Skip to main content

Ligurien, Italienska Rivieran, 9 dagar

På denna resa upplever vi det bästa av två världar! På italienska blomsterrivieran njuter vi av palmkantade promenader och charmiga städer. På franska sidan insuper vi den glamourösa stämningen på den berömda Promenade des Anglais i Nice och besöker den charmiga orten Sanremo.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Kassel

  Äntligen är det dags att stiga på bussen och påbörja vår resa. Vi samlas på bussen och åker genom Danmark ner i Tyskland. Under kvällen checkar vi in på Wyndham Garden i Kassel. Kvällen avslutas med middag.

 • Dag 2.: Kseel- Geisingen

  Dagen börjar med frukost innan vi stiger på bussen och siktar mot Bodensjön. Vi når nästan fram vid Bodensjöns kust innan vi stannar till i Geisingen för övernattning. Kvällen avslutas med middag.

 • Dag 3.: Geisingen - Diano Marina

  När vi ätit en god frukost har vi energi för sista etappen ner till ljuvliga Italien! Under eftermiddagen når vi äntligen Italien och den mysiga orten Diano Marina. Vi checkar in på vårt familjära hotell Olympic i centrum av staden och bara 200 meter från stranden. Vi äter middag och njuter av att vara på den Italienska blomsterrivieran.

 • Dag 4-6.: Ligurien

  Dagarna börja med frukost och avslutas med gemensam middag.

  En dag gör vi en utflykt till Imperia som ligger vackert inbäddad i Imperia-bukten. Staden är uppkallad efter floden Impero som delar staden i två delar, Porto Maurizio och Oneglio, som först år 1923 på dekret av Benito Mussolini slogs samman till en stad. I Porto Maurizio njuter vi av utsikten över havet och stan. Vi spatserar bland de smala gränderna och tar en titt på Duomo San Maurizio – Liguriens största domkyrka. Området omkring staden är även känt för sin stora produktion av oliver som bland annat används till den välrenommerade olivoljan. Vi besöker det lilla museet, Museo dell’Olivo och självklart provar vi den goda oljan tillsammans med andra lokala specialiteter. Vi fortsätter till den pittoreska medeltidsorten Pieve di Teco. Här blir det tid för lite shopping bland hantverksbutiker och skobutiker innan vi återvänder till Diano Marina efter en underbar dag

  Under vistelsen reser vi med lokalguide till Frankrike och den kända staden Nice, en stad med många ansikten. Här kan man gå längs den eleganta strandpromenaden med de vajande palmerna eller strosa i de trånga gränderna i den gamla stadsdelen. Innan vi åker vidare hinner vi med ett besök hos en parfymtillverkare. Vi fortsätter till den charmiga orten Sanremo där vi bland annat besöka Alfred Nobel museet.

  En utav dagarna har vi fritt för att utforska fantastiska Diano Marina. Den ena sandstranden vackrare än den andra, en fantastisk historisk stadskärna där du lär dig mer om områdets förflutna och i Palazzo del Parco finns ett arkeologiskt museum. Staden bjuder på vackra sandstränder, en fantastisk historisk stadskärna, trevliga caféer, butiker samt ett gästvänligt folk.

  Ligurien
 • Dag 7.: Diano Marina - Geisingen

  Vi njuter av en sista frukost innan hemresan tar vid, Arrivederci Liguria! Bussen gör oss norrut och under kvällen stannar vi åter en gång för middag och en skön natts sömn i Geisingen.

 • Dag 8.: Geisingen - Halle

  När vi ätit frukost stiger vi på bussen som tar oss upp till Halle. Vi checkar in på Wyndham Halle för middag och övernattning.

 • Dag 9.: Halle - Hemorten

  Efter frukost stiger vi på bussen som tar oss sista biten till hemorterna igen. Under
  kvällen skiljs vi åt med många fina minnen i bagaget.

Karta

Hotell

Hotel Olympic, Diano Marina
Hotel Olympic ligger i centrum, bara 200 meter från havet och 2 km från tågstationen. Detta familjeägda hotell ligger i hjärtat av den charmiga italienska Rivieran. Hotellets restaurang erbjuder rätte...