Skip to main content

Costa Tropical - Almunecar 2024, 30 dagar

Följ med oss till ”tropiska kusten” i Spanien. Landskapet på Costa Tropical är spektakulärt – mäktiga berg med Sierra Nevada i bakgrunden, och den otroliga 19 km långa kustremsan med 320 soldagar om året! I Almunecar kan man koppla av vid havet eller åka på spännande turer. Almunecar, med sina 27 000 invånare, sägs vara en av de mest genuina orter på den spanska medelhavskusten. Invånarnas avslappnade levnadssätt smittar lätt av sig och på de mysiga barerna och uteserveringarna är det mest spanska som hörs. Almuñécars gamla stad är intakt och de smala kullerstensgränderna ligger som de gjorde på medeltiden.

Fritextsökning

Almuñécar

Almuñécar

Almuñécar är en lugn och trygg småstad i Granadaprovinsen. Staden grundades för ca 3 000 år sedan och har haft en betydande roll i Medelhavsområdets historia. Många folkslag har satt sin prägel på stadskärnan, där kullerstensgränderna slingrar sig som i en labyrint. Vid det centrala torget Plaza Kelibia ligger mysiga barer och uteserveringar som serverar plato del dia, dagens rätt och tapas. I Almuñécar finns flera stränder och en 7 km lång palmkantad strandpromenad. Perfekt för en morgon- eller kvällspromenad!

 

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Hildesheim

  Under morgonen stiger vi på bussen och påbörjar äntligen vår långa semester. Via Öresundsbron och färjan Rödby–Puttgarden tar vi oss snabbt ner till Tyskland. Under kvällen tar vi in på vårt hotell InterCity Hotel i Hildesheim. Kvällen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2.: Hildesheim - Trier

  Efter frukost fortsätter resan söderut.Vi passerar flera stora tyska städer och kommer lite senare på eftermiddagen fram till Trier. Vi checkar in på hotell Vienna House Easy Trier och avslutar kvällen med middag.

 • Dag 3.: Trier- Lyon

  Dagen börjar med frukost och avslutas på ett franskt B&B Hotel Lyon Nord i Lyon med en trevlig gemensam middag.

 • Dag 4.: Lyon - Barcelona

  På morgonen lämnar vi Frankrike och fortsätter mot universitetsstaden Montpellier, där vi möter Medelhavet. Vi passerar den spanska gränsen strax söder om Perpignan och har därifrån endast ett par timmar till Barcelona. En fantastisk stad som har allt – strand, hav, vackra parker, spännande museer och sevärdheter vart man än vänder blicken. Vi checkar in på Hotel Exe Cristal Palace i Barcelona. Kvällen avslutas med en gemensam middag.

 • Dag 5.: Barcelona - Calpe

  Efter frukost stiger vi på bussen och reser längsmed den vackra kusten med sina enorma fruktodlingar och på vissa ställen kan vi till och med skymta det klarblå Medelhavet. Tidig kväll är vi framme i Calpe. Efter att vi checkat in på Hotel AR Diamante Beach väntar en god middag.

 • Dag 6.: Calpe - Almunecar

  När vi ätit frukost sätter vi kurs mot vårt mål – Almunecar! Senare under eftermiddagen kommer vi fram till vårt paradis. Idylliska Almunecar, en av de platser som har flest soltimmar i Europa. Vi checkar in på Hotel Helios som ligger direkt på den vackra strandpromenaden. Det är inte utan anledning som kuststräckan Costa del Sol kallas för ”Costa Tropical”. Vi gör oss hemmastadda i våra fina rum och avslutar kvällen med middag.

 • Dag 7- 25.: Almunecar

  De första dagarna kopplar vi av och passar på att bekanta oss med denna vackra kuststad och dess härliga spanska atmosfär. Här har vi nära till allt! Vi bor bekvämt på trivsamma Hotel Helios beläget vid strandpromenaden San Cristobal. Alla rum har dusch/ bad, wc, satellit-tv, luftkonditionering, centralvärme. Rum med havsutsikt och balkong kan bokas mot tillägg. Vi börjar våra dagar med en god frukost och avslutar med en gemensam middag på kvällen. Första dagen gör vi tillsammans med vår guide en intressant rundtur i staden och även en tur till den gamla borgen.

