Skip to main content

Tyska Trädgårdar, 4 dagar

Tyskatradgardar

Följ med på en blomstrande resa till norra Tyskland. Vi upplever en färgexplosion av Rhododendron och Azaleor vackert arrangerade i parkerna Botanika och Park der Gärten. Dessa är två utav Tysklands mest kända parker. Njut, inspireras och upplev harmoni!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Bremen

  Vi stiger på bussen och tar oss snabbt ner till Danmark och vidare till Tyskland via färjan Rödby till Puttgarden. Vi rullar förbi Hamburg och kommer under kvällen fram till Bremen och InterCityHotel centrala beläget i Bremen. Kvällen avslutas med en god gemensam middag.

 • Dag 2.: Botanika

  Efter frukost åker vi den korta vägen till Bremens berömda rhododendronpark belägen i utkanten av staden. När rhododendron och azalea blommar förvandlas den 46 hektar stora parken till ett fantastiskt hav av färger, en promenad här är njutning för alla sinnen. På mer än 4 000 kvadratmeter presenteras rhododendronvärlden på ett interaktivt och underhållande sätt. Vi gör en guidad rundtur och får i de stora utställningsväxthusen bland annat se autentiskt efterbildade landskap från Fjärran Östern, där rhododendron växer vilt i naturen. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Vid gamla stadens torg finns rådhuset och Rolandsstatyn som båda är utnämnda till världsarv av UNESCO. Strax intill ligger den mäktiga domkyrkan och stadsmusikanternas staty. Vi avslutar kvällen på hotellet med en middag.

  Bremen
 • Dag 3.: Park der Gärten och Hobbie Rhododendronpark

  Efter frukost inleder vi dagen med ett guidat besök i Park der Gärten, belägen i utkanten av den idylliska staden Bad Zwischenahn. Här finns över 40 olika inspirerande tematrädgårdar, såsom medelhavsträdgården, japanska trädgården och den vintergröna trädgården. I parken finns också runt 2 000 färgsprakande rhododendronsorter. På eftermiddagen fortsätter vi till Tysklands största rhododendronpark Hobbie, grundad 1928 av Dietrich Gerhard Hobbie och som fortfarande är i familjens ägo. Den 70 hektar stora parken är ett riktigt blomsterparadis med blommor och buskar i olika färger och former, idylliska stigar med inbjudande bänkar och skulpturutställning runt den stora dammen. Under eftermiddag återvänder vi till Bremen. Under kvällen besöker vi Schuettinger Brauerei och avnjuter en 3-rätters middag.

  Tyskatradgardar
 • Dag 4.: Bremen – Hemorten

  Dagen börjar med frukost innan vi stiger på bussen som tar oss norr ut till Puttgarden och färjan över till Rödby. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Under kvällen anländer vi åter till hemorterna med många fina blomsterupplevelser och kanske lite inspiration till den egna trädgården.

Karta

Hotell

InterCityHotel, Bremen
Detta hotell ligger bredvid Bremens centralstation, och erbjuder utmärkta förbindelser till Bremens centrum. Gratis WiFi finns tillgängligt på boendet.De ljudisolerade rummen på InterCityHotel Bremen...