Skip to main content

Tyska vinvägar, 6 dagar

Rothenburg

”Ein Prosit der gemütlichkeit”! Vi möts av ett naturskönt landskap med vackra vyer över floden Rhen kantad av vinfält, där det milda klimatet ger goda förutsättningar för utmärkta viner. Följ med oss längs tyska vinvägar där vi stiftar bekantskap med stolta vinproducenter som låter oss smaka på deras utsökta viner!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Göttingen

  Tidig morgon startar resan från respektive hemort och vi kör söderut genom Danmark mot Rödby. Färjeöverfarten till Puttgarden är ett utmärkt tillfälle att äta frukost på för den som önskar. Väl i Tyskland passerar vi hansestäderna Lübeck och Hamburg för att under kvällen nå Göttingen där vi checkar in på BW Park Hotel Ropeter. Vi äter en gemensam middag innan vi somnar gott i sköna sängar.

 • Dag 2.: Göttingen – Marktheidenfel

  Efter frukost intar vi åter våra platser i bussen och fortsätter vår färd söderut. Under eftermiddagen anländer vi till Erlenbach, här ska vi besöka vinproducenten Johannes Deppisch – vandra genom vinfälten och provsmaka druvornas ädla droppar! På kvällen checkar vi in på Zur Schönen Aussicht och äter en god middag.

 • Dag 3.: Marktheidenfel - Rothenburg ob der Tauber – Neustadt

  Laddade efter en god frukost väntar oss en ny dag med nya äventyr. Ett av dagens mål är den medeltida staden Rothenburg ob der Tauber på ”Romantiska vägen”. Vi upptäcker den vackra staden med svenskminnen från 30 åriga kriget tillsammans med en vår guide. Därefter väntar vinprovning på Glocke Weingut innan resan fortsätter genom ett naturskönt område och vi når huvudorten i vindistriktet Pfalz – Neustadt an der Weinstrasse en höjdpunkt på den ”Tyska vinvägen”. Neustadt och dess nio vinbyar utgör tillsammans ett av de största vinproducerande samhällena i Tyskland. Stadskärnan är en riktig arkitekturhistorisk juvel med slottet Hambach, en sällsynt stenbyggnad från 1300-talet som anses vara den ”tyska demokratins vagga”. Här bor vi centralt på ACHAT Premium Neustadt och äter en gemensam middag på hotellet.

  Rothenburg
 • Dag 4.: Neustadt

  Idag ska vi följa den Tyska Vinvägen som hör till en av de mest fascinerande vinregionerna i världen. Med sina närbelägna frodiga vingårdar är vägen en riktigt fängslande plats på jorden. En intressant resa väntar oss genom ett bedårande landskap med många slott. Resterna av romerska bosättningar och ofta över 1000 år gamla städer och pittoreska byar bjuder på livsglädje, gemyt och spännande mat- och vinupplevelser. Här upplever vi verkligen traktens charm och utbringar ”Ein Prosit der gemütlichkeit” eller två! Vi besöker Deidesheim och provar fina viner hos en trevlig vinproducent. Efter vi har ätit en god lunch beger vi oss tillbaka till Neustadt för lite egentid att utforska den mysiga staden vi bor i. Framåt kvällen tar vi återigen plats i bussen och följer den Tyska vinvägen till Bad Dürkheim – här hittar vi det berömda Dürkheimer vinfatet, världens största vinfat. Det är så stort att en hel restaurang ryms i det! Här avnjuter vi kvällens 3-rätters middag. Efter en trevlig kväll i glada vänners lag återvänder vi till hotellet i Neustadt för en natt till.

  Bad Drucken
 • Dag 5.: Neustadt - Kassel

  Efter frukost är det nu dags att ta farväl, för att på snabba vägar bege oss norrut igen. Under eftermiddagen når vi Kassel och vårt Inter City Hotell Kassel. Vi äter gemensam middag innan det är dags att säga god natt.

 • Dag 6.: Kassel - Hemorten

  Rustade med en bra frukost beger vi oss hemåt. Vi susar förbi Hansans drottning Lübeck för att i Puttgarden ta färjan över till Rödby där vi kör den sista biten hem till Sverige. Under kvällen når vi hemorterna med massa nya upplevelser, fina minnen, goda smaker och kanske en och annan vinflaska i bagaget.

Karta

Hotell

Achat Premium Neustadt
ACHAT Premium Neustadt, Neustadt
Detta 4-stjärniga hotell ligger längs Tysklands vackra vinväg i staden Neustadt. Hotellet har rymliga rum med bekväma sängar och badrum i anslutning till rummet. Slappna av i hotellets relaxavdelning...
BW Parkhotel Ropert Gottingen
BW Parkhotel Ropeter, Göttingen
Detta 4-stjärniga hotell ligger i Göttingen, närmare bestämt i stadsdelen Grone. Här finns en traditionell restaurang och rymliga, renoverade rum med gratis WiFi. Motorväg A7 ligger inom nära räckhåll...
Hotel Zur Schonen Aussicht
Hotel Zur Schönen Aussicht, Marktheidenfeld
Detta hotell ligger i den romantiska staden Marktheidenfeld, mitt bland de natursköna vingårdarna och skogarna i regionen Main-Spessart. Här erbjuds prisbelönt mat. Hotel Zur Schönen Aussicht erbjuder...
Intercity Hotel Kassel
InterCity Hotel, Kassel
Detta hotell i Kassel erbjuder modernt boende, WiFi och gratis kollektivtrafik. Hotellet ligger bredvid tågstationen Kassel-Wilhelmshöhe och 15 minuters promenad från spaet Kurhessen-Therme. Rummen oc...