Skip to main content

Vinprovning i Burg med oktoberfest, 3 dagar

Följ med på en riktigt fin resa med mycket gemyt och genuin tysk mat till Tyskland. Här lär vi oss om viner och njuter utav levande musik och gott öl tillsammans i mysiga byn Bannesdorf på gemytliga Gasthof Meetz. Resan kombinerar bra shopping, god mat och dryck med ett besök i Kiel. Resan inkluderar även ett stopp på Nielesens Discount för shopping och möjlighet att köpa vinerna vi provade under vinprovningen. Låt vinernas smak och doft vägleda er!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Burg

  Undermorgonen lämnar vi våra hemorter och påbörjar resan ner till Rödby där färjan tar oss över till Puttgarden. Här har vi nu möjlighet att på egen hand strosa runt inne i Burg en stund. På det charmiga lilla torget i centrala Burg finns det flera trevliga butiker, restauranger och uteserveringar som kan vara värda ett besök. Vi beger oss sedan vidare till välsorterade butiken Nielsens Discount för shopping. Här handlar vi till mycket förmånliga priser allehanda drycker, godis etc.

  Nöjda och glada med shoppingen checkar vi in på Gasthof Meetz, som ligger i den lilla byn Bannesdorf, några kilometer norr om Burg. Här samlas vi för en gemensam vinprovning och njuter av kvällens middag. Låt vinernas smak och doft vägleda er!

 • Dag 2.: Kiel

  Efter frukost beger vi oss till Kiel för ett trevligt besök. Under andra världskriget tillverkades en stor del av landets ubåtar i Kiel. Därför utsattes staden för häftiga bombattentat, vilket utplånade många av de äldre byggnaderna. Som tur var överlevde några av dem. Titta in i Nikolaikirche, en kyrka från 1200-talet med en storslagen gotisk exteriör och ett vackert skulpterat altare. Inte långt därifrån kan du beundra Kiel Rathaus (rådhusets) ståtliga och strama arkitektur. Staden erbjuder många fina butiker, caféer och restauranger, vi har några timmar med att njuta av staden innan vi vänder åter till hotellet. Under kvällen njuter vi av en trevlig oktoberfest på hotellet.

 • Dag 3.: Burg - Hemorten

  Efter frukosten tar vi farväl av vårt hotell och beger oss in till Nielsens Discount igen. Kanske hittade vi ett gott vin under gårdagen, som vi vill köpa med oss hem. Nöjda med shoppingen ges vi lite egen tid i Burg innan vi äter en gemensam lunch på någon av de fina restaurangerna som den lilla staden har att erbjuda. (Ingår ej i resans pris – vi väljer ur menyn vilken rätt som önskas dagen innan.) Efter lunch påbörjar vi resan hemåt. Efter denna sköna minisemester når vi åter hemorterna under tidig kväll.

Karta

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2024-10-09BussVinprovning i Burg med oktoberfest, 3 dagarMer än 83 295:-Boka
2024-10-16BussVinprovning i Burg med oktoberfest, 3 dagarMer än 83 295:-Boka

Hotell

Gasthof Meetz Bannesdorf
Gasthof Meetz, Bannesdorf
Gasthof Meetz Bannesdorf är ett pensionat i en lantlig miljö som erbjuder dig en lugn miljö med rena och rymliga rum. Samtliga rum är utrustade med dusch och toalett och sat-TV...