Skip to main content

Hamburg, 4 dagar

Hansestaden Hamburg, belägen vid floden Elbe, är både Tysklands näst största stad och en egen delstat. Som en av landets viktigaste kulturstäder erbjuder Hamburg intressanta museer och ett nyinvigt spektakulärt konserthus. Här finns också utmärkta shoppingmöjligheter, inte minst i de många shoppinggalleriorna. Mitt i staden ligger de två populära Alstersjöarna som skapades genom att man på 1200-talet dämde upp floden Alster.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1.: Hemorten - Hamburg

    Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden. Överfarten tar 45 minuter. I Tyskland fortsätter vi till Hamburg där vi checkar in Senator Hotel. Hotellet ligger nära Alstersjöarna och centrum ligger på promenadavstånd.

  • Dag 2-3.: Hamburg

    Dagarna startar med frukost. Dag två gör vi en rundtur med lokalguide och ser några av Hamburgs främsta sevärdheter. Sedan finns det tid för att på egen hand utforska denna storstad med runt 1,8 miljoner invånare. Shoppingmöjligheterna är i det närmaste oändliga. Här finns också gott om intressanta museer, bland annat Hamburgs Kunsthalle som är ett av Tysklands främsta konstmuseer med samlingar från medeltiden fram till idag. Hamburgs hamn är med sina över 7 000 hektar en av Europas största och kan besökas exempelvis genom en guidad båttur. Ett annat sätt att uppleva Hamburg från vattnet är att åka ut på de två sjöarna Binnen- och Aussenalster. Från piren på Jungfernstieg utgår flera olika turer. Passa på att njuta av en så kallad Alsterwasser, en dryck som består av ungefär lika delar öl och lemonad.

  • Dag 4.: Hamburg - Hemorten

    Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Under kvällen når vi åter hemorterna.

Karta

Hotell

Senator Hotel, Hamburg
Senator hotell ligger i Hamburgs livliga St. Georg-distrikt, bara några minuters promenad från stadens centrum, sjön Alster och centralstationen. Det 4-stjärniga Hotel Senator Hamburg erbjuder bekväma...