Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Kassel

  Under morgonen lämnar vi våra hemorter och rullar över Öresundsbron och vidare mot färjan i Rödby. Under kvällen når vi vårt övernattningshotell Wyndham Garden Kassel. Kvällen avslutar vi med en god middag på hotellet innan vi mätta och belåtna går och lägger oss.

 • Dag 2.: Kassel - Eguisheim

  Efter en stadig frukost kör vi vidare mot resans höjdpunkt, Alsace! Vi kommer till den sagolika byn Eguisheim och checkar in på Brit Hotel La Ferme Du Pape, ett härligt hotell omgivet av vingårdar. Eguisheim är en av de vackraste byarna i Alsace. Kvällen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3.: Alsace

  Alsace är främst känt för sina vita viner, men här produceras även röda viner på druvan Pinot Noir. Idag åker vi norrut till pittoreska Riquewihr, där vi besöker den välkända vinproducenten Dopff & Irion för en trevlig provsmakning.

  Därefter fortsätter vår resa till Ruhlmann vingård där vi stiger på ett litet tåg som ska ta oss runt gården och byn i behaglig takt. Under besöket får vi också avnjuta tre av gårdens viner.

  Kvällen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 4.: Alsace

  Idag åker vi till Colmar, som sägs vara en av de mest typiska städerna för Alsace. Staden har mer än 1 000 års historia och är intressant både ur ett historiskt och ett arkitektoniskt perspektiv. Vi tar en båttur på kanalen och kan beundra alla vackra korsvirkeshus. Därefter har vi fri tid för lunch.

  Vidare går färden till vingården Domaine Zinck Paul för ett besök samt vinprovning. Efter en välsmakande upplevelse tar vi en trevlig promenad igenom Eguisheim tillbaka till vårt hotell och gör oss redo för en gemensam middag.

  Alsace
 • Dag 5.: Alsace

  Strax utanför Strasbourg ligger Musée du Chocolat där vi får en inblick i chokladens ursprung och i produktionen från kakaoböna till färdig choklad. Fyllda med inspiration fortsätter vi dagen med fler trevligheter. På eftermiddagen åker vi tillbaka till hotellet och har möjlighet att njuta utav de vackra omgivningarna på egen hand.

  Kvällen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

  Alsace
 • Dag 6.: Eguisheim – Göttingen

  Efter några härliga dagar med god mat och dryck så lämnar vi Alsace-regionen för att börja rulla hemåt. Under kvällen når vi vårt hotell Best Western Hotel am Papenberg i Göttingen där vi stannar för natten. Vi njuter utav middagen på hotellet i goda vänners lag.

 • Dag 7.: Göttingen – Hemorten

  Resans sista dag börjar med en god frukost innan vi stiger på bussen för sista biten hem. Under kvällen når vi åter hemorterna och skiljs åt med många fina minnen i bagaget.