! På kvällen checkar vi in på Mercure hotel Schweinfurt Maininsel och avslutar kvällen med en god middag.

 • Dag 3.: Schweinfurt - Rothenburg ob der Tauber – Neustadt an der Weinstrasse

  Laddade efter en god frukost väntar oss en ny dag med nya äventyr. Ett av dagens mål är den medeltida staden Rothenburg ob der Tauber längs den Romantiska vägen”. Vi upptäcker den vackra staden med svenskminnen från 30 åriga kriget tillsammans med vår guide. Därefter väntar vinprovning på Glocke Weingut innan resan fortsätter genom ett naturskönt område och vi når vindistriktet Pfalz. Huvudorten Neustadt an der Weinstrasse är en av höjdpunkterna längs den ”Tyska vinvägen”. Neustadt och dess nio vinbyar utgör tillsammans ett av de största vinproducerande samhällena i Tyskland. Stadskärnan är en riktig arkitekturhistorisk juvel. Vakande över staden ligger Slottet Hambach, den sällsynta stenbyggnaden från 1300-talet, anses vara den ”tyska demokratins vagga”. Vi bor centralt på ACHAT Premium Neustadt och äter en gemensam middag på hotellet.

  Rothenburg
 • Dag 4.: Neustadt an der Weinstrasse

  Idag ska vi följa den Tyska Vinvägen längs frodiga vingårdar. Det bedårande landskapet kantats av vackra slott och rester från spännande romerska bosättningar. De ofta över 1000 år gamla städerna och pittoreska byarna bjuder på livsglädje, gemyt och spännande mat- och vinupplevelser. Här upplever vi verkligen traktens charm och utbringar ”Ein Prosit der gemütlichkeit” eller två! Vi besöker Deidesheim och provar fina viner hos en trevlig vinproducent. Efter vi har ätit en god lunch beger vi oss tillbaka till Neustadt för lite egen tid att utforska den mysiga staden vi bor i. Framåt kvällen tar vi återigen plats i bussen och följer den tyska vinvägen till Bad Dürkheim – här hittar vi det berömda Dürkheimer vinfatet, världens största vinfat. Det är så stort att en hel restaurang ryms i det! Här avnjuter vi kvällens 3-rätters middag. Efter en trevlig kväll i glada vänners lag återvänder vi till hotellet i Neustadt.

  Bad Drucken
 • Dag 5.: Neustadt - Celle

  Efter frukost är det nu dags att ta farväl, för att på snabba vägar bege oss norrut igen. Under eftermiddagen checkar vi in på InterCityHotel Celler. Vi äter gemensam middag innan det är dags att säga god natt.

 • Dag 6.: Celle- Hemorten

  Rustade med en bra frukost beger vi oss hemåt. Vi susar förbi Hansans drottning Lübeck för att i Puttgarden ta färjan över till Rödby där vi kör den sista biten hem till Sverige. Under kvällen når vi hemorterna med massa nya upplevelser, fina minnen, goda smaker och kanske en och annan vinflaska i bagaget.

Karta

Hotell

Achat Premium Neustadt
ACHAT Premium Neustadt, Neustadt
Detta 4-stjärniga hotell ligger längs Tysklands vackra vinväg i staden Neustadt. Hotellet har rymliga rum med bekväma sängar och badrum i anslutning till rummet. Slappna av i hotellets relaxavdelning...
Mercure Hotel Schweinfurt Maininsel, Schweinfurt
Detta hotell ligger på en ö vid floden Main, 10 minuters promenad från Schweinfurts centrum. Här erbjuds gratis WiFi i alla rum. De moderna rummen på det 4-stjärniga Mercure Hotel Schweinfurt Maininse...
Wyndham Garden Kassel
Wyndham Garden, Kassel
Detta 4-stjärniga hotell ligger 4 km öster om Kassels centrum. Hotellet erbjuder ett spa med inomhuspool samt moderna rum med gratis WiFi. Alla rum på Wyndham Garden Kassel har en tv med kabelkanaler,...