Skip to main content

Prag - mat, öl och kultur, 5 dagar

Prag

Under några dagar hinner vi upptäcka Prags många ansikten. Prag brukar kallas ”De hundra spirornas stad” eftersom staden är rik på kyrkor, kloster och palats. Stadens skönhet blir tydligast när mörkret fallit och husfasaderna lyses upp av tusentals strålkastare. Under resans gång utforskar vi det skummande tjeckiska ölet och den välsmakande maten. Vi får också ta del stadens intressanta historia. Framför allt får vi njuta av staden som är något alldeles utöver det vanliga.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Prag

  Vi lämnar Sverige under morgonen och tar vägen via Öresundsbron och färjan över till Tyskland. Genom Tyskland kör vi söderut förbi Berlin och Dresden till den tjeckiska gränsen. Härifrån har vi ungefär en timmes resa till Prag som vi når under sen kväll. I Prag väntar vårt fina Hotel Belvedere beläget i stadsdelen Letna. Vi avslutar kvällen med en sen middag.

 • Dag 2.: Prag

  Prag, denna charmanta stad är en av Europas allra vackraste huvudstäder. Staden ligger vid floden Moldaus strand och har en fantastisk medeltida stadskärna. Tillsammans med vår guide får vi upptäcka vackert dekorerade husfasader, kullerstensgator, vindlande gränder och pampiga kyrkor, som inger en känsla av att förflyttads tillbaka en tid långt från vår egen. Idag minner många av stadens vackraste palats och torg om Prags storhetstid på 1600-talet. De vackra historiska byggnaderna bildar en kuliss till en modern storstad med allt vad det innebär. Vi har sedan ett par timmar att på egen hand bekanta oss med staden, innan vi under kvällen samlas igen för en gemensam middag.

  Prag
 • Dag 3.: Prag

  Vi startar dagen med frukost innan vi ger oss ut på egna strövtåg. Under kvällen samlas vi för ett besök på Staropramen Brewery. Tillsammans med vår guide får vi ett intressant besök och även provningav deras goda öl. Vi avslutar kvällen med en gemensam 3-rätters folkloremiddag på en restaurang.

  Prag
 • Dag 4.: Prag

  Efter en välsmakande frukost får vi på egen hand upptäcka Prags magi. Besök fina butiker, drick en kaffe på en vacker uteservering eller bara njut av det vackra sceneriet. Under sen eftermiddag samlas vi för att ”Smaka på Tjeckien”. Vi går på en mat och ölvandring till fots igenom Prag – en fröjd för både öga och gom!

 • Dag 5.: Prag – Hemorten

  Tidig morgon lämnar vi Prag, vi hinner inte äta frukost utan får färdiga frukostpaket med oss. Vår resa går mot gränsen till Tyskland och når under eftermiddagen färjeläget. Om tid ges stannar vi för shopping innan vi rullar ombord på färjan som tar oss över till Danmark. Under kvällen når vi åter våra hemorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2024-05-26BussPrag - mat, öl och kultur, 5 dagarFullbokad, väntelista8 595:-Boka på väntelista
2024-09-01BussPrag - mat, öl och kultur, 5 dagarMer än 88 595:-Boka

Hotell

Hotel Belvedere, Prag
Belvedere Hotel erbjuder boende i stadsdelen Letna och ligger bara 10 minuter med spårvagn från torget i den gamla stadsdelen och Pragborgen. Internet är gratis på hela hotellet. Alla rum på Hotel Bel...