Skip to main content

Tyska Drycker, 4 dagar

Tyskland är inte bara öl, det finns så många fler välsmakande drycker att avnjuta. Under vår trevliga resa njuter vi av välsmakande drycker i spännande miljöer. Sekt från staden Wismar, öl från den lilla byn Vielank och likör från den vackra herrgården Schwechower. Dessutom gör vi en guidad tur i hansestaden Wismar.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten – Spornitz

  Under morgonen åker vi från våra respektive hemorter söderut. Vi kör över Öresundsbron till vårt grannland Danmark och vidare färd till färjan över till Tyskland. Vi fortsätter sedan till vårt hotell, Van der Valk Landhotel i Spornitz, naturskönt beläget och strategiskt placerat med tanke på våra utflykter. Här ska vi bo i tre nätter. Dagen avslutas med en trevlig gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2.: Spornitz – Wismar – Spornitz

  Vi intar en god frukost på hotellet innan vi tar plats i bussen som ska ta oss till den gamla hansestaden Wismar. Här gör vi en guidad tur i den charmiga stadskärnan som är upptagen på UNESCOs lista över världsarv. Trots att mycket av arkitekturen förstördes i kriget finns fortfarande många vackra gamla byggnader helt eller delvis bevarade. Efter stadsrundturen har vi några fria timmar för att upptäcka Wismar på egen hand. Kanske vill du äta lunch på en mysig krog eller kika lite i butikerna. På eftermiddagen samlas vi igen för ett besök på Hanse Sektkellerei. Vi visas runt och får prova tre sorters sekt. På kvällen åker vi tillbaka till Spornitz och äter middag på hotellet.

  Spornitz – Wismar – Spornitz
 • Dag 3.: Spornitz – Vielank – Schwechow – Spornitz

  Efter frukost har vi förmiddagen ledigt för egna aktiviteter. Efter lunch på egen hand åker vi tillsammans till den lilla byn Vielank. Här bjuds vi på en kortare visning av byns bryggeri, Vielanker Brauhaus, och får naturligtvis prova en av deras egna produkter. Sedan sätter vi oss på bussen igen och åker till det vackert belägna Schwechower Obstbrennerei. Till skillnad från brandy som alltid är gjord på destillerat vin av vindruvor, bränner man här så kallad fruktbrandy på olika sorters frukt. Även här får vi en rundvisning och provsmakning av snapsar och likörer av högsta kvalitet. Kvällen avslutas med middag på hotellet.

  Spornitz – Vielank – Schwechow – Spornitz
 • Dag 4.: Spornitz - Hemorten

  När vi under morgonen avnjutit frukosten i lugn och ro, packar vi ihop vårt bagage och påbörjar vår färd norrut. Om tid ges, passar vi på att handla med oss lite godsaker innan vi stiger ombord på färjan. Under kvällen anländer vi åter till Sverige.

Karta

Hotell

Van der Valk Landhotel Sporntiz, Spornitz
Detta 3-stjärniga hotell har ett fridfullt läge i staden Spornitz och erbjuder mysigt boende i Mecklenburg-Vorpommerns gröna landskap. Här kan du se fram emot en ostörd nattsömn i Landhotel Spornitz e...