Skip to main content

Braunschweig julmarknad, 4 dagar

Den tusen år gamla staden Braunschweig bjuder på en julmarknad i traditionell stil. Vid denna tid på året förvandlas Burgplatz och området runt omkring till en av landets vackraste julmarknader. Speciella ljusinstallationer återspeglar vattnet som en gång fyllde slottets vallgrav. Njut av folklivet, dofterna, det stora utbudet och den gemytliga julstämningen!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Braunschweig

  När alla stigit på bussen börjar vi färd ner mot Braunschweig och julmarknaden där. Vi kör på snabba vägar igenom Danmark och tar färjan över till Tyskland. Tidig kväll checkar vi in på Pentahotel Braunschweig. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2-3: Braunschweig

  Dessa dagarna har vi tid till att utforska staden och julmarknaden.

  Vi bekantar oss med Braunschweig och njuter utav de mysiga miljöerna. Vid det medeltida torget Burgplatz "vakar" Burglöwe, ett monument över stadens symbol lejonet – efter hertig Henrik Lejonet, som gjorde Braunschweig till residensstad. Hertigens slott, Dankwarderode, och den pampiga katedralen, står alldeles intill. Vid denna tid på året förvandlas Burgplatz och området runt omkring till en av landets vackraste julmarknader. Speciella ljusinstallationer återspeglar vattnet som en gång fyllde slottets vallgrav. Vi ges gott om tid att strosa runt och ta del av det rika utbudet. Den konstintresserade prioriterar kanske ett besök på förnämliga Herzog-Anton-Ulrich-Museum?

 • Dag 4.: Braunschweig - Hemorten

  Efter frukost packar vi ihop våra väskor och början hemresan. Innan vi rullar på färjan så stannar vi för shopping om tid ges. Framåt kvällen når vi hemorterna igen. Fulla utav härlig julstämning och laddade för jul!

Karta

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2024-11-28BussBraunschweig julmarknad, 4 dagarMer än 85 195:-Boka

Hotell

Pentahotel Braunschweig
Pentahotel, Braunschweig
Detta hotell erbjuder modernt och mysigt boende i Braunschweigs centrum, bara 600 meter från Braunschweiger Dom-katedralen och det historiska torget Burgplatz. På pentahotel Braunschweig väntar elegan...