Skip to main content

Prag - mat, öl och kultur, 5 dagar

Prag

Under några dagar hinner vi upptäcka Prags många ansikten. Prag brukar kallas ”De hundraspirornas stad” eftersom staden är rik på kyrkor, kloster och palats. Stadens skönhet blir tydligast när mörkret fallit och husfasaderna lyses upp av tusentals strålkastare. Under resans gång utforskar vi det skummande tjeckiska ölet och den välsmakande maten. Vi får också ta del stadens intressanta historia. Framförallt får vi njuta av staden som är något alldeles utöver det vanliga.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten–Prag

  Vi blir hämtade på våra anslutningsorter under morgonen och bussen rullar över Öresundsbron till Danmark. Vidare går färden till Gedser och färjan över till Rostock. Genom Tyskland kör vi söderut förbi Berlin och Dresden till den tjeckiska gränsen. Härifrån har vi ungefär en timmes resa till Prag som vi når senare under sen kväll. I Prag väntar vårt fina Hotel Expo. Vi avslutar kvällen med middag.

 • Dag 2.: Prag

  Prag, denna charmanta stad är en av Europas allra vackraste huvudstäder. Staden ligger vid floden Moldaus strand och har en fantastisk medeltida stadskärna. Tillsammans med vår guide får vi upptäcka vackert dekorerade husfasader, kullerstensgator, vindlande gränder och pampiga kyrkor, som ger en känsla av att förflyttads till en tid långt från vår egen. Idag minner många av stadens vackraste palats och torg om Prags storhetstid på 1600-talet. De vackra historiska byggnaderna bildar en kuliss till en modern storstad med allt vad det innebär. Vi har sedan ett par timmar att på egen hand bekanta oss med staden innan vi under kvällen samlas igen för en 3-rätters middag på restaurang Charles Bridge.

 • Dag 3.: Prag

  Vi startar dagen med frukost innan vi ger oss ut på egna strövtåg. Under kvällen samlas vi för en ölprovning på Staropramen Brewery (i katalogen står det Novomestsky Pivovar. De har avbokat alla grupper därav ändringen till Staropramen Brewery). Tillsammans med vår guide får vi ett intressant besök och även provning av deras goda öl. Vi avslutar kvällen med en gemensam 3-rätters folkloremiddag på restaurang U Marcanu.

  Prag
 • Dag 4.: Prag

  Efter en välsmakande frukost får vi på egen hand upptäcka Prags magi. Besök fina butiker, drick en kaffe på en vacker uteservering eller bara njut av det vackra sceneriet. Under eftermiddagen samlas vi för en spännande matvandring! Prags stadskärna ska upplevas till fots, så vi tar en promenad mellan huvudrätt och dessert. Vi börjar på restaurang U Fleku där vi visas runt i bryggeriet och provsmakar deras eget öl. Därifrån promenerar vi till restaurang U Dvou Pánu för att njuta av en middag. Middagen avslutas med dessert och kaffe på café Obecní dum som vi också når till fots.

 • Dag 5.: Prag–Hemorten

  Tidig morgon lämnar vi Prag, vi hinner inte äta frukost utan får färdiga frukostpaket med oss. Vår resa går mot gränsen till Tyskland och når under eftermiddagen färjeläget i Rostock. Om tid ges stannar vi för shopping innan vi rullar ombord på färjan över till Gedser och Danmark. Under kvällen når vi åter våra hemorter.

Karta

Hotell

Hotel Expo Prag
Hotel Expo, Prag
Expo Hotel ligger intill Prags mässområde, Vystaviste samt sportanläggningen Tipsport Arena. Här erbjuds rum med minibar, satellit-TV och gratis WiFi. Den närmaste spårvagnshållplatsen, Vystaviste, li...