Skip to main content

Braunschweig julmarknad, 4 dagar

Braunschweig julmarknad

Braunschweig är en över tusen år gammal stad med drygt 240 000 invånare. Staden förknippas ofta den medeltida makthavaren Henrik Lejonet som är begravd i domkyrkan och vars symbol, lejonet, även är kännetecken för Braunschweig. Under adventstid gästas hela innerstaden av handelsmän och på flera platser möts vi av utsmyckade träbodar. Populärast brukar marknaden vid Burgplatz vara, ståndsmässigt inramad av domkyrkan och den gamla borgen. Ljuvliga dofter av brända mandlar, kanderade äpplen och värmande glühwein fyller kvällsluften ackompanjerat av julens sköna toner. Utbudet av mat och dryck lockar till en paus innan vi letar vidare efter den perfekta julklappen – om vi inte redan har hittat den!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Braunschweig

  När alla stigit på bussen börjar vi färd ner mot Braunschweig och julmarknaden där. Vi kör på snabba vägar igenom Danmark och tar färjan över till Tyskland. Tidig kväll checkar vi in på Pentahotel Braunschweig. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2.: Braunschweig

  Efter en god frukost har vi hela dagen på oss att på egen hand utforska julmarknaden och staden.

 • Dag 3.: Braunschweig

  Efter vi ätit en god frukost har vi ytterligare en dag att på egen hand njuta utav julmarknaden och staden.

 • Dag 4.: Braunschweig - Hemorten

  Efter frukost packar vi ihop våra väskor och början hemresan. Innan vi rullar på färjan så stannar vi för shopping om tid ges. Framåt kvällen når vi hemorterna igen. Fulla utav härlig julstämning och laddade för jul!

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2020-12-03BussBraunschweig julmarknad, 4 dagarMer än 83 395:-Boka

Hotell

Pentahotel Braunschweig
Pentahotel, Braunschweig
Detta hotell erbjuder modernt och mysigt boende i Braunschweigs centrum, bara 600 meter från Braunschweiger Dom-katedralen och det historiska torget Burgplatz. På pentahotel Braunschweig väntar elegan...