  Krydda din resa med något utav följande arrangemang:
  Om det finns tillräckligt med intresse anordnar guiden även fler utflykter på plats. (ingår ej i resans pris). Utflykterna bokas och betalas på plats.

  Nerja
  Under vår vistelse kommer vi en av dagarna att göra ett besök i grannstaden Nerja och ett stopp på Balcon de Europa, klippan som har en storslagen utsikt över Medelhavet och bergen.

  Alhambra och Gibraltar
  Ett måste när man är i regionen är ett besök vid Alhambra, och dit styr vi för de som önskar kosan en av dagarna. Alhambra är ett mytomspunnet borg- och palatsområde beläget på en höjd i staden Granada. Det var det sista av de moriska fästena i Spanien som höll stånd mot kristenheten och det är känt för sin unika arkitektur. Tillsammans med den närbelägna trädgårdsanläggningen Generalife, som vi också ska besöka, sattes Alhambra upp på UNESCOs världsarvslista 1984. En annan utflykt går till Gibraltarklippan som ligger i det brittiska territoriet Gibraltar med sitt strategiska läge precis vid inloppet till Medelhavet, bara några kilometer från Afrikas kust. Den massiva kalkstensklippan är inte bara ett ståtligt landmärke utan även hem för de berömda tama aporna som gärna stjäl en matbit eller två om du ger dem chansen.

  Frigiliana
  Vi besöker också en av Andalusiens vackraste byar, Frigiliana, beläget högt ovanför Nerja. Vi njuter av den vackra omgivningen med vita hus, balkonger som flödar av blomsterprakt, smala gränder och handlagda
  gator i vackra mönster. Från utsiktsplatsen ”mirador” har vi en fantastisk vy över fruktodlingarna och kusten.

 • Dag 26.: Almunecar - Madrid

  Veckorna går snabbt och det är dags att lämna Almunecar för denna gång. Även hemresan lockar med många intressanta stopp och övernattningar. Vi ser snart bergskedjan Sierra Nevada med staden Granada i förgrunden. Vi tar oss vidare över La Manchas, vidsträckta högslätter, till Valdeñas silvergrå rader av tusentals och åter tusentals olivträd. Vi fortsätter till Madrid där vi tar in på Hotel Ganivet för en natts god sömn och middag.

 • Dag 27.: Madrid - Tours

  Vi lämnar efter frukost den spanska huvudstaden och åker norrut genom vinområdet Rioja och staden Burgos. Vi passerar den västra sidan av Pyrenéerna innan vi når det franska låglandet till Bordeaux, känt för sina utmärkta viner. Och vidare norrut till Tour. Efter att vi checkat in på Le Grand Hotel väntar en gemensam middag.

 • Dag 28.: Tours - Sint Niklaas

  Vi äter frukost och stiger sedan på bussen för vidare färd vidare längs Loirdalen, förbi Orléans. Tidig kväll kommer vi fram till nattens hotell Ibis Sint Niklaas Centrum i Sint Niklaas. Kvällen avslutas med middag.

 • Dag 29.: Sint Niklaas - Bremen

  När vi ätit en stärkande frukost stiger vi på bussen och kör mot den Tyskland och Bremen och Radisson Blu Hotel. Kvällen avslutas med en trevlig middag.

 • Dag 30.: Bremen - Hemorten

  När vi har avnjutit en god frukost stiger vi på bussen för resans sista etapp. Vi passerar flera tyska städer innan vi når färjan i Puttgarden. Innan vi rullar ombord på färjan passar vi på att stanna för lite shopping. Under kvällen når vi åter hemorterna och skiljs åt med nya fina minnen i bagage.

Hotell

Hotel Helios, Almunecar
Hotel Helios ligger intill San Cristóbal-stranden i Almuñécar på Costa Tropical. Här finns en utomhuspool och en bar med vacker havsutsikt. WiFi är gratis. Rummen på Helios är ljust inredda i typisk m...
IntercityHotel, Hildesheim
IntercityHotel Hildesheim ligger i centrala Hildesheim, med endast 100 meter. från centralstaionen Här erbjuds en restaurang, allergivänliga rum, gratis WiFi i alla utrymmen och en bar...