Skip to main content

Polen Runt, 7 dagar

Polen har en turbulent historia. Vårt stora grannland i söder, med nästan 40 miljoner invånare, har upplevt blomstrande storhetsdagar och förödande motgångar. Nu har polackerna genom mycket arbete återställt landet till dess forna glans. Vi har mycket gemensam historia och minnesmärken från detta finns överallt. Följ med på en rundresa och upplev det nya såväl som det gamla Polen!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Stettin

  Äntligen på väg! Under morgonen stiger vi på bussen och tar oss på snabba vägar ner till färjan och sedan över till Tyskland. Vi når under kvällen Stettin och checkar in på Radisson Blu Hotel Szczecin. Här äter och sover vi gott i natt!

 • Dag 2.: Stettin– Warszawa

  Efter frukost lämnar vi Stettin och beger oss till huvudstaden Warszawa. På vägen stannar vi till i halvmiljonstaden Poznan för lunchstopp. När vi når Warszawa. Under kvällen checkar vi in på Novotel Warszawa Centrum och intar en gemensam middag.

 • Dag 3.: Warszawa

  Vi startar dagen med frukost innan vi ger oss ut på en guidad stadsrundtur. Vi skådar både nya och gamla byggnader, bland annat Kulturpalatset, slottet, gamla staden och många andra fina byggnader. Nöjda med rundvisningen har vi sedan egen tid att upptäcka denna vackra och intressanta stad. Under kvällen samlas vi åter för en gemensam middag på hotellet.

  Warszawa
 • Dag 4.: Warszawa – Krakow

  Dagen börjar med frukost innan vi reser vidare mot Krakow. På lämpliga ställen stannar vi för bensträckare, lunch och fika. Under eftermiddagen når vi Krakow. För att bekanta oss med staden så gör vi en intressant stadsrundtur. Krakow är en elegant stad, känd för att vara landets vackraste. Mitt i Krakows gamla stad ligger Stora torget. Här finns Saluhallen, den äldsta stormarknaden i Polen där man kan köpa polskt hantverk. Runt torget finns många caféer, restauranger och uteserveringar. Efter rundturen checkar vi in på Ibis Krakow Stare Miasto, här äter vi en god gemensam middag på kvällen.

 • Dag 5.: Krakow

  Vi äter frukost innan vi beger oss till Wieliczka Saltgruva för en guidad rundvisning. Gruvan är en av Polens största sevärdheter och skyddas av UNESCO. Denna fantastiska saltgruva användes av den tyska ockupationsmakten för förvaring av bland annat krigsmaterial. (En del trappor och trappsteg). Nöjda med besöket vänder vi åter till Krakow för egen tid att njuta av staden. Under kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

  Krakow
 • Dag 6.: Krakow – Cottbus

  Efter frukost i huvudstaden fortsätter vi resan mot Oświęcim, där det hemska koncentrations- och förintelselägret Auschwitz-Birkenau är beläget. Lägret bestod av tre olika huvudläger och hit deporterades ca 1,3 miljoner människor under andra världskriget. Under besöket får vi en guidad tur av huvudlägret Auschwitz 1 samt Birkenau. Vi får en djupare insikt och bevis om en tid vi aldrig får glömma. Vi avslutar sista dagen med att checka in på vårt övernattningshotell där en trevlig middag och sköna sängar väntar.

  Krakow – Cottbus
 • Dag 7.: Cottbus - Hemorten

  Efter frukost sätter vi oss bekvämt till rätta i vår buss och påbörjar hemresan. Vi avslutar sista dagen med att checka in på vårt övernattningshotell där en trevlig middag och sköna sängar väntar.

Karta

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2024-09-09BussPolen runt, 7 dagarMer än 810 795:-Boka

Hotell

Ibis Kraków Stare Miasto, Krakow
Ibis Kraków Stare Miasto ligger i hjärtat av Kraków, en kort promenad från tågstationen Kraków Gówny. Här erbjuds luftkonditionerat boende med eget badrum. Det är 700 meter till marknadstorget. Alla r...
Novotel Warszawa Centrum, Warszawa
Novotel Warszawa Centrum erbjuder modern design, panoramautsikt över Warszawa samt ett läge i stadens centrum, 5 minuters promenad från centralstationen. På hotellet serveras en varierad frukost. WiFi...
Radisson Blu Hotel, Cottbus
Detta 4-stjärniga hotell ligger mittemot Cottbus tågstation. Hotellet har ett spa med stor inomhuspool, en à la carte-restaurang samt ljudisolerade rum med gratis WiFi. Alla rum har satellit-tv...
Radisson Blu Hotel, Stettin-Szczecin
Detta 4-stjärniga hotell ligger i en modern anläggning i Szczecins kommersiella och kulturella hjärta, bara några minuters promenad från populära attraktioner som konsertsalen Filharmonia Szczecin, He...