Skip to main content

Danska idyller, 4 dagar

Dejliga Danmark! Följ med till några av Danmarks trevligaste område. Vi bor tre nätter på fina Comwell Kolding på Jylland. Under resan besöker vi bland annat Odense, Ribe och Samsö. På vårt hotell finns en relaxavdelning med pool och bastu. Följ med på en trevlig resa till vårt fina grannland.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1.: Hemorten - Kolding

  Avresa från hemorten under morgonen. Vi åker via Öresundsbron till Danmark, förbi Köpenhamn och vidare mot Bältbroarna. Vid lunch når vi Odense. Här möts vi av en lokalguide för en rundtur i Danmarks tredje största stad. Staden är stolt över sin berömde son, Hans Christian Andersen som föddes här 1805. Hans födelsehus finns bevarat och han har tillägnats ett eget museum. I centrum finns även Sankt Knuds Kirke, domkyrkan, som är uppkallad efter Knut den helige. Tillsammans med sin bror mördades han i kyrkan 1086. Under medeltiden var kyrkan ett populärt pilgrimsmål. Under eftermiddagen kommer vi fram till gemytliga Kolding. Vi checkar in för tre nätters boende på Comwell Kolding. Kvällen avslutas med gemensam middag.

  Hemorten - Kolding
 • Dag 2.: Kolding – Samsö – Kolding

  Efter frukost reser vi till Samsö som vi når genom en färjeöverfart. Samsö är en ö med lugnt tempo och öns cirka 4 000 invånare är fördelade på ett tjugotal små byar och samhällen. Vår lokalguide visar oss runt och berättar om öns historia. Fram till 1990-talet var ön relativt okänd bland danskarna men efter den danska tvserien ”Polisen på Samsö” blev ön omtalad. Under eftermiddagen tar vi färjan till fastlandet och återvänder till vårt hotell. Middag på kvällen.

 • Dag 3.: Kolding- Ribe – Kolding

  Dagen börjar med frukost innan vi gör en utflykt till Ribe, Danmarks äldsta stad. I Ribe möts vi av en guide som visar oss runt i den charmiga lilla staden. I centrum finns stadens domkyrka och små kullerstensgator med fina sten- och korsvirkeshus. Efter rundturen får vi tid för lunch innan vi återvänder hemåt. Middag på kvällen.

 • Dag 4.: Kolding – Hemorten

  Vi startar resans sista dag med en god frukost och därefter reser vi till slottet Egeskov på Fyn. Slottet är det bäst bevarade vallgravsslottet i Nordeuropa. Vi besöker den imponerande slottsparken, labyrinten samt slotts museet. Njut av den vackra miljön och det magnifika slottet.
  Nöjda beger vi oss vidare mot Sverige och våra hemorter.

  Kolding – Hemorten

Karta

Hotell

Comwell Kolding
Detta hotell ligger precis intill skogen Marielund och bara 1 km från Koldings tågstation. Hotellet erbjuder boende med gratis WiFi. De ljusa rummen på Comwell Kolding har stora fönster, ett skrivbord...