Skip to main content

Rhendalen, 6 dagar

Rhendalen

Åk med oss på en trevlig resa i Rhenområdet där vi ser hänförande vindistrikt och vi provar flera välsmakande drycker. Våra dagar fylls av ett fantastiskt landskap där vinrankorna klättrar i täta rader på de branta sluttningarna och gamla riddarborgar tronar från höjderna. Vi lär oss mer om vin och bor i genuina Assmannshausen.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Osnabrück

  På morgonen lämnar vi Sverige och våra hemorter och kör söder ut. Via Öresundsbron når vi Danmark där vi tar färjan över till Tyskland. På lämpliga ställen stannar vi för fika, bensträckare och lunch. Under kvällen når vi dagens mål Osnabrück där vi checkar in på Select Hotel Osnabrück. Kvällen avslutas med en god middag innan en skön natts sömn väntar.

 • Dag 2.: Osnabrück - Assmannshausen

  Efter frukost stiger vi på bussen och fortsätter vi vår resa. På snabba vägar tar vi oss vidare söderut. Dagens mål är hänförande Rhendalen. På eftermiddagen kommer vi fram till den bedårande orten Assmannshausen, känt för sitt röda vin gjort på Pinot Noir. Vi checkar in på Hotel Unter den Linden, som ger oss en perfekt utgångspunkt för våra utflykter. Familjen Klingenburg som driver hotellet välkomnar oss till deras fina hotell som ligger vackert beläget inbäddat i vinrankor vid floden Rhen. Hotellet har en mycket trevlig restaurang med charmig inredning där det under kvällen serveras god mat. Det finns även en härlig trädgård att njuta av. Vi välkomnas med ett gott glas dryck innan vi avlutar kvällen med middag.

 • Dag 3.: Assmannshausen – Rüdesheim - Assmannshausen

  Dagen börjar med en god frukost innan vi ger oss ut på vår trevliga utflykt. Vi promenerar ner till hamnen i Assmannshausen och går ombord på en kryssningsfärja. Vi följer floden norrut och har en underbar utsikt från däck. Flera kända små byar och mäktiga borgar passeras. Vi får även se den välkända Loreley klippan, där sjömän förtrollats av den vackra jungfruns sång. Färjan lägger till vid den lilla staden St Goarshausen där bussen möter upp oss och tar oss tillbaka till Rüdesheim. Vi njuter av en promenad på charmiga Drosselgasse, en pittoresk gränd som går igenom Rüdes am Rheins centrum, innan vi provar 4 viner hos vår vinproducent. Självklart får Du ta provningsglaset med Dig hem som ett trevligt minne. Nöjda med dagen vänder vi åter till hotellet och avnjuter under kvällen en trevlig gemensam middag på hotellet.

  Rhendalen
 • Dag 4.: Assmannshausen – Wiesbaden - Assmannshausen

  Efter en välsmakande frukost ger vi oss ut på dagens upptåg. Förmiddagen ska vi spendera på egen hand I Assmannshausen. Ströva runt i den charmerande by eller bara njut av en kaffe på något av de mysiga caféernamed utsikt över floden Rhen. Under eftermiddagen samlas vi åter för ytterligare en trevlig utfärd. I dag är det fokus på bubblorna! Vi besöker den fantastiska vinkällaren Henkell i Wiesbaden. Vi njuter av såväl fantastiska lokaliteter och goda bubblor medan vi lär oss mer om sektens historia i området och världen. Vi vänder åter till hotellet och njuter av vår sista härliga kväll i Assmannshausen med en välsmakande middag.

 • Dag 5.: Assmannshausen- Göttingen

  I dag säger vi farväl till Rhen området och gemytliga Assmannshausen. Efter frukost stiger vi på bussen och bussen styr norrut. Endast en lite bit från Assmannshausen ligger den charmiga orten Mainz. Vi passar på att göra ett stopp på en trevlig vingård för en provning av 4 välsmakande viner innan vår resa fortsätter mot Göttingen. På lämpliga ställen stannar vi för bensträckare, lunch och fika. Vi anländer tidigt på kvällen till Göttingen och tar in på utmärkta Hotel Rennschuh och blir serverade en god middag.

 • Dag 6.: Göttingen - Hemorten

  På morgonen äter vi frukost innan det är dags att börja färden hemåt. Innan vi tar färjan över till Danmark stannar vi om tid ges för lite gränshandel. Framåt kvällen når vi våra hemorter igen, med fina minnen och förhoppningsvis några trevliga flaskor vin i bagaget!

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2020-10-08BussRhendalen, 6 dagarMer än 86 495:-Boka

Hotell

Hotel Rennschuh
Hotel Rennschuh, Göttingen
Detta tre stjärniga hotell har varit familjeägt under lång tid och ligger nära motorväg A7. Hotellet har en mysig spaavdelning och moderna konferensfaciliteter. I över 45 år har hotellet erbjudit en v...
Hotel Unter den Linden
Hotel Unter den Linden, Assmannshausen
Detta familjeägda hotell har en restaurang med panoramautsikt och en stor terrass precis vid floden Rhen. Hotel Unter den Linden ligger i stadsdelen Assmannshausen i Rüdesheim. Rummen på Hotel Unter d...
Select Hotel Osnabruck
Select Hotel Osnabrück, Osnabrück
Detta hotell har en bar och reception som är öppna dygnet runt samt gratis WiFi i alla utrymmen. De ljusa rummen på Select Hotel Osnabrück har tv och egna badrum. Varje morgon serveras en stor frukost...