Skip to main content

Rimini - En Italiensk pärla, 10 dagar

Åk med oss till ljuvliga Italien! Välkomna till underbara Rimini, regissören Fredrico Fellinis födelsestad med en 15 kilometer lång härlig sandstrand. Under vår vistelse bor vi på det fina familjeägda Hotel Monica, perfekt beläget på bekvämt gångavstånd från stranden. Hotellets gäster har ett avgränsat område på stranden där det finns tillgång till solstolar. Resan bjuder på fina utflykter till Riminis trevliga centrum, besök på en intressant vingård och givetvis ett stopp i det lilla landet San Marino.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Erlangen

  Under morgonen samlas vi på bussen och påbörjar vår härliga resa. Via Öresundsbron och genom Danmark ner till färjan från Gedser till Rostock. Dagens etapp är lite längre, men i en bekväm buss och med trevliga medresenärer går timmarna fort till Erlangen och Novotel. Vi äter en sen middag på vårt hotell.

 • Dag 2.: Erlangen – Rimini

  Efter en god frukost fortsätter sedan resan genom det omväxlande bayerska landskapet. När vi passerat München skymtar vi Alperna för första gången. Vi fortsätter in i alpvärlden och tar oss via Innsbruck söderut in i Italien. Via Bologna når vi under sen kväll vårt badparadis Rimini och hotell Monica, där middagen väntar. Under dagen gör vi uppehåll på lämpliga platser för lunch, bensträckare och fika.

 • Dag 3-8.: Rimini

  Rimini är en av de största och mest kända badorterna vid Adriakusten. Den breda och långgrunda sandstranden lockar med sina färggranna parasoller och solstolar. Som omväxling till strandlivet erbjuder Rimini intressant historia, staden är 2000 år gammal! Inne i Rimini hittar vi Augustbågen som uppfördes år 27 f.kr och Tiberiusbron som stod klar år 21 e.kr, som fortfarande idag klarar biltrafik! Rimini är också känt för shopping, den stora shoppinggatan Via Corso d’Augusto. Finare krogar finner man i de gamla fiskar- och fattigkvarteren Borgo San Giuliano. Sandstranden är 15 kilometer lång och kallas oftast för ”La Marina”. Vi njuter av härligt klimat i fantastiska omgivningar. Frukost och goda middagar äter vi på vårt trivsamma
  hotell.

  Vi har mycket tid att på egen hand utforska Rimini och bara njuta av den härliga italienska maten och de vackra omgivningarna samt njuta av den fina sandstranden. Vi erbjuder även trevliga utflykter för att få ut det mesta möjliga av din vistelse.

  En utav dagarna kör vi den lilla biten till det lilla landet San Marion. Landet kallas världens äldsta republik och är den enda kvarvarande av de medeltida stadsstaterna på italienska halvön. Landet består i huvudsak av ett berg som ligger strax innanför Italiens östkust, med utsikt över Adriatiska havet. Vi parkerar bussen i utkanten av staden och promenerar upp i till centrum. Givetvis passerar vi butiken Lucy spirits som har en markis med texten ”Systembolaget”.

  Vi gör en eftermiddag ett trevligt besök på en vingård. Vi njuter av omgivningarna och smakar även några av deras viner.

  Rimini
 • Dag 9.: Rimini – Erlangen

  På morgonen säger vi farväl till Rimini för denna gång och påbörjar hemresan. Vi åker norrut via Österrike till Erlangen och når sen kväll Novhotel där middag och övernattning väntar.

 • Dag 10.: Erlangen – Hemorten

  Efter frukost stiger vi åter på bussen för vidare färd hemåt. Genom Tyskland upp till Rostock där vi tar färjan över till Gedser. Vi gör stopp för bensträckare och lunch på lämpliga platser under resans gång. Via Öresundsbron är vi snart tillbaka i Sverige och våra respektive hemorter efter en underbar och minnesvärd resa till Rimini.

Karta

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2024-08-31BussRimini - En Italiensk pärla, 10 dagarMer än 812 295:-Boka

Hotell

Hotel Monica, Rimini
Det mycket trevliga familjeägda hotell Monica, beläget ca 100 meter från stranden. Hotellet serverar en fin frukostbuffé samt trevlig middagsmeny. Familjen Belli med anställda gör allt för att vi ska...
Novotel Erlangen
Detta moderna hotell har luftkonditionerade rum, WiFi och parkering. Här bor du bara 500 meter från Erlangens centrum, och tågstationen ligger 12 minuters promenad bort. Familjevänliga Novotel Erlange...