Skip to main content

Rhen med Moseldalen, 7 dagar

Rhendalen

Följ med oss på en resa i vinets tecken till Tysklands druvrika floddalar. Medeltida riddarborgar, branta vinsluttningar, genuina korsvirkesbyar och gott vin från trevliga vingårdar är några av inslagen i denna resa. Vi bor i Rüdesheim där feststämningen är hög och vinstugorna ligger sida vid sida längs välbekanta vingatan Drosselgasse.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Baunatal

  På morgonen lämnar vi Sverige och ger oss av mot Tyskland och ett av världens största och mest populära vindistrikt. Via Danmark och färjan över till Tyskland, styr vi bussen ner mot Baunatal och vårt boende för natten, BW Ambassador Hotell. Efter vår gemensamma middag väntar en god natts sömn.

 • Dag 2.: Baunatal --Rüdesheim

  Efter frukost är det dags att fortsätta vår färd mot Rhendalen. I den pittoreska korsvirkesstaden Alsfeld stannar vi till och gör ett litet besök innan vi fortsätter söderut. Det dröjer inte länge förrän vi kommer in i det fantastiska landskapet där floden Rhen flyter fram. Efter att vi följt floden en bit kommer vi fram till Rüdesheim, staden som är hjärtat i Tysklands förnämsta vindistrikt – Rheingau. Här installerar vi oss på trevliga Hotel Lindenwirt, vårt boende de närmsta dagarna. På kvällen väntar en god gemensam middag.

 • Dag 3-5: Rüdesheim

  Rüdesheim är en trevlig vinby som bjuder på oförfalskad livsglädje i vinets tecken. Hit kommer besökare från hela världen för att roa sig på vinstugorna längs den klassiska nöjesgatan Drosselgasse. Inom bekvämt räckhåll har vi flera intressanta sevärdheter. Under våra utflykter stiftar vi givetvis bekantskap med de lokala vinerna. Kvällarna avslutar vi med gemensamma middagar.

  Under vår resa kommer vi bland annat besöka H.H. Hieronimi Wein- und Sektkeller, här får vi prova på flera olika viner. Vi besöker även välrenommerade Weingut Adolf Störzel för att tillsammans göra en intressant vinvandring bland vinfälten. Besöket innefattar även en god sopplunch och vinprovning utav flera viner. Landskapet runt omkring oss bidrar till att det blir en extra trevlig stund.

  En annan höjdpunkt i utflyktsprogrammet är den avkopplande båtturen längs Rhen. Vi följer den vackraste och mest romantiska delen av floden. Vinbergen sluttar mjukt ner mot floden och överallt ser vi de en gång i tiden så mäktiga borgarna. Från fartygsdäcket beundrar vi panoramat över den sägenomspunna klippan Loreley och en mängd storslagna vyer över urgamla byar och mäktiga borgar.

  Vi förgyller en utav kvällarna med ett trevligt restaurangbesök som avslutas enligt

  Rhendalen
 • Dag 6.: Rüdesheim - Hildesheim

  Idag säger vi farväl till gemytliga Rüdesheim och tar sikte på Hildesheim och vårt övernattningshotell, IntercityHotel. Här bjuds vi på en god middag och sköna sängar

 • Dag 7.: Hildesheim - Hemorten

  Efter frukost påbörjar vi vår hemfärd. I Puttgarden tar vi färjan över till Danmark. Nöjda och belåtna med en underbar resa i det tyska vinriket anländer vi under kvällen till våra hemorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaTransportDestinationLediga platserFrån pris per person
2024-09-22BussRhen och Mosel, 7 dagarMer än 810 995:-Boka

Hotell

BW Ambassador Hotel, Baunatal
Best Western Ambassador har ett lugnt läge i hjärtat av Baunatal, bara 5 minuter från Volkswagenfabriken och 10 minuters bilresa från centrala Kassel. Hotellet har en bastu och gratis WiFi. Best Weste...
Hotel Lindenwirt, Rüdesheim
Hotellet Lindenwirt ligger i hjärtat av Rüdesheims historiska gamla stad. Upptäck vinerna från vår egen vingård och delta i en vinprovning. Korsvirkeshus med snidade lusthus, öppna gallerier med utsik...
IntercityHotel, Hildesheim
IntercityHotel Hildesheim ligger i centrala Hildesheim, med endast 100 meter. från centralstaionen Här erbjuds en restaurang, allergivänliga rum, gratis WiFi i alla utrymmen och en bar...