Skip to main content

Österrike med musik, 9 dagar

Osterrike med musik

Österrike står för livsglädje, gemyt och storslagen natur. På sommaren är de österrikiska alperna som vackrast medsnöklädda toppar, böljande blomsterängar, kristallklara sjöar och ren luft. Vi bor i hjärtat av Tyrolen i den charmiga lilla orten Uderns på det fantastiska familjeägda hotellet Pachmair. Vi blir bortskämda med god mat, en fin relaxavdelning, bakelser ifrån hotellets café och trevliga kvällar fyllda med underhållning och givetvis trevliga utflykter!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten–Kassel

  Vi samlas på bussen under morgonen och påbörjar vår resa söderut. Via snabba vägar och färjan når vi Tyskland under kvällen vårt övernattningshotell, Wyndhamn Garden Kassel. Efter en gemensam middag väntar våra hotellsängar.

 • Dag 2.: Kassel - Uderns

  Vi äter frukost och packar sedan in oss i bussen. Vi åker vidare och når under eftermiddagen äntligen Österrike och den mysiga orten Uderns. Här checkar vi in på familjära Hotel Pachmair, ett genuint österrikiskt hotell som erbjuder en mängd trevliga faciliteter och arrangemang. Här har vi fri tillgång till den fina relaxavdelningen med bland annat bastu, bubbelpool och pool med panoramautsikt. På eftermiddagarna kan man njuta utav en kaffe och kaka i hotellets eget café. Hotel Pachmair erbjuder också ett unikt musikkoncept, nästan varje kväll bjuder de på trevlig livemusik och underhållning där olika artister eller grupper roar oss i äkta österrikisk anda. Första kvällen får vi en introduktion utav vad som komma skall under kvällarna. Vi avslutar resans andra dag med en god bit mat med dryck på fanatiska Hotel Pachmair innan vi säger god natt.

 • Dag 3 - Dag 7.: Österrike

  Grüss Gott och välkommen till Tyrolen! Det första du kommer att upptäcka är att det är precis så underbart som du drömt om, för här är gräset grönare, vattnet blåare, luften renare och bergen härligt dramatiska. Under dessa fem dagar gör vi utflykter till närliggande besöksmål. Vi avslutar kvällarna med gemensammiddag på hotellet.

  Vi kommer att upptäcka provinsens spännande huvudstad Innsbruck. Här ser vi praktfulla byggnader som Gyllene Taket, Hofburg och Hofkirche. Vi får även egen tid att upptäcka denna vackra stad innan vi kör tillbaka till vårt hotell igen.

  En annan dag vandrar vi från hotellet till den närliggande kyrkan för att beskåda denna vackra plats. Vi tar också en tur med en gammaldags traktor och vagn igenom byn. Sedan har vi dagen fritt att utforska den lilla byn själv eller njuta utav hotellets alla trevliga faciliteter.

  Vi besöker även mysiga Kitzbühel, den välkända skidorten, där man varje vinter tävlar i de tuffa störtloppstävlingarna ”Hahnenkamm-Rennen”. Här njuter vi utav stadens restauranger, caféer och shoppingutbud! Strax därefter besöker vi Krimmler Wasserfälle, som egentligen består av tre vattenfall och med sina 380 är Europas största.

  En av dagarna gör vi även en utflykt till vackra Achensee. Sista kvällen bjuder hotellet på en trevlig tyrolerafton med mottot
  ” delikat, hjärtligt och extraordinärt”! Efter att vi avnjutit en välsmakande Zillertaler buffé bjuds vi på trevlig underhållning
  i äkta folklore-anda. En perfektavslutningpå vår vistelse i Uderns.

  Osterrike med musik
 • Dag 8.: Uderns–Kassel

  När vi avnjutit vår frukost säger vi auf wiedersehen till Österrike och åker norrut genom Tyskland. Under kvällen når vi Kassel och tar in på vårt övernattningshotell för middag och en god natts sömn.

 • Dag 9.: Kassel–Hemorten

  Efter frukost stiger vi åter på bussen för transport sista biten hem. Vi tar oss upp
  genom Tyskland och vidare via färjan Puttgarden–Rödby till Danmark. Om tid ges innan vi rullar ombord på färjan passar vi på att shoppa lite med oss hem. Under kvällen når vi åter Sverige och våra hemorter efter en underbar semester med fina minnen.

Karta

Hotell

Osterrike med musik
Hotel Pachmair, Uderns
Musik- & Erlebnishotel Pachmair har varit familjeägt i över 500 år och har ett lugnt läge i den vackra byn Uderns i dalen Zillertal. Här erbjuds gratis WiFi i alla allmäna utrymmen, en restaurang, rök...