Skip to main content

Ö-safari och skärgårdsmys på vackra västkusten, 4 dagar

Härliga västkusten, vi kan inte få nog! Under resans gång upplever vi intressanta Alaska, spännande Fjällbacka och Evert Taube område. Sen att det är ljuvlig natur och en unik atmosfär gör inte saken sämre!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Trollhättan

  Under morgonen stiger vi på bussen och färden går norrut förbi Göteborg och Kungälv. Vi börjar vår ö-safari med att åka över de ståtliga Tjörnbroarna ut i skärgården. Här gör vi ett besök i de små fiskelägena, det ges möjlighet att äta lunch (ingår ej i resans pris) och gå runt och titta bland sjöbodarna. Fiskelägena har bevarat sin särart och bofasta befolkning. Vi fortsätter norrut över Orust och reser i Evert Taubes fotspår ut till Flatön och Flinks Handelsbod vid Malö Strömmar, den gamle handelsmannen som ofta beskrivs i Evert Taubes visor. Nöjda med dagen åker vi till vårt bekväma Sandic Swania där middag och sköna sängar väntar.

 • Dag 2.: Trollhättan – Alaska - Trollhättan

  Idag styr vi bussen mot norra Bohuslän och huvudorten Strömstad. Vi stiger ombord på vår båt som på 20 minuter tar oss till Alaska. Det var hit till Nord Långö, som ön Alaska egentligen heter, som guldgrävaren Hilma Wounsch-Svedal återvände och vid 60-års ålder skapade denna fantastiska och unika trädgård som vi ska guidas igenom idag. Vi kommer att få se stora tempel, valv, broar och blomsterterrasser. Vi serveras kaffe och hembakat i den underbara trädgården!

  Vi fortsätter dagen med ett besök hos stjärnkocken Dan Lexö på Resö där vi äter en utsökt lunch i fantastisk miljö. Dan är en riktig glädjespridare och har drivit restauranger i över 30 år. Han varvar uppdrag som kökskonsult med konferencierjobb och annat som han tycker är kul och idag tar han emot oss på Resö! Eftermiddagen spenderar vi i härliga Trollhättan.

  Trollhättan – Alaska - Trollhättan
 • Dag 3.: Trollhättan - Fjällbacka - Trollhättan

  Vi börjar dagen med en tur till Läckbergs Fjällbacka. Här får vi en guidad rundtur och får se flera av Camilla Läckbergs miljöer från hennes romaner. Därefter njuter vi på egen hand i denna mysiga sommarstad. Vandra upp i Kungsklyftan och ät en god lunch i hamnen på egen hand. Därefter fortsätter bussen mot Smögen där det finns möjlighet att promenera på den berömda bryggan och Sveriges längsta träbrygga. Kvällen avslutat med middag på hotellet.

  Trollhättan - Fjällbacka - Trollhättan
 • dag 4.: Trollhättan - Hemorten

  Efter en trevlig frukost stiger vi på bussen och beger oss hemåt. På lämpliga ställen stannar vi för bensträckare och lunch. Under kvällen skiljs vi åt med många fina svenska sommarminnen i bagaget.

Karta

Hotell

Scandic Swania, Trollhättan
Detta hotell ligger på en vacker plats i centrala Trollhättan, precis vid kanalen. Scandic Swania byggdes i början av 1900-talet och fungerade då som rådhus. Här finns fortfarande kvar ursprungliga ta...