Skip to main content

Wolfsburg och Berlin, 5 dagar

Följ med till Berlin och Wulfsburg. I Wulfsburg besöker vi Autostadt där det blir en rundtur och vi får se biltillverkningen och dess museum. Vi besöker även Potsdam för ett besök på slottet Cecilienhof, familjen Hohenzollens sommarslott, där även Potsdamkonferensen hölls 1945. Berlin har genomgått stora förändringar sedan murens fall 1989 och idag blandas ny bebyggelse med minnesmärken och paradgator från förr. Tillsammans med guide gör vi en intressant rundtur i Berlin. Vi gör även ett intressant besök på Tempelhof-flygplatsen, som är ett museum idag.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Wolfsburg

  på morgonen samlas vi på bussen och beger oss mot Tyskland. Resan går via Öresundsbron och färjan mellan Rödby och Puttgarden. Under eftermiddagen når vi Wolfsburg och incheckning på hotell Leonardo City Center. Kvällen avslutas med gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2.: Wolfsburg

  Vi börjar dagen med en god frukost innan bussen tar oss på en heldag med Volkswagen-tema. Vi besöker Auto Museum Volkswagen med bland annat ”folkvagnar” från begynnelsen 1938 till nutid, en bit därifrån ligger Autostadt med ett antal flotta byggnader där det övriga märken i koncernen finns representerade så som t.ex. Audi, Bentley, Lamborghini, Seat och Skoda. Vi åker även runt på en guidad tur i fabriken och får ta del av hur man bär sig åt för att producera 2500 bilar per dag i vad som sägs vara världens största bilfabrik! Under besöket på Autostadt finns det också goda möjligheter att på egen hand pausa med en fika eller lunch. Under kvällens gemensamma middag på hotellet har vi garanterat mycket att prata om!

  Wolfsburg
 • Dag 3.: Wolfsburg – Berlin

  Vi startar med frukost och checkar sen ut från hotellet och kör till Tempelhof Airport, det största arkitektoniska monumentet i Europa. Den tidigare flygplatsen imponerar med sin monumentala arkitektur som speglar Berlins händelserika historia. Byggnaden byggdes mellan 1936 och 1941 och står för nationalsocialisternas självuppvisning. 1948/49 blev dock flygplatsen också en symbol för frihet genom Berlin Airlift. Under den guidade rundturen får vi en fördjupad inblick flygplatsens historia. Guiden visar oss det mest intressanta delarna av denna imponerande byggnad, från den tidigare incheckningshallen till de områden som används av amerikaner soldater samt transitlandgångarna med utsikt över dagens populära Tempelhofer Feld. Nöjda åker vi till Världsmetropolen, Berlin. Vi checkar in på centralt belägna Hotel Park Inn vid Alexander Platz och avslutar kvällen med middag.

 • Dag 4.: Berlin

  Efter en god frukost gör vi tillsammans med vår guide en intressant rundtur av staden. Vi får se många av stadens historiska platser och veta mer om dess brokiga historia. Under eftermiddagen kör vi mot Potsdam. Vi får lite egen tid att upptäcka staden innan vi besöker slottet Cecilienhof. Här får vi en intressant rundvandring. Cecilienhof Palace, byggt i början av 1900 talet, det sista palatset som byggdes av Hohenzollerns. Kaiser Wilhelm II lät bygga residenset åt sin äldste son, kronprins Wilhelm. År 1945 ägde toppmötet mellan andra världskrigets segermakter rum här, där de "tre stora" deltog, den amerikanske presidenten Harry S. Truman, de brittiska premiärministrarna Winston Churchill och Clement Attlee och den sovjetiske statschefen Joseph Stalin. Potsdamkonferensen är en av de viktigaste historiska händelserna under 1900-talet. Det anses över hela världen som en symbol för slutet av andra världskriget och utbrottet av det kalla kriget, vilket ledde till att Europa delades av "järnridån" och byggde "muren". "Potsdamavtalet" som antogs i slottet Cecilienhof lade grunden för en ny ordning i Tyskland, Europa och världen efter andra världskriget. Vi återvänder till hotellet och avslutar dagen med middag.


  Berlin
 • dag 5.: Berlin – Hemorten

  Dagen startar med frukost innan vi säger adjö till Berlin och beger oss hemåt. Färden går till Rostock för färja över till Gedser. Om tid ges stannar vi för lite shopping innan vi rullar ombord på färjan. Under kvällen når vi åter hemorterna och skiljs åt för denna gång.

Karta

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2024-09-28BussBerlin och Wolfsburg, 5 dagarMer än 88 695:-Boka

Hotell

Leonard Hotel Wolfsburg City Center, Wolfsburg
Detta hotell i centrala Wolfsburg erbjuder stora rum, internationella maträtter, bastu och en inomhuspool. Hotellet ligger 2 minuters promenad från konstmuseet och Wolfsburgs affärer. Leonardo Hotel W...
Park Inn by Radisson Alexanderplatz, Berlin
Detta 4-stjärniga superior-hotell har 3 restauranger, ett spa och rum med platt-TV och luftkonditionering. Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz är Berlins högsta hotell och ligger precis vid Ale